کلیسایی که روی زمین غصبی مسلمانان بنا شده باید تخریب شود

تهران (پانا) -  دادگاه حقوق بشر اروپا از مقامات بوسنی و هرزگوین خواسته است یک کلیسای ارتدوکس را که در زمین غصبی یک خانواده مسلمانان ساخته شده، تخریب کند. شاکی خانواده‌ای که است که ۲۰ عضو آن در سربنیتسا قتل‌عام شدند.

کد مطلب: ۹۵۸۲۹۵
لینک کوتاه کپی شد
کلیسایی که روی زمین غصبی مسلمانان بنا شده باید تخریب شود

به گزارش دویچه وله، دادگاه حقوق بشر اروپا (ECtHR) طی حکمی از بوسنی هرزگوین خواسته است تمامی اموال مصادره شده یک مرد مسلمان را به خانواده او بازگرداند.

در میان این اموال، ملکی است که سال ۱۹۹۸ روی آن یک کلیسای ارتدکس ساخته شده است. این ملک بدون اطلاع خانواده، سلب مالکیت شده است. دادگاه حقوق بشر اروپا از مقامات بوسنی خواسته است ظرف سه ماه پس از صدرو حکم، آن را اجرا کند.

اختلاف بر سر حقق مالکیت این زمین به جنگ در سال‌های ۱۹۹۲ تا ۱۹۹۵ بوسنی بازمی‌گردد. خانواده مسلمان اورلوویچ که سال ۱۹۹۳ از شهر کوچک خود در ۲۰ کیلومتری سربنیتسا بیرون رانده شدند، مالک زمین کلیسا هستند. ۲۰ نفر از اعضای این خانواده در قتل‌عام سربنیتسا در سال ۱۹۹۵ کشته شدند.

بازماندگان اورلوویچ در سال ۲۰۰۰ میلادی به شهر خود بازگشتند و دیدند که کلیسایی بزرگ در ملک آنها، آن‌هم تنها ۳۰ متر جلوتر از در ورودی خانه‌شان ساخته شده است.

دادگاه حقوق بشر اروپا اعلام کرده است که باید به شاکی اصلی این پرونده، فاتا اورلوویچ -بیوه مالک زمین- پنج هزار یورو خسارت و به ۱۳ شاکی دیگر این پرونده، هر یک دو هزار یورو خسارت داده شود.

دادگاه حقوق بشر اروپا در استراسبورگ همچنین خاطرنشان کرده است که این خانواده در سال‌های ۱۹۹۹ و ۲۰۰۱ میلادی به دادگاهی در بوسنی و هرزگوین شکایت کردند و هر بار به نفع آنها رأی داده شده است اما حکم دادگاه اجرا نشده است. سال ۲۰۰۴ درگیری شدیدی مقابل این کلیسا، میان صرب‌ها و مسلمانان رخ داده است.

دادگاه حقوق بشر اروپا در استراسبورگ بخشی از شورای اروپا است و با دادگاه اتحادیه اروپا تفاوت دارد. این دادگاه مسئول رعایت و دفاع از حقوق بشر در۴۷ کشور عضو شورای اروپا است.

بوسنی و هرزگوین که سربنیتسا حال به آن تعلق دارد، عضو شورای اروپاست. سربنیتسا تابستان سال ۱۹۹۵ میلادی شاهد قتل‌عام حدود ۸ هزار مرد و پسر مسلمان به دست سربازان صرب بوسنیایی بود. این قتل‌عام بزرگترین جنایت جنگی در اروپا، پس از جنگ جهانی دوم به شمار می‌رود. دو دیوان بین المللی کشتار جمعی مسلمانان بوسنی را نسل‌کشی دانستند.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار