مشکلات شهری اسلامشهر به گفته رئیس شورای این شهرستان

از ناوگان فرسوده حمل و نقل عمومی تا انتشار دائمی بوی فاضلاب

تهران (پانا) ـ در بخشی از شهر اسلامشهر تقریباً هفته‌ای یکبار بوی نامطبوعی متصاعد می‌شود که آزاردهنده و غیرقابل تحمل است. محیط‌زیست شهرستان نیز در حال پیگیری این موضوع هستند و احتمال براین است که فاضلاب یکی از کارخانه‌ها عامل اصلی این بو باشد. این بو خصوصاً در تابستان برای ساکنان آن منطقه بسیار آزاردهنده است.این فقط یکی از معضلات اسلامشهر است.

کد مطلب: ۹۲۰۲۲۶
لینک کوتاه کپی شد
از ناوگان فرسوده حمل و نقل عمومی تا انتشار دائمی بوی فاضلاب

به‌گزارش ایسنا، رئیس‌شورای شهرستان اسلامشهر درباره تصاعد بوی نامطبوع و آزاردهنده در بخشی از شهر اسلامشهر، گفت:محیط‌زیست شهرستان نیز در حال پیگیری این موضوع است و احتمال این است که فاضلاب یکی از کارخانه‌ها عامل اصلی این بو باشد. این بو خصوصاً در تابستان برای ساکنان آن منطقه بسیار آزاردهنده است.

امین اسدی، وضعیت شهرستان اسلامشهر را تشریح کرد وگفت: براساس آخرین سرشماری سال ۹۵، شهرستان اسلامشهر ۵۴۸ هزار و۶۲۰ نفر جمعیت را در خود جای داده بود که این تعداد جمعیت در یکی - دو سال اخیر با تغییراتی همراه بوده است. این شهرستان ۱۹۵ کیلومتر مربع مساحت دارد و دارای ۲۴ روستا، ۳ بخش و ۳ شهر اسلامشهر و احمدآباد و چهاردانگه است. از بیش از ۵۰۰ هزار جمعیت شهرستان، ۵۱۴ هزار و۱۵۶ نفر در شهر و مابقی در روستاها ساکن هستند.

او ادامه داد:۱۹ مرکز بهداشتی و ۲ بیمارستان داریم که یکی از بیمارستان‌ها فعال و دیگری نیز در حال ساخت است و بیش از ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد. ۱۳ باب خانه بهداشت روستایی و ۲۱۰ نفرپزشک عمومی و متخصص در این شهرستان فعال هستند. قطعاً این تعداد بیمارستان برای اسلامشهر کافی نیست، زیرا از شهرهای اطراف نیز به این بیمارستان مراجعه می‌شود و طبیعتاً یک بیمارستان پاسخگوی این حجم از مراجعات نیست.

رئیس‌شورای شهرستان اسلامشهر اضافه کرد:این شهرستان بین دوفرودگاه مهرآباد و امام خمینی(ره) و اتوبان‌های تهران ـ ساوه و تهران ـ قم واقع شده است که این موضوع مهم نقطه‌قوت شهرستان است. همچنین کارخانه‌هایی همچون میهن، دومینو، ایران‌خودرو دیزل، سینجرگاز و... و. در این شهرستان هستند که منجر به رونق اقتصادی شهرستان شده‌اند. اگرچه وجود این کارخانه‌ها ممکن است مشکلات زیست‌محیطی هم برای منطقه ایجاد کنند، اما در برابر فواید و رونق اقتصادی که این کارخانهها دارند، این مشکلات ناچیز است.

فرسودگی ناوگان حمل و نقل عمومی

رئیس‌شورای شهرستان اسلامشهر در بخش دیگری از صحبت‌هایش به سیستم حمل‌ونقل عمومی در شهرستان اشاره کرد و گفت:در حال‌حاضر ۱۸۳ اتوبوس در شهرستان خدمات‌رسانی می‌کنند، اما به ۲۰۰ اتوبوس در کل شهرستان نیاز است. بنابراین ۱۷ دستگاه اتوبوس کمبود داریم. همچنین از این تعداد نیز ۱۴۳ اتوبوس بیش از ۱۰ سال قدمت دارند.

به‌گفته او، امسال ۲۵ دستگاه اتوبوس جدید خریداری و تعدادی زیادی نیز نوسازی شد. همچنین این شهرستان به ۲۲۲۰ دستگاه تاکسی نیاز دارد که در حال‌حاضر ۲۱۶۷ تاکسی در حال ارائه خدمت هستند. ۷۰ دستگاه تاکسی عمر بالای ۱۰ سال دارند و ۶۰۴ دستگاه تاکسی جدید جایگزین تاکسی‌های فرسوده شده‌اند.

به فضای آموزشی بیشتری نیاز داریم

اسدی در بخش دیگری از صحبت‌هایش با بیان اینکه تراکم‌جمعیتی در مدارس این شهرستان بالا است، گفت:در ۲۵۰ مدرسه این شهرستان بیش از ۹۳ هزار دانش‌آموز مشغول تحصیل هستند. علت تراکم بالای فضاهای آموزشی این مدارس این است که شیفت عصر حذف شده است و همه در نوبت صبح هستند. با این‌حال نیازمند این هستیم که سرانه‌های آموزشی نیز بیشتر شود.

پیش‌بینی ساخت ۵نقطه برای فرود هلیکوپتر

او در ادامه به وضعیت مدیریت‌بحران در شهرستان اشاره کرد و گفت:مدیریت‌بحران در این شهرستان در وضعیت مطلوبی قرار دارد. یک بیمارستان صحرایی و چهار سوله بحران وجود دارد. امسال نیز ۵ نقطه برای فرود هلیکوپتر در نقاط مختلف شهر پیش‌بینی شده است. با این حال اما ستاد بحران هنوز نیازمند تجهیزات بیشتری است.

به‌گفته این مقام‌مسئول، شهرستان اسلامشهر در پدافند غیرعامل از فعال‌ترین‌های استان است. مطالعات طرح جامع خطرپذیری و طرح جامع پدافند غیرعامل نیز در حال انجام است که می‌تواند برای شهرستان مفید و موثر باشد.

رئیس‌شورای شهرستان اسلامشهر در ادامه اذعان کرد:شهرستان اسلامشهر به‌دلیل اینکه نزدیک تهران است، مشکلات‌خاص خود را دارد؛ زیرا مردم توقع دارند که مانند کلانشهر تهران خدمات دریافت کنند و در حال مقایسه خدمات‌رسانی هستند و به‌نوعی راضی نیستند؛ در حالی‌که بودجه و امکانات این شهرستان هرگز با پایتخت و کلان‌شهر تهران قابل مقایسه نیست.

راه‌اندازی ایستگاه متروی اسلامشهر، ترافیک پایتخت را کم می‌کند

اسدی همچنین به متروی این شهرستان اشاره کرد و گفت:یک‌ ایستگاه مترو در خط حرم امام(ره) به فرودگاه امام‌خمینی پیش‌بینی شده، اما هنوز راه‌اندازی نشده است. اگر این ایستگاه احداث شود، مسافران تردد آسانی خواهند داشت. در این راستا نیز جهت ادامه مترو ایستگاه آزادگان به اسلامشهر با قرارگاه خاتم‌الانبیاء قرارداد منعقد کرده‌ایم و حدود ۱۰ کیلومتر مسیر از آزادگان تا میدان نماز اسلامشهر طی ۳۶ ماه احداث خواهد شد.

او اضافه کرد:کمک به احداث ایستگاه متروی اسلامشهر کمک به شهرهای اطراف اسلامشهر نیز است. از طرفی این موضوع نیز به تهران هم کمک می‌کند، زیرا تردد خودروهای تک‌سرنشین که از شهرهای اطراف به تهران می‌آیند کمتر و از ترافیک ورودی تهران کاسته خواهد شد.

او در پایان صحبت‌هایش به پتانسیل‌های این شهرستان اشاره کرد و گفت:این شهر به شهر حافظان قرآن، قهرمانان ورزشی معروف است و در صنعت کشاورزی و دامداری نیز نقش مهمی در استان دارد. صنعت‌ چوب، مبلمان و صنعت کفش نیز در این شهرستان رونقی بیش از پیش یافته است.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار