موز، سیر، سبزیجات و حبوبات فشار خون را کاهش می‌دهند

تهران (پانا) - دکترای علوم تغذیه و استادیار انستیتو تحقیقات تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به این که مصرف موز، سیر، سبزیجات و حبوبات در کاهش فشار خون موثرند، برضرورت پرهیز از مصرف سوسیس، کالباس و انواع کنسروها در مبتلایان به فشار خون بالا تاکید کرد.

کد مطلب: ۹۲۲۴۱۰
لینک کوتاه کپی شد
موز، سیر، سبزیجات و حبوبات فشار خون را کاهش می‌دهند

به‌گزارش ایسنا، مریم امینی در این زمینه گفت: به‌طور کلی سبزیجات به‌دلیل این که منابع بسیار خوبی از پتاسیم هستند، در کاهش فشار خون نقش موثری دارند، برای مثال سیب‌زمینی، قارچ و گوجه‌فرنگی نقش بسیار با اهمیتی در کنترل و کاهش فشارخون دارند.

او ادامه داد: لازم است بدانید که فشارخون بالا بدون علامت است و شاید تا زمانی‌که منجر به بروز عوارض نشود، تشخیص داده نشود. بنابراین برای پی بردن به فشارخون بالا باید به‌طور مستمر فشارخون را اندازه‌گیری کرد.

به‌گفته این استاد دانشگاه، با پیشگیری و کنترل این بیماری می‌توان از بروز عوارض، ناتوانی و مرگ و میر ناشی از آن به‌میزان قابل ملاحظه‌ای کاست.

او با اشاره به این که کاهش وزن و حفظ وزن طبیعی از ارکان اساسی هر برنامه طراحی شده برای مقابله با فشارخون است، تاکید کرد: تحقیقات نشان داده است که افراد مبتلا به فشارخون بالا باید مصرف سدیم را کاهش داده و در عین‌حال مصرف پتاسیم و کلسیم را بالا برند.

امینی خاطرنشان کرد: مواد غذایی سرشار از پتاسیم نظیر حبوبات، سبزیجات، کلم‌بروکلی، سبزی خوردن، جعفری، گوجه‌فرنگی، قارچ، سیب‌زمینی، غذاهای‌گیاهی، موز، هلو، انگور، آلو، انجیر، گریپ فروت، انواع مرکبات حاوی ویتامین C، دانه کنجد و برنج در کاهش فشارخون بالا موثرند.

او افزود: هرچند بسیاری از داروها برای کنترل فشارخون تجویز می‌شود، اما تغییر در شیوه زندگی منجر به کاهش فشارخون بالا می‌شود و در بسیاری از موارد با رعایت رژیم‌غذایی مناسب با نظر پزشک معالج و مصرف داروهای مورد لزوم، بسیار کاهش پیدا می‌کند.

او، ورزش، ترک سیگار، برطرف کردن استرس و داشتن آرامش خاطر را راه‌حل موثری برای کنترل فشارخون دانست و به افرادی که مبتلا به فشارخون بالا هستند توصیه کرد: افرادی که فشارخون بالا دارند در کنار مصرف دارو باید به تغذیه سالم و رژیم غذایی سالم اهمیت دهند.

استادیار انستیتو تحقیقات تغذیه دانشگاه یادآور شد: بحثی که در فشارخون مطرح است، بحث مصرف نمک و سدیم بالا است. در بسیاری از افراد مصرف نمک زمینه افزایش فشارخون را فراهم می‌کند. بنابراین افرادی که مبتلا به افزایش فشارخون هستند نباید بیشتر از ۵ تا ۶ گرم نمک در روز مصرف کنند.

او افزود: این مقدار تقریبا برابر با یک قاشق چای‌خوری است، اما بیماران مبتلا به فشارخون بالا باید حتی از این مقدار هم کمتر نمک مصرف کنند که این مقدار را پزشک معالج برای این بیماران مشخص خواهد کرد.

بنابر اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، امینی توصیه کرد: هرگز به غذای خود در سفره، نمک اضافه نکنید، هر نوشیدنی و یا غذای آماده‌ای که از فروشگاه می‌خرید حتما به برچسب نشانگر اطلاعات تغذیه‌ای که میزان نمک موجود در آن که اکثرا به نام سدیم (Sodium) مشخص می‌شود، توجه کنید چرا که نمک دارای مقدار زیادی سدیم است و از این منظر مهم و خطرناک است.

استادیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی استفاده از چاشنی، ادویه‌ها، سس‌های خانگی بدون نمک و سبزیجات معطر را جایگزین مناسبی برای طعم دار کردن غذاها دانست و گفت: افرادی که از فشار خون بالا رنج می‌برند باید از خوردن غذاهایی مانند سوسیس، کالباس، کنسرو گوشت، ماهی دودی یا کنسرو شده، سس‌ها و کنسروها که سرشار از سدیم هستند، پرهیز کنند.

او خاطرنشان کرد: خیلی از عادات غلط غذایی در واقع در یکسال اول تولد شکل می‌گیرند و ترک این عادات غلط در بزرگسالی غیر ممکن و یا در بهترین حالت کار بسیار مشکلی است. بنابراین به خانواده‌ها توصیه می‌شود ذائقه‌سازی سالم را از همان ماه‌های اولی که کودک با غذای سفره آشنا می‌شود، آغاز کنند.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار