مدیرکل محیط زیست استان تهران خبر داد:

کاهش آلودگی هوای امسال تهران با 17 اقدام اساسی

تهران (پانا) - مدیرکل محیط زیست استان تهران طبق بررسی‌ها بیشترین آلودگی هوا در روزهای پنجشنبه و همینطور روزهای بارانی است که در آن تردد خودروها افزوده و ترافیک بیشتر می‌شود، گفت 17 بند اقدامات اساسی کارگروه کاهش آلودگی هوای تهران طی مدت گذشته تبیین شده که در کنار ناپایداری‌های جوی در روند کاهش آلودگی هوای تهران در سال جاری اثربخش بوده است.

کد مطلب: ۸۹۷۳۸۶
لینک کوتاه کپی شد
کاهش آلودگی هوای امسال تهران با 17 اقدام اساسی

به گزارش روابط عمومی حفاظت محیط زیست استان تهران، کیومرث کلانتری در نشست هم‌اندیشی تشکل‌های محیط زیستی با اشاره به اینکه بزرگترین مشکلی که برای محیط زیست کشور پیش آمده ناشی از، از بین رفتن مسئولیت‌های اجتماعی است، افزود: حفظ محیط زیست وظیفه عمومی است و ما باید آحاد جامعه را نسبت به دغدغه‌ها، چالش‌ها و ظرفیت‌های محیط زیست حساس و آشنا کنیم که این موضوع مربوط به هم تخریب و هم حفظ محیط زیست بوده و مردم در آن نقش مهمی دارند و ما البته در این حوزه غافل ماندیم.

وی با بیان اینکه اگر برنامه محور باشیم در میان مدت و دراز مدت نسل آینده ما نسل مسئولیت‌پذیری در قبال محیط زیست خود خواهد شد، اظهار کرد: همه ما به لحاظ اینکه شهروند اجتماعی هستیم حتی در آنجایی که اختیار نداریم باز مسئولیت خواهیم داشت و نمی‌توانیم از کنار ناهنجاری‌ها به راحتی عبور کنیم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران ادامه داد: باید به دنبال تقویت مسئولیت‌پذیری در جامعه از طرق مختلف بخصوص برنامه‌های آموزشی و فرهنگی باشیم و این امر با همکاری تشکل‌های محیط زیستی محقق خواهد شد.

وی در بخشی از سخنان خود به موضوع کاهش آلودگی هوا و اقدامات انجام شده در این حوزه اشاره داشت و گفت: همه اقدامات انجام شده در راستای برنامه‌ریزی و مدیریت کاهش آلودگی هوای تهران در نتیجه کیفیت هوای امسال تهران تاثیرگذار بوده در صورتی که ما متهم به این هستیم که اقدامی نشده است!

کلانتری با بیان اینکه طبق بررسی‌ها بیشترین آلودگی هوا در روزهای پنجشنبه و همینطور روزهای بارانی است که در آن تردد خودروها افزوده و ترافیک بیشتر می‌شود، گفت: 17 بند اقدامات اساسی کارگروه کاهش آلودگی هوای تهران طی مدت گذشته تبیین شده که در کنار ناپایداری‌های جوی در روند کاهش آلودگی هوای تهران در سال جاری اثربخش بوده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران با اشاره به اینکه بر اساس ارزیابی گزارشات مربوط به آلودگی هوا، در تهران از سال 90 تا سال 97 که پارامتر ذرات معلق با قطر کمتر از 2.5 میکرون اندازه‌گیری شده است هیچ سالی روزهای هوای پاک از 19 روز در سال بالاتر نرفته، اظهار کرد: این درحالی است که امسال تاکنون تهران 25 روز هوای پاک را تجربه کرده و همچنین در هیچ سالی در بهمن ماه آن هم بصورت پی در پی 2 روز مستمر کیفیت هوای تهران پاک نبوده و این اتفاق امسال به وقوع پیوسته است.

کلانتری در ادامه سخنان خود با بیان اینکه امسال اولین سال اجرای قانون هوای پاک بوده و برمبنای این قانون، آیین‌نامه‌ها و تکالیف دستگاه‌ها در کنار اقدامات انجام شده و مسئولیت‌ها و برنامه‌های آتی آنها، در جلسات منظم کارگروه کاهش آلودگی هوا بررسی شد، افزود: بر همین اساس سوخت باید در تهران بطور مستمر پایش و نمونه برداری شود که این کار درحال انجام است و سوختی که در تهران و شهرستان‌های استان توزیع می‌شود باید از استاندارد یورو 4 برخوردار باشد.

وی ادامه داد: کنترل و تست مراکز معاینه فنی خودروها بصورت برنامه‌ریزی شده و تصادفی از سوی محیط زیست انجام می‌شود ضمن اینکه استانداردهای معاینه فنی خودروها نیز سختگیرانه‌تر شده است.

کلانتری همچنین با اشاره به اینکه با پیگیری‌های انجام شده سوخت 1456 صنعت از مازوت به گاز تغییر کرده و نیروگاه‌های تهران و حومه از هیچ گونه مازوتی استفاده نمی‌کنند، بیان کرد: از طرفی اقدامات پیشگیرانه پلیس با خودروهای دودزا و فاقد معاینه فنی افزایش یافت و همینطور محیط زیست جدیت در برخورد با پسماندسوزی‌ها و ذغال گیری‌های اطراف تهران را در دستور کار خود قرار داد و همه این کارها و اقدامات دیگر در کنار ناپایداری‌های جوی منجر به بهبود کیفیت هوای تهران شد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران در بخشی دیگر از سخنان خود استراتژی و راهبرد محیط زیست در تهران درباره حوزه صنعت را پایش، نوسازی و بهسازی و همچنین استفاده از تکنولوژی‌های روز و برتر به جای استقرار و ورود صنایع آلاینده و آب بر عنوان کرد و افزود: پایش صنایع استان از موضوعات دارای اولویت است و واحدهای صنعتی آلاینده شناسایی شده باید مطابق قوانین به سمت رفع آلایندگی واحد تحت مدیریت خود بروند.

وی با بیان اینکه وضع زیست محیطی جنوب تهران و آلودگی‌های مختلف محیط زیستی در این محدوده قابل قبول نبوده و زیبنده پایتخت نیست، گفت: از جمله این آلودگی‌ها موضوع پساب تزریقی به اراضی کشاورزی و پسماند آرادکوه است.

کلانتری همچنین به ساماندهی و تعیین تکلیف روان آبها و فاضلاب‌های جنوب و غرب تهران که از جمله منابع اصلی بوی محور فرودگاه امام (ره) است اشاره داشت و گفت: همچنین مرکز پردازش زباله آرادکوه که آخرین دیدگاه محیط زیست تهران، جابه جایی این مرکز با دپوی روزانه 9 هزار تن پسماند به مکان دیگر است از موضوعات مهم و دارای اولویت بوده که از سوی محیط زیست در حال پی گیری است.

کلانتری در این نشست به موضوعات و مسائل حوزه محیط زیست طبیعی استان تهران نیز اشاره داشت و گفت: سازمان محیط زیست مسئولیت مدیریت بر حیات وحش را عهده دار است و حفظ زیستگاه‌ها، برای محیط زیست اهمیت بسزایی دارد چرا که حفظ زیستگاه‌ها اساسا باعث حفظ گونه‌های حیات وحش خواهد شد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران با بیان اینکه موضوع ارتقاء منطقه شکار ممنوع کاوه ده شهرستان فیروزکوه با سابقه 27 ساله در جلسه بعدی شورای عالی محیط زیست کشور طرح و به منطقه حفاظت شده تبدیل خواهد شد، افزود: این منطقه دارای پتانسیل اکولوژیکی بالایی است و با مساحت حدود 75 هزار هکتار معارض بسیار کمی نسبت به دیگر مناطق دارد.

کلانتری همچنین در ادامه گفت: خوشبختانه با پیگیری‌های انجام شده با هرگونه ساخت و ساز غیر مجاز در پارک ملی لار برخورد شده و هم اکنون هیچ معارضی در پارک ملی لار نداریم ضمن اینکه محیط بانی جدیدی هم در منطقه کمردشت این پارک ساخته و به بهره‌برداری رسیده و خوشبختانه بارش برف در این منطقه نیز امسال بسیار مناسب بوده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران از همکاری مردم و همراهی تشکل‌های محیط زیستی در توزیع علوفه به حیات وحش منطقه حفاظت شده ورجین قدردانی و اظهار کرد: همه این اقدامات و حفظ محیط زیست نیازمند حضور و مشارکت فعال مردم، تشکل‌های مردم نهاد زیست محیطی و جوامع محلی است و محیط زیست متعلق به همه ماست.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار