معاون بهداشت وزارت بهداشت ابقا شد

تهران (پانا) - سرپرست وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حکمی علیرضا رئیسی را در سمت معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ابقا کرد.

کد مطلب: ۸۸۵۴۳۰
لینک کوتاه کپی شد
معاون بهداشت وزارت بهداشت ابقا شد

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، متن حکم دکتر سعید نمکی، سرپرست وزارت بهداشت به شرح زیر است:

جناب آقای دکتر رئیسی

با توجه به سوابق ارزنده و زحمات چشمگیری که در ایام معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشکی متقبل شده‌اید، بدینوسیله حکم معاونت بهداشت جناب عالی ابقاء می‌شود.

امید است با عنایت پروردگار و پیروی از مشی اعتدال دولت تدبیر و امید و با استفاده از تجارب و مشارکت کلیه همکاران ارجمند و صاحب نظران عرصه سلامت در اعتلای بهداشت کشور موفق باشید. حسب شیوه صدور احکام اینجانب در دستگاه‌هایی که انجام وظیفه کرده‌ام انتظارات آتی از جناب عالی و همکاران گرامیتان را یادآور می‌شوم.

1- همکاری درون‌بخشی با دیگر معاونت‌های وزارت، بویژه معاونت محترم درمان در پیاده‌سازی سیستم ارجاع، پزشکی خانواده و پرونده الکترونیک سلامت که از تکالیف بجای مانده قانونی برنامه پنجم و ششم است از اولویت‌های اصلی آن معاونت محترم می‌باشد. ضروریست هرچه زودتر گزارش پیشرفت کار تاکنون و الزامات آتی را اعلام فرمایید.

2- حدود سه دهه پیش که بنده توفیق خدمتگزاری در جایگاه کنونی جناب عالی را داشتم، بیماری‌های واگیردار اولویت اصلی کشور بود. مع الوصف با دورنمائی که از اوضاع همه‌گیری بیماری‌ها می‌دیدم اقدام به ایجاد اداره کل بیماری‌های غیر واگیر کردم که متاسفانه با خروج اینجانب تعطیل و با همت جناب آقای دکتر هاشمی وزیر محترم و همکارانشان مجددا ایجاد شد.

انتظار می‌رود با هم آهنگی معاونت‌های آموزشی، پژوهشی و درمان در ادغام پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیر واگیر در نظام ارائه خدمت طبق برنامه زمان‌بندی اقدام فرمایید. در غیر اینصورت سال‌های آتی زیرآوار عوارض اقتصادی، اجتماعی و بهداشتی، درمانی آن مدفون خواهیم شد.

3- در عرصه بیماری‌های واگیردار نیز بیماری‌هایی همچون ایدز، بروسلوز، هپاتیت، سالک، سل مقاوم به درمان و غیره نیز که در نقاطی به شکل اندمیک و هیپراندمیک بروز می‌کند به خصوص بیماری‌های مشترک انسان و دام باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.

4- گرچه در کنترل و ریشه‌کنی بیماری‌های واگیردار، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نقش آفرینی اصلی را داشت مع الوصف در پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیر واگیر، همچون دیابت، فشار خون، بیماری‌های قلبی عروقی، سرطان‌ها، حوادث جاده‌ای و غیره کمترین نقش متوجه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و بیشترین نقش آفرینی به‌عهده دیگر دستگاه‌ها در تغییر شیوه زندگی مردم است.

بنابراین جلب مشارکت بین بخشی، بهره‌گیری از ظرفیت ارزشمند انجمن‌های علمی مرتبط و سازمان‌های مردم نهاد از اهم مسئولیت‌های ما در شرایط کنونی است.

5- سلامت مردمان حاشیه شهرها، بهداشت سالمندان، بهداشت روان، بهداشت مردان در کنار دو گروه آسیب ‌ذیر دیگر یعنی کودکان و زنان از اولویت‌های اجتناب ناپذیراست که باید بدان‌ها بپردازیم.

6- برای پرداختن به U.H.C با استفاده از ظرفیت کلیه کارشناسان، دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور، تجارب افسران عالی رتبه بهداشت که دوران بازنشستگی را طی می‌کنند و گنجینه‌ای از تجارب ارزشمندند و سربازان خط مقدم بهداشت کشور در خانه‌های بهداشت و دیگر مراکز ضروری است.

7- ساختار نظام ارائه خدمت در نظام بهداشتی کشور سال‌هاست که بازنگری نشده، بنابراین ضروریست با استفاده از دیدگاه کلیه صاحبنظران به مقوله هایی همچون قابلیت‌ها و مهارت‌های پرسنل، سطح بندی خدمات، میزان خدمات قابل ادغام در شبکه، فرآیندهای ارجاع، دسترسی‌ها در سیستم الکترونیک و شیوه‌های پایش فعالیت‌ها پرداخته، مورد بازنگری قرار دهیم.

8- گرچه در دوران تصدی برادر ارجمندمان جناب آقای دکتر هاشمی و باهمراهی جناب عالی گام‌های موثری در اعتلای بهداشت کشور برداشته شده مع الوصف بعضی از همکارانمان که در عرصه بهداشت فعالند نوعی گلایه از مهم‌تر شمردن مقوله درمان و توسعه زیر ساخت‌های آن را در سیاست‌های کلان اعلام می‌دارند.

با گذر از قضاوت درباره این گلایه‌ها، انتظار می‌رود جنابعالی در توجیه کلیه دست اندرکاران عرصه بهداشت کشور که در سیاست‌ها، پیشگیری مقدم بر درمان می‌باشد همگان را به نقش‌آفرینی موثرتر در عرصه سلامت دعوت و ترغیب فرمایید.

توفیق همگان را در حفظ تامین و ارتقای سلامت جسمی، روانی و اجتماعی کشور عزیزمان از خداوند بزرگ مسئلت دارم.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار