وکیل مدافع:

تقاضای «ویدا موحد» برای عفو رهبری به دادسرای ارشاد ارائه شد

تهران (پانا) - وکیل مدافع ویدا موحد، معروف به دختر خیابان انقلاب که از سوی دادگاه به یک سال حبس محکوم شد و در زندان به سر می برد از ارائه تقاضای موکلش مبنی بر برخورداری از عفو رهبری به سرپرست دادسرای ارشاد خبر داد.

کد مطلب: ۹۱۱۶۰۸
لینک کوتاه کپی شد
تقاضای «ویدا موحد» برای عفو رهبری به دادسرای ارشاد ارائه شد

پیام درفشان روز سه شنبه در گفت وگو با ایرنا درباره آخرین وضعیت پرونده ویدا موحد معروف به دختر خیابان انقلاب و برخورداری او از آزادی مشروط و عفو اخیر رهبری اظهار داشت: پیرو مراجعه حضوری به زندان شهرری به منظور پیگیری وضعیت موکل با راهنمایی و همراهی مسئولان و همچنین انجام مذاکره با معاون قضایی زندان، اعلام شد که در تاریخ 26 فروردین امسال، معاونت قضایی زندان اقدام به ارسال درخواست اعلام وضعیت قطعیت حکم از طرف قاضی اجرای احکام کرده است.
این وکیل دادگستری افزود: بر اساس این اعلام به اجرای احکام مراجعه کردم که قاضی اعلام کرد در روز جاری (سه شنبه 10 اردیبهشت) قطعی شدن حکم ویدا موحد به زندان شهرری اعلام شده است.
درفشان بیان کرد: در پرونده حاضر با توجه به اعتراض نکردن دادستانی به رای محکومیت یک سال حبس موکل و در نتیجه قطعی شدن این حکم، موکل می تواند از عفوی که اخیرا مقام معظم رهبری ابلاغ کردند استفاده کند.
وکیل ویدا موحد ادامه داد: همچنین در مراجعه ای که امروز به اجرای احکام دادسرای ارشاد داشتم اعلام شد که سرپرست دادسرا نیز باید بنا بر اختیارات و مسئولیت قانونی با اعطای عفو موافقت کند که بر این اساس لایحه ای با تشریح وضعیت موکل و جوانب مختلف پرونده نوشته و به دادسرا ارائه کردم تا تقاضای بهره مندی ویدا موحد از عفو رهبری هرچه سریع تر صورت پذیرد.
درفشان توضیح داد: بر اساس موازین قانونی برای اعطای آزادی مشروط یا عفو باید چندین مرجع قانونی با این موضوع موافقت کنند که یکی از این مراجع، شورای طبقه بندی زندان است که این شورا با توجه به رفتار زندانی در ایام حبس، نسبت به بررسی استحقاق برخورداری زندانی از آزادی مشروط، عفو یا مرخصی اقدام و نتیجه را به اجرای احکام اعلام می کند.
وی افزود: همچنین قاضی اجرای احکام پس از دریافت نظر زندان دارای این اختیار قانونی است که با توجه به محتویات پرونده و نظریه زندان و سوابق قبلی زندانی نسبت به موافقت یا مخالفت با عفو، تقاضای آزادی مشروط یا مرخصی، نظر مستدل بدهد که در این قسمت قاضی اجرای احکام مربوطه نسبت به انتقال نظر مستدل خود به سرپرست اجرای احکام اقدام کرده و سرپرست اجرای احکام نظر نهایی را خطاب به دادگاه صادرکننده حکم اعلام می کند.
وکیل ویدا موحد گفت: در ادامه این روند، قاضی صادرکننده حکم نیز با توجه به داشتن این جایگاه که مستمع اظهارات متهم در جلسه دادرسی بوده و اساسا قضاوت توسط این مرجع انجام می شود و با اشراف به مجموع سیر تحقیقات مقدماتی و اظهارت متهم در جلسه دادرسی، نسبت به تامین مجازات در چهارچوب کیفرخواست و همچنین موافقت با آزادی مشروط یا عفو اقدام می کند.
درفشان بیان کرد: در پرونده ویدا موحد با سوالات متعدد از ناحیه افکار عمومی و شهروندان مواجه هستیم، مبنی بر اینکه وقتی متهم از عمل خویش ابراز ندامت کرده و همچنین با توجه به اینکه دارای طفل خردسال است، چرا قاضی پرونده رای بر برائت صادر نکرده است؟
این وکیل دادگستری توضیح داد: در پاسخ به این سوال باید توجه داشت که قاضی در چهارچوب کیفرخواست دارای اختیار تشدید یا تقلیل کیفر در حکم صادره است و به موجب کیفرخواست صادره توسط دادستانی با استناد به بند ب ماده 639 قانون مجازات اسلامی درخواست صدور مجازات برای موکل شده بود که مجازات آن از یک تا 10 سال حبس بود، اما قاضی با لحاظ کردن مواردی از قبیل اینکه متهم فاقد هرگونه نقش برنامه ریزی در ارتکاب عمل بوده و اینکه تبعات منفی عملکرد موکل موجب ورود صدمه به خود و فرزند خردسالش شده و ابراز پشیمانی و ندامت کرده، در نتیجه در یک اقدام انسانی اقدام به صدور حداقل مجازات قانونی کرده است.
وی ادامه داد: بنابراین قاضی نمی تواند فراتر از قانون و خارج از کیفرخواست عمل کند و مسئله دیگر این است که عدم اطلاع افکار عمومی نسبت به این پرونده منجر به شیوع شایعاتی در فضای مجازی و برخی رسانه ها شده بود مبنی بر اینکه موکل مدت هاست در بازداشت نیروهای امنیتی به سر می برد و حتی عنوان شده بود ویدا موحد توسط دستگاه قضایی معدوم شده است؛ نشر این شایعات منجر به تشویش اذهان عمومی شده بود و به خاطر عدم امکان انتساب این امور غیرواقعی به مراجع قضایی و امنیتی تصمیم بر انتشار اخبار صحیح در خصوص پرونده موکل در رسانه های رسمی داخلی گرفتیم.
درفشان در پایان با اشاره به ملاقات حضوری با ویدا موحد در تاریخ 28 فروردین 98 گفت: متاسفانه موکل به شدت دچار کاهش وزن و کسالت شده و فرزند او نیز از دوری مادر دچار بیماری شده است که انتظار می رود سرپرست دادسرای ارشاد در همراهی با دادگاه صادر کننده حکم که با تحقیق از متهم متوجه عدم وجود سوء نیت امنیتی در وی شده و پشیمانی و ندامت او را احراز کرده، هرچه سریع تر با رویکرد بشردوستانه نسبت به برخورداری موکل از عفو رهبری و آزادی از زندان مساعدت کنند.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار