در گفت‌وگو با پانا:

رئیس اتحادیه نانوایان سنتی: طرح ساماندهی نرخ نان در نانوایی‌های آزادپز از مهر اجرایی می‌شود

تهران (پانا) - رئیس اتحادیه نانوایان سنتی با اشاره به اینکه تثبیت قیمت نان 5 ساله شده است، می‌‌گوید تفاوت نرخ نان درنانوایی‌های آزاد‌پز موجب شده است تا طرح ساماندهی نرخ نان در نانوایی‌های آزادپز در دستور کار قرار گیرد و با هماهنگی‌های به عمل آمده نرخ‌های جدید از مهر اعمال می‌شود.

کد مطلب: ۹۵۵۶۰۹
لینک کوتاه کپی شد
رئیس اتحادیه نانوایان سنتی: طرح ساماندهی نرخ نان در نانوایی‌های آزادپز از مهر اجرایی می‌شود

بیژن نوروز‌مقدم، رئیس اتحادیه نانوایان سنتی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی پانا با اشاره به اینکه دولت در سال 93 طرح آزادپزشدن نرخ برخی از نانوایی‌ها را اجرایی کرد، گفت:‌ «سهمیه آزادپزی به معنای آن است که نانوایان این اختیار عمل را داشته باشند که بتوانند براساس عرضه و تقاضا قیمت نان را تعیین کنند و سقفی هم در این طرح برای قیمت نان پیش‌‌بینی نشده است اما به طور معمول به دلیل حضور نانوایی‌های با نرخ دولتی و حساسیت مردم به نرخ نان این امکان که نرخ‌ها به صورت غیرمتعارف افزایش یابد برای این دسته از نانوایی‌ها وجود نداشته است.»

نوروزمقدم اظهار کرد:‌ «البته اکنون نیز ممکن است نرخ نان کنجدی در نانوایی‌های آزادپز در نقاط مختلف شهر با هم تفاوت داشته باشد که به دلیل هزینه اجاره یا سایر هزینه‌های مترتب بر تولید این نانوایان از نظر قانونی این آزادی را دارند که نسبت به افزایش قیمت اقدام کنند و این تفاوت نرخ‌ها نیز از آنجا ناشی می‌شود.»

وی ادامه داد: «گستردگی شهر تهران و پراکنده‌بودن نانوایان آزادپز موجب شده است تا نرخ نان در برخی از نانوایی‌ها بالاتر از نرخ‌های معمول به نظر برسد و حتی در میان آزادپزان نرخ‌های متفاوتی ارایه شود تا آنجا که ممکن است برخی نانوایان نرخ نان کنجدی را به 3 هزار تومان افزایش داده باشند.»

نوروزمقدم با بیان اینکه در هر صنف ممکن است واحدهایی نیز وجود داشته باشد که از قوانین و مقررات تخلف داشته باشند، گفت:‌»جلسات مشترکی با وزارت صنعت، معدن و تجارت، ستاد تنظیم بازار و اتحادیه نانوایان برگزار شده است و مقرر گردیده است ضوابطی پیش‌بینی شود که از مهر امسال اجرایی می‌شود و این ضوابط به دنبال آن است که تا از چندنرخی بودن نان ساده در واحدهای آزادپز جلوگیری کند.»

نان گران نمی‌شود

رئیس اتحادیه نانوایان سنتی اظهار کرد:‌ «به زودی در مورد این نرخ‌ها اطلاع‌رسانی خواهد شد که البته معنای آن گران‌شدن نان نیست بلکه یکسان شدن نرخ نان ساده در واحدهای آزادپز است تا به بی‌نظمی‌های کنونی پایان دهد.»

وی در پاسخ به این پرسسش که واحدهای صنفی تا چه میزان مجاز به افزایش قیمت در نان‌های کنجدی هستند، گفت:‌ «تا پیش از گران‌شدن نرخ ارز نرخ کنجد 6 هزار تومان در هر کیلوگرم بود که اکنون به 30 هزار تومان افزایش یافته است و به معنای 5 برابر شدن قیمت آن است. در یک نان بربری کنجدی معمولی حدود 12.5 گرم معادل 450 تومان کنجد مصرف می‌شود و در نان بربری پرکنجد نیز 20 گرم کنجد معادل 600 تومان هزینه می‌شود و این تفاوت قیمت نان کنجدی معمولی و پرکنجد به همین دلیل است.»

نیمی از هر تنور نانوایان نان ساده است

نوروز‌مقدم در پاسخ به این پرسش که آیا نانوایان مجاز هستند که بخش عمده نان‌ها در هر تنور را با کنجد پخت کنند، عنوان کرد:‌ «در واحدهای صنفی سنگکی زدن کنجد با تقاضای مشتری است اما در تنور بربری‌ها بخش عمده نان ساده است و مابقی کنجدی پخت می‌شود چون در صورت تقاضا، مشتری نمی‌تواند یک تنور دیگر منتظر پخت نان کنجدی باقی بماند.»

وی با اشاره به افزایش هزینه‌ دستمزد کارگران و نرخ آب، برق و گاز واحدهای صنفی نانوایی گفت:‌ «افزایش هزینه‌های تمام‌شده تولید در حالی است که نرخ نان سه سال متوالی است که ثابت مانده است و برنامه‌ای هم برای افزایش آن وجود ندارد.»

خبرنگار ناهید شمشیری

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار