کاهش عمق قابل توجه تالاب انزلی

رشت (پانا) - مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان گفت: به جهت کاهش تراز آب دریای خزر و ورود حجم زیاد رسوبات معدنی و آلی به تالاب انزلی این اکوسیستم با کاهش عمق قابل توجهی مواجه شده است.

کد مطلب: ۹۱۷۹۴۴
لینک کوتاه کپی شد
کاهش عمق قابل توجه تالاب انزلی

مدیر کل حفاظت محیط زیست گیلان گفت: تالاب انزلی به عنوان یکی از ارزشمندترین زیست بوم های کشورمان از اهمیتی بین المللی برخوردار است و این موضوع حساسیت بیشتر مسئولین، کارشناسان و دست اندرکاران محیط زیست را طلب می کند.

قربانعلی محمد پور گفت: این اکوسیستم منحصر بفرد که درحال حاضر به جهت کاهش تراز آب دریای خزر و ورود حجم زیاد رسوبات معدنی و آلی با کاهش عمق قابل توجهی مواجه شده و ورود انوع آلاینده های شیمیایی و صنعتی کیفیت آب آن را برای حیات زیستمندان و آبزیان ارزشمند موجود دراین تالاب به مرز خطر رسانده است.

محمدپور ادامه داد: رویکرد هم افزایی و بهره مندی از همه ظرفیتهای علمی، تحقیقاتی و اجرایی کشور آنهم در شرایط تحریم های ظالمانه، برای برون رفت از این وضعیت گام های موثری برداشته شده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان گفت: در طول دو دهه، اقدامات زیادی در راستای احیاء و نجات تالاب انزلی از خطر تبدیل شدن به دریاچه ارومیه ای دیگر، انجام شده که بعضی از آن کارها موفق و برخی هم منتج به نتیجه دلخواه نشده است.

وی افزود: با روی کار آمدن دولت تدبیر، تاکید مقامات عالی کشور و همچنین سازمان حفاظت محیط زیست بر استفاده از توان علمی کشور برای حفظ و احیاء تالاب انزلی بوده و پروژه اخیر نیز در همین راستا به انجام خواهد رسید.

وی خاطرنشان کرد: پس از برگزاری جلسات و بررسی های کارشناسی درسطح ملی به محوریت سازمان حفاظت محیط زیست و با حضور اساتید و صاحبنظران اهل فن نهایتا مقرر شد، این پروژه پس از ارزیابی ریسک اثرات زیستمحیطی بصورت محدود در تالاب انزلی انجام شود.

محمدپور تصریح کرد: مطالعات پهنه بندی از نظر اکولوژیکی جهت تهیه گزارش های چندگانه ارزیابی ریسک خاص هر پهنه بمنظور اجرای پروژه توسط دانشگاه تهران انجام گرفت.

وی گفت: براساس مطالعات پژوهشکده آبزی پروری که یکی از مراجع تخصصی رسمی کشور دراین زمینه است، نتایج حاکی از آنست که در محدوده اجرای پروژه زیست پالایی در استخرهای شیلات در حاشیه تالاب هیچ گونه اثر منفی بر روی زیستمندان مشاهده نشد و در عین حذف لجن، بهبود شرایط محیطی رشد برای زیستمندان از جمله ماهیان فراهم شد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان ادامه داد: ارزیابی اثرات ریسک به صورت جامع و بویژه اثرات مواد بکارگرفته شده و فلزات سنگین بر بافت آبزیان تالاب بویژه ماهیان (پوست ،گوشت،برانش ، خون و اندام داخلی) که بصورت تخصصی در آزمایشگاه های معتبر داخلی و خارجی در حال انجام است. نتایج این آزمایشات در اجرای این پروژه تعیین کننده خواهد بود.

وی گفت: نحوه اجرای این پروژه توسط محقیق و نخبگان کشورمان پیشنهاد شده و قطعا روند اجرایی فوق الذکر هم در راستای بها دادن به اندیشه و ایده های جوانان این مرز بوم و در راستای عمل به اصول اقتصاد مقاومتی خواهد بود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلات خاطرنشان کرد: افتتاح پروژه پایلوت زیست پالایی تالاب در اسفند ماه سال ۹۷همزمان باسفر ریاست جمهوری به استان گیلان، با حضور معاون رئیس جمهور و ریاست سازمان حفاظت محیط زیست کشور و برخی از مسئولین استانی و شهرستانی افتتاح شد و تاکنون هیچ فعالیت یا بازدید مخفیانه ای از این پروژه انجام نشده است و آخرین بازدید درهفته گذشته باحضور ریاست سازمان حفاظت محیط زیست، استاندار گیلان، معاون وزیر علوم و تحقیقات و فناوری، معاون هماهنگی امورعمرانی استانداری گیلان، معاون محیط زیست دریایی و مدیرکل اکوسیستم های تالابی سازمان حفاظت محیط زیست ،رئیس پارک علم و فن آوری گیلان، معاون پژوهشی دانشگاه گیلان ، رئیس پژوهشکده خزر، نماینده پژوهشکده آبزی پروری، رئیس مرکز رشد فناوری انزلی و سایر مسئولین ذیربط پس از برگزاری جلسه در محل قلم گوده انزلی از روند پیشرفت پروژه پایلوت بعمل آمده است .

ا

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار