برترین‌های جشنواره تئاتر یزد معرفی شدند

یزد(پانا) - این جشنواره با نمایش ۱۰ اثر صحنه‌ای و ۶ اثر خیابانی از ۲۲ اثر راه یافته به بخش بازبینی در روزهای ۲۶ تا ۲۹ آبان برگزار شد.

کد مطلب: ۹۷۰۰۲۶
لینک کوتاه کپی شد

از میان این آثار نمایش‌های «گذشته انتزاعی » به کارگردانی «صادق نصیری » و «مافیا طور»به کارگردانی «حمیدرضا شهامتی » برگزیده شدند.

در زمینه طراحی پوستر و صدا به ترتیب «عصری، عصرگاهی، عصرآباد» و «کاکوتی» و نیز طراحی نور آثار «گذشته انتزاعی» و «کاکوتی» لوح سپاس و جایزه نقدی به مبلغ هفت میلیون ریال دریافت کردند.

لوح سپاس و جایزه نقدی به مبلغ ۱۰ میلیون ریال به طراح موسیقی و آهنگ‌ساز نمایش «عصری ،عصرگاهی، عصرآباد » تعلق گرفت.

طراح لباس نمایش سند بادنامه لوح سپاس و جایزه نقدی به مبلغ ۱۰ میلیون ریال را حائز شد ، همچنین دیپلم افتخار و جایزه نقدی به مبلغ هفت میلیون ریال به «بیتا سلیمی »طراح لباس نمایش «کشتی منو» تعلق گرفت ، تندیس جشنواره نیز به وی داده‌ شد.

در زمینه طراحی صحنه نیز نمایش‌های «مافیا» و «کشتی منو» لوح سپاس و جایزه نقدی ۱۰ میلیون ریال دریافت کردند.

جایزه نقدی به مبلغ ۱۵ میلیون ریال و تندیس جشنواره به طراح صحنه گذشته انتزاعی اهدا شد.

الهام مباشری بازیگر نمایش «کشتی منو» علاوه بر لوح سپاس ،پنج میلیون ریال جایزه نقدی دریافت کرد.

جایزه نقدی به مبلغ ۱۰ میلیون ریال به بازیگر سوم به طور مشترک به «اختر السادات اولیایی» و «الهه کیانفر» بازیگران نمایش های «عصری ،عصرگاهی، عصرآباد» و «قاتلانه » اهدا شد.

هیئت داوران همچنین دیپلم افتخار و جایزه نقدی را به مبلغ ۱۲ میلیون ریال را به طور مشترک به «ستاره توانگر» و «مریم نیک آیین » به بازیگران « خشکسالی و دروغ» و «گذشته انتزاعی » اهدا کردند.

در بخش بازیگری اول زن دیپلم افتخار و جایزه نقدی به مبلغ ۱۵ میلیون ریال به سهیلا ستوده نیا بازیگر نمایش « خشکسالی و دروغ» اهدا شد.

از نفیسه حیدری نژاد ، نگار طالبی ، نگار فخار ، یگانه صاحبی و آقایان طه غلامعلی پور و امیرحسین جمالی به عنوان بازیگران نوجوان نمایش سندبادنامه تقدیر ویژه به عمل آمد.

دیپلم افتخارو جایزه نقدی به مبلغ ۱۰ میلیون ریال به «بازیگر سوم مرد» به « جعفر هلهل» بازیگر نمایش کاکوتی ، همچنین دیپلم افتخار و جایزه نقدی « بازیگر دوم مرد» به مبلغ میلیون ۱۲ ریال به «محمد خیراندیش »بازیگر« خشکسالی و دروغ» اهدا شد.

هیئت داوران همچنین دیپلم افتخار و تندیس جشنواره و جایزه نقدی «بازیگر اول مرد» را به مبلغ ۱۵ میلیون ریال به محبی بازیگر نمایش «کاکوتی» اهدا کردند.

در زمینه کارگردانی نیز دیپلم افتخار و جایزه نقدی به «کارگردان سوم» به مبلغ ۱۲ میلیون ریال به «حمید رضا شهامتی » کارگران نمایش «مافیا طور» و دیپلم افتخار و جایزه نقدی به مبلغ ۱۵ میلیون ریال به «کارگردانی دوم » نیز به «صادق نصیری» کارگردان نمایش «گذشته انتظامی» اهدا شد.

جشنواره در حوزه کارگردانی اول انتخابی نداشت.

لوح سپاس و جایزه نقدی «نمایشنامه نویسی اول» به مبلغ هفت میلیون ریال به «کرامت یزدانی» نمایش «کاکوتی »اهدا شد.

در زمینه نمایش نامه نویسی نیز دیپلم افتخار و جایزه نقدی «نمایش نامه نویسی سوم »به مبلغ ۱۲ میلیون ریال به مازیار رفعتی نمایش «عصری، عصرگاهی، عصرآباد»، همچنین لوح سپاس و جایزه نقدی «نمایش نامه نویسی دوم »به مبلغ ۱۵ میلیون ریال نیز به «حامد حکیمی» نمایش «مافیا طور» تعلق گرفت.

بیست‌و هشتمین جشنواره تئاتر استان یزد برای« نمایش نویس اول» انتخابی نداشت.

این جشنواره برگزیده موسیقی ، گریم و بروشور نداشت.

دو نمایش «جشن خون» و «تراژدی زباله‌ها» هم به ترتیب جوایز ۱۴ میلیون ریالی و ۶ میلیون ریالی از طرف شهرداری و شورای اسلامی شهر میبد دریافت کردند.

مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد روز چهارشنبه در این مراسم گفت: هشت اثر از شهرستان ها و ۱۴ اثر از مرکز استان به بخش بازبینی ارسال شد که با حضور داورانی خارج استان مورد داوری قرار گرفتند.

مجید جوادیان زاده با اشاره به تجربه برگزاری جشنواره در خارج از مرکز استان ، حضور کارگردانان زن در این جشنواره ، ارائه آموزش تئاتر تا عمق شهرستان‌ها و روستاها و راه اندازی جشنواره تئاتر خیابانی «چتر زندگی » که ۲ دوره آن تا به حال برگزار شده است، تلاش برای افتتاح فاز دوم مجتمع امام علی (ع) به عنوان اصلی ترین مطالبه از وزارتخانه در سفر ریاست جمهوری ، شکل گیری جشنواره تئاتر طنز استان در اردکان و.. را از برنامه‌های مورد پیگیری در استان برشمرد.

وی میبد را نگین فرهنگ و هنر کویر برشمرد که باید بیشتر مورد توجه باشد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد یادآور شد: مردمان هنر پرور میبد در طول تاریخ از خاک کیمیا ساخته‌اند ، از ذهن خود اثر زیبایی چون خورشید خانم را خلق کرده‌اند، همچنین هویت و فرهنگ خود را سوار برزیلو زیبای خود جهانی کرده‌اند و کوچه های کاهگلی میبد نگارخانه‌هایی شهری هستند که شهرسازی نوین در حال ربودن آن‌هاست.

جوادیان زاده به لزوم بازتعریف جایگاه هویت و فرهنگ اشاره کرد که اگر غیر این باشد صرفا کالبدی بدون روح را ایجاد کرده ایم و باید جایگاه هنر و فرهنگ در کنار توجه به صنعت درست تعریف شود.

مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری یزد نیز گفت: بهترین زبان ، هنر است و با آن می توان موضوعات گوناگون را بیان کرد.

فاطمه دانش یزدی حضور بانوان در جشنواره را مغتنم شمرد و افزود: حضور فعال بانوان و درخشش آنها در عرصه های مختلف به خصوص حوزه هنر و بیان مشکلات قابل ستایش است.

فرماندار میبد هم با تشکر از دست اندرکاران برگزاری جشنواره ، اظهار امیدواری کرد این نگاه نو به شهرستان‌ها که ظرفیت خوبی دارند ادامه داشته باشد.

حسین فلاح از مسئولان اداره فرهنگ و ارشاد و ارگان های مرتبط که با وجود کمبود بودجه و امکانات مالی مجموعه تئاتر شهر را به خوبی شکل دادند، قدردانی کرد.

شهردار میبد هم گفت: شهرها همیشه به خصوص در حوزه فرهنگ و هنر به عنوان صنایع خلاق امکانات بالقوه دارند که باید مورد توجه قرار گیرد.

علیرضا نقوی افزود: تئاتر می‌تواند اقتصاد خلاق شهر را پویا کند و فرهنگ و هنر، آداب و رسوم و سنن و تاریخ و تمدن هر شهر را به دنیا معرفی کند.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار