حضور ۵ ناو ایرانی در رزمایش «کمربند امنیت دریایی»

پیام این رزمایش صلح، دوستی و امنیت پایدار در سایه همکاری و اتحاد جمعی است

تهران (پانا) : ناوشکن البرز، ناوشکن سهند، ناو تنب، ناو کنارک و همچنین ناو نیزه، ۵ ناو جمهوری اسلامی ایران در رزمایش کمربند امنیت دریایی حضور دارند .

کد مطلب: ۹۹۰۰۴۳
لینک کوتاه کپی شد
حضور ۵ ناو ایرانی در رزمایش «کمربند امنیت دریایی»
به گزارش خبرگزاری میزان، رزمایش مشترک دریایی جمهوری اسلامی ایران، چین و روسیه، تحت عنوان رزمایش « کمربند امنیت دریایی» از صبح روز جمعه ۶ دی با پهلوگیری ناوگروه‌های روسیه و چین در بندر چابهار آغاز و از صبح امروز شنبه ۷ دی با خروج ناو‌ها از بندر و گسترش به سمت محل تمرین وارد فاز اجرایی شد.
محل رزمایش
محل این رزمایش ۴ روزه در منطقه‌ای به وسعت ۱۷ هزار کیلومتر مربع در آب‌های شمال اقیانوس هند و دریای عمان است . از این رو سه تنگه مهم باب المندب، مالاکا و هرمز به عنوان مثلث طلایی منطقه دریایی شمال اقیانوس هند، بخشی از منطقه‌ای هستند که رزمایش دریایی ایران، روسیه و چین در آنجا آغاز شده است. تمرینات تاکتیکی متنوعی از جمله نجات شناور دچار حریق، آزادسازی شناور مورد تعرض قرار گرفته، تیراندازی علیه اهداف مشخص و سایر تمرینات تاکتیکی و عملیاتی در این رزمایش پیش‌بینی شده است.
کدام ناو‌ها در رزمایش هستند؟
ناوشکن البرز، ناوشکن سهند، ناو تنب، ناو کنارک و همچنین ناو نیزه، ۵ ناو جمهوری اسلامی ایران هستند که در رزمایش کمربند امنیت دریایی به ایفای نقش می‌پردازند.
ناو روسی Yaroslav Mudry
همچنین ناوشکن چینی Xining، ناو روسی «Yaroslav Mudry»، کشتی سوخت‌رسان روسی «Yel'nya» و یدک‌کش روسی «Yevgeniy Khorov» در رزمایش کمربند امنیت دریایی حضور دارند.
هدف رزمایش
«امنیت تجارت دریایی بین المللی»، «مقابله با دزدی دریایی و تروریسم دریایی»، «تبادل اطلاعات در حوزه امداد و نجات دریایی» و همچنین «تبادل تجربیات عملیاتی و تاکتیکی»، ۴ هدف اصلی برگزاری رزمایش کمربند امنیت دریایی سه کشور ایران، روسیه و چین عنوان شده است.
امیر دریادار دوم «غلامرضا طحانی» معاون عملیات نیروی دریایی ارتش و سخنگوی رزمایش دریایی، هدف از برگزاری این رزمایش را تحکیم امنیت و مبانی آن در منطقه دانست و گفت: قطعا کشور‌هایی که از نظر اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، دفاعی و امنیتی نزدیکی بیشتری با هم دارند، دست به دست هم می‌دهند تا برقراری امنیت و جمعی بودن آن میسر شود. پیام این رزمایش صلح، دوستی و امنیت پایدار در سایه همکاری و اتحاد جمعی است و پیامد آن این است که جمهوری اسلامی ایران قابل منزوی شدن نیست و این از مهمترین دستاورد‌های این رزمایش خواهد بود.
طبق اعلام سخنگوی رزمایش، نیروی دریایی سپاه نیز در جریان این رزمایش با ناوگروه‌های نیروی دریایی ارتش همکاری خواهند داشت.
ناوشکن چینی Xining
اهمیت رزمایش
رزمایش سه جانبه جمهوری اسلامی ایران، روسیه و چین در شمال اقیانوس هند و دریای عمان از چند جهت مهم و قابل توجه است. نخست اینکه این سه کشور برای نخستین بار رزمایش مشترکی را در این سطح برگزار می‌کنند و دوم آنکه سنگ‌اندازی‌های پیاپی و چندین ماهه آمریکا و اذناب منطقه‌ای آن که با هدف برگزار نشدن این رزمایش انجام می‌شد، سرانجام بی‌نتیجه ماند و رزمایش به صورت جدی از سوی سه کشور آغاز شد.
در همین زمینه عوض حیدرپور ، یکی از اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نهم ، با بیان اینکه ائتلاف‌های ضدایرانی آمریکا در سالیان گذشته همواره با شکست روبرو شده است، می گوید : تجربه نشان داده است که اقدامات به اصطلاح امنیت‌آفرین آمریکا در خلیج فارس نظیر تشکیل ائتلاف دریایی یا آوردن ناو هواپیمابر به آب‌های منطقه، در مقام عمل نتوانسته است امنیت‌ساز باشد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نهم با بیان اینکه آمریکایی‌ها هر بار با امید فراوان علیه ایران ائتلاف به راه می‌اندازند، اما در هر نوبت به فاصله کوتاهی ناکارآمدی ائتلاف خود را مشاهده می‌کنند، گفت: این بار هم دیدیم که در روز ۱۶ آبان ائتلاف منامه با حضور آمریکا، عربستان، امارات، بحرین، آلبانی، انگلیس و استرالیا و با هدف منزوی کردن ایران برگزار شد، اما یک ماه و نیم بعد جمهوری اسلامی ایران با همراهی دو کشور قدرتمند و صاحب سبک در عرصه دریا یعنی چین و روسیه، اقدام به برگزاری یک رزمایش بزرگ دریایی کرد.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار