دادستان تهران: ظرفیت کمپ های نگهداری معتادان متجاهر در تهران افزایش می یابد

تهران(پانا)- دادستان تهران از افزایش ظرفیت کمپ‌های نگهداری معتادان متجاهر در تهران خبر داد و گفت اگر این اتفاق رخ دهد می‌توان معتادان متجاهر را تا شش ماه نگهداری کرد و اقدامات درمانی، فرهنگی و حرفه­‌آموزی آنان را در دستور کار قرار داد.

کد مطلب: ۸۹۸۱۶۲
لینک کوتاه کپی شد
دادستان تهران: ظرفیت کمپ های نگهداری معتادان متجاهر در تهران افزایش می یابد

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دادسرای عمومی و انقلاب تهران، عباس جعفری دولت آبادی در پنجمین نشست بررسی وضعیت آسیب‌های اجتماعی با موضوع سازماندهی معتادان متجاهر افزود: حضور معتادان متجاهر در شهرها وضع اجتماعی و فرهنگی را با مشکلات مواجه می­سازد؛ این در حالی است که این افراد پس از دستگیری دوباره در دام اعتیاد گرفتار می‌شوند و این چرخه باطل ادامه می‌یابد؛ بنابراین ساماندهی معتادان متجاهر باید با هدف بازگشت واقعی آنان به زندگی اجتماعی مورد توجه قرار گیرد.
وی تاکید کرد: مهمترین مساله پس از درمان و بازپروری معتادان، بازگشت آنان به جامعه و پذیرش این افراد توسط عموم است.
وی با تاکید بر اینکه حضور معتادان در معابر و مناطق شهری زیبنده پایتخت نیست، افزود: اخیرا پلیس و دادستانی تهران با همکاری سایر مسئولان متولی، اقدامات مناسبی در زمینه ساماندهی معتادان متجاهر در جنوب شهر تهران انجام داده­‌اند؛ اما انجام اقدامات بیشتری همچنان ضروری است.

* تکرار چرخه باطل جمع‌آوری معتادان متجاهر
جعفری دولت‌آبادی با انتقاد از چرخه باطل جمع‌آوری و آزادی معتادان متجاهر در طول سالیان گذشته، اظهار کرد: بر اثر اعتراضات مردم و یا درخواست مسئولان و مشکلاتی که در این زمینه ایجاد می‌شود، معتادان متجاهر جمع‌آوری شده و برای مدتی از نظرها پنهان می­‌شوند­؛ اما دوباره به شهر باز می‌گردند.
دادستان تهران چرخه باطل جمع‌آوری معتادان را مصداق برخورد سطحی با این مشکل دانست و اظهار داشت: صدق عبارت جمع‌آوری در مورد انسان‌هایی که به عمد یا با غفلت دچار آسیب شده­اند، صحیح نبوده و مناسب است از لفظ ساماندهی در مورد آنان استفاده شود تا آثار آن برای این افراد بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
جعفری دولت‌آبادی با تاکید بر این که باید برای اشتغال معتادان پس از بهبود برنامه‌ریزی کرد گفت: بازگشت این افراد به زندگی اجتماعی موفقیت بزرگی است و این چرخه باطل را خنثی می­سازد.

* تمرکز بر تغییر رفتار معتادان در ایام نگهداری
دادستان تهران تاکید کرد: باید از زمانی که دستور قضایی برای ساماندهی معتادان متجاهر صادر می‌شود و تا زمانی که در مراکز خاص نگهداری می­شوند، اقداماتی برای درمان، حرفه­آموزی و آمادگی آنان برای بازگشت به جامعه انجام شود. این چرخه باطل زمانی اصلاح می‌شود که در دوران ساماندهی، تغییر و تحول رفتاری در این افراد رخ دهد به این معنا که از آماج اعتیاد دور شوند و ترک اعتیاد کنند و سرانجام به زندگی اجتماعی باز گردند.
جعفری دولت‌آبادی با بیان این موضوع که بازگشت اجتماعی معتادان متجاهر هزینه بردار است، گفت: علیرغم هزینه‌هایی که بازاجتماعی کردن معتادان در برخواهد داشت، سازمان­بهزیستی و دیگر دستگاه‌های فرهنگی و اجتماعی باید در این زمینه اقدامات لازم را برای تأمین سلامت جسمی و روحی این افراد انجام دهند.
وی افزود: بازگشت این افراد به جامعه که برچسب‌های مجرمانه‌ای به آنها خورده و جامعه به سادگی آمادگی پذیرش آنها را ندارد، کاری دشوار و هزینه‌­ بردار است که مستلزم ایفای نقش بیشتر دستگاه‌های آموزشی و فرهنگی در این زمینه است.
وی از مسئولان دستگاه‌ها خواست تا گزارش اقدامات خود در زمینه ساماندهی معتادان متجاهر در حوزه‌­های نگهداری، درمان، حرفه­آموزی و بازگشت به جامعه را به دادستانی تهران ارائه دهند.
جعفری دولت آبادی افزود: مطابق گزارش‌­ها مرحله اول به طور مناسب انجام می‌شود؛ ولی سه مرحله دیگر به دشواری پیش می‌رود.

* تداوم اجرای طرح ساماندهی منطقه جنوب تهران
دادستان تهران با بیان اینکه اقداماتی که در منطقه جنوب تهران در مورد معتادان متجاهر انجام شده، قابل تقدیر است، افزود: شهرداری تهران، سازمان بهزیستی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی باید برای اجرای موفق طرح ساماندهی معتادان متجاهر در جنوب تهران اقدامات جهادی انجام دهند و گزارش تکمیلی اقدامات انجام شده را ارائه دهند تا در جلسه جداگانه‌ای بررسی شود.
وی خاطر نشان کرد: استفاده از ظرفیت‌های مردمی و خیّرین در ساماندهی معتادان متجاهر مورد تاکید است و از همکاری بسیج در این زمینه تشکر می‌­شود. امیدواریم کارها به صورت انقلابی ادامه پیدا کند.
جعفری دولت‌آبادی اظهار داشت: با توجه به فعالیت مجدد برخی مساجد و مدارس در منطقه مذکور انتظار می‌رود مسئولان در جهت رفع مشکلات فرهنگی این منطقه متمرکز شوند.
دادستان تهران افزود: فعالیت مراکز کاهش آسیب اعتیاد وزارت بهداشت (DIC) مورد تایید دادستانی است و باید این مراکز تقویت شوند و در حیطه وظایف خود به فعالیت ادامه دهند.
دادستان تهران همچنین در پنجمین جلسه کمیته مقابله با گرانفروشی با موضوع بررسی وضعیت آرد و گندم که با حضور نمایندگان دستگاه‌های متولی و تعدادی از معاونان دادستان تهران تشکیل شد، اظهار داشت: دشمن تلاش دارد وضعیت اقتصادی کشور را نامناسب جلوه دهد؛ ورود قوه قضاییه در مبارزه با گرانفروشی برای حمایت از اقدامات دستگاه‌های دولتی و مبارزه با جرایمی است که موجب شده برخی کالاهای اساسی گرانتر از قیمت مصوب به فروش برسد و یا گرانفروشی کلان انجام شود.
در ادامه جلسه سیف، معاون وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: در سال جاری و برای سال آینده برای تامین گندم و آرد مشکلی نداریم.
وی تصریح کرد: روزانه 22 هزار تن آرد در کشور برای نانوایی‌ها حمل و توزیع می‌شود.

* وضعیت مناسب آرد و گندم
دادستان تهران در جمع بندی مباحث مطرح شده اظهار داشت: خوشبخانه در بحث گندم حسب اعلام مسئولان ذیربط علاوه بر اینکه خودکفا شده‌ایم، در انبارها نیز ذخیره کافی وجود دارد. ما در گذشته مشکل دام و گوشت قرمز نداشتیم؛ اما به دلیل برخی دلایل، این مشکلات وجود آمد. لذا تجربه موفق در بخش گندم قابل الگوبرداری در مورد برخی کالاهای اساسی دیگر است.
جعفری دولت‌آبادی افزود: وقتی مالکیت مراکز تولید و اشتغال از بخش دولتی به خصوصی انتقال می‌یابد دستگاه‌های اجرایی برای وصول مطالبات خود مانند بازنشستگی و ‌بیمه اقدام می‌کنند؛ لذا دستگاه‌ها می‌بایست در حل مشکلات واحدهای تولیدی هوشمندی به خرج دهند و مساعدت کنند تا فعالیت مراکز تولید و اشتغال تداوم یابد.
دادستان تهران گفت: ایجاد سامانه ساماندهی آرد اقدام مناسبی است و از راه اندازی این سامانه که توزیع آرد را کنترل می‌کند، استقبال می‌کنیم.
جعفری دولت‌آبادی به تغییر الگوی مصرف نان و جلوگیری از افزایش دورریز نان اشاره کرد و گفت: کیفیت برخی نان‌ها در نانوایی‌ها پایین است و دستگاه‌های متولی آرد و نان باید به این موضوع ورود کنند.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار