کاهش 30 درصدی رواناب های یزد در اثر تغییر اقلیم

یزد(پانا)- معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای یزد با اشاره به این که خشک سالی، سیل و به طور کلی تغییر اقلیم در جهان اتفاق افتاده و اکنون بازتاب منطقه ای آن را مشاهده می کنیم، گفت: تغییر اقلیم منجر به کاهش 30 درصدی رواناب های یزد شده است.

کد مطلب: ۹۶۸۱۷۰
لینک کوتاه کپی شد
کاهش 30 درصدی رواناب های یزد در اثر تغییر اقلیم

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای یزد با اشاره به این که تغییر اقلیم در مقیاس جهان اتفاق افتاده و اکنون بازتاب منطقه ای آن را مشاهده می کنیم، گفت: تغییر روند خشکسالی و ترسالی ها در اثر تغییر اقلیم در طی دهه های گذشته منجر به افزایش 1.5درجه ای هوا، کاهش 10درصدی بارندگی ها و کاهش 30 درصدی رواناب ها نسبت به گذشته شده است.

وی افزود: کاهش بارندگی ها باعث افت آبخوان ها، نشست زمین و فروچاله شده است که برداشت بی رویه از سفره ها این پدیده ها را تشدید خواهد کرد.

منصوری با بیان این که در حال حاضر 374 حلقه چاه و 362 رشته قنات در شهرستان مهریز وجود دارد، تصریح کرد: وجود این قنوات در این شهرستان نشان می دهد استفاده از این فناوری که ابتکار ایرانیان می باشد در دهه های گذشته، به نوعی سازگاری با کم آبی بوده و منجر به حفظ منابع آب توسط گذشتگان شده است .

وی با اشاره به این که شهرستان مهریز 25 درصد از منابع آبی خود را بوسیله قنات ها تامین می کند، گفت: این سازه ها نقش مهمی در استحصال آب دارند.

این مسئول با بیان این که استان یزد از گذشته های خود دور شده و همین امر مصارف مردم این استان را تغییر داده است، خاطرنشان کرد: مجموع میزان بارندگی در سطح دنیا تغییری نکرده و مناطق خشک خشک تر شده به گونه ای که در یزد میزان بارندگی های کمتر از 5 میلی متر افزایش یافته و در مقابل از میزان بارندگی های موثر کاسته شده است.

فرماندار شهرستان مهریز نیز در جلسه شورای حفاظت منابع آب این شهرستان که با حضور معاون حفاظت و بهره برداری، مدیر دفتر مهندسی رودخانه ها و سواحل شرکت آب منطقه ای یزد و دیگر اعضا برگزار شد، با بیان این که آب مایع حیاتی است که گاهی اوقات در اثر دخالت بشر در طبیعت، جان افراد را تهدید می کند، اظهار کرد: مسئولین و افراد با دخالت های خود در طبیعت موانعی را در مسیل رودخانه ها ایجاد کردند که اکنون باید برای جلوگیری از بروز حوادث طبیعی نظیر سیل، این موانع را برطرف نمود.

وی با اشاره به شناسایی 8 نقطه حادثه خیز در شهرستان مهریز، گفت: باید این نقاط قبل از آغاز بارندگی ها و خطرآفرینی برای مردم ساماندهی گردد .

فرماندار مهریز افزود: ضروری است بازدید مشترکی از نقاط حادثه خیز صورت گیرد تا شرح وظایف همه دستگاه ها برای رسیدگی به این نقاط مشخص گردد.

مدیر دفتر مهندسی رودخانه ها و سواحل شرکت آب منطقه ای نیز در پایان گزارشی از اقدامات انجام شده و برنامه های سال جاری شرکت را ارائه نمود و گفت: به دنبال آزادسازی سراسری بستر و حریم رودخانه ده بالا، برنامه آزادسازی رودخانه های میانکوه و شهرستان مهریز در دستور کار دفتر رودخانه ها و سواحل قرار دارد به گونه ای که مقرر گردیده رودخانه های بنادک سادات به طول 11 کیلومتر، منشاد 25 کیلومتر و هنزا 10 کیلومتر مجموعا بطول ۴۶ کیلومتر با تامین اعتبار لازم آزادسازی شود.

وی همچین مطالعه رودخانه تنگ چنار و رپر گذاری رودخانه کنجکوه را از سایر برنامه های سال جاری آن دفتر عنوان کرد.

گفتنی است: مقرر شد برنامه خاموشی چاه های زمستانه شهرستان مهریز براساس نظر کشاورزان هر منطقه از سوی جهاد کشاورزی اعلام گردد تا شرکت آب منطقه ای اقدام به اجرای این طرح نماید.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار