در نشست خبری جشنواره موسیقی امیرجاهد مطرح شد:

جشنواره موسیقی امیرجاهد ادای دینی به دکتر معین و استاد امیرجاهد است

تهران (پانا) – دست‌اندرکاران برگزاری جشنواره موسیقی امیرجاهد این رویداد هنری را ادای دینی به دو شخصیت بزرگ فرهنگی ایران دکتر محمد معین و استاد محمدعلی امیرجاهد عنوان کردند.

کد مطلب: ۸۷۷۳۱۱
لینک کوتاه کپی شد
جشنواره موسیقی امیرجاهد ادای دینی به دکتر معین و استاد امیرجاهد است

نشست رسانه‌ای دست‌اندرکاران دومین جشنواره موسیقی هنرجویی «امیرجاهد» امروز دوشنبه 19 آذرماه 97 با حضور حمیدرضا نوربخش (مدیرعامل خانه موسیقی)، ابوالفضل رفیع (مدیرکل اداره فرهنگی شهرداری تهران)، مهدی سبحانی (مدیر خانه موزه دکتر معین و استاد امیر جاهد) و حمیدرضا عاطفی دبیر هنری جشنواره در «خانه موزه دکتر معین و استاد امیر جاهد» در محله چهارصد دستگاه تهران برگزار شد.

حمیدرضا نوربخش، مدیرعامل خانه موسیقی و رییس شورای سیاستگزاری جشنواره موسیقی امیر جاهد، در این نشست با ذکر این نکته که خانه موزه امیر جاهد یکی از مهمترین مجموعه‌های موسیقایی شهر تهران است، بیان کرد: ما حسب وظیفه ذاتی خود در خانه موسیقی باید در کنار همه فعالیت‌های موسیقی باشیم. یکی از کارهای خوبی که در شهر تهران شده برگزاری همین جشنواره موسیقی امیر جاهد است که تصمیم گرفتیم با تمام وجود در کنار دوستان حضور داشته و سعی کنیم در بخش‌های داوری و سایر بخش‌ها کنار دست‌اندرکاران جشنواره باشیم.

وی در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران مبنی بر تاریخ برگزاری جشن خانه موسیقی گفت: جشن خانه موسیقی برگزار می‌شود و سعی می‌کنیم پس از تامین بودجه لازم آن را در دی ماه امسال میزبان علاقمندان باشیم.

این مکان یکی از مهمترین محافل موسیقی شهر تهران است

در ادامه مهدی سبحانی با ارائه اطلاعاتی درباره خانه موزه و فعالیت‌های هنری آن گفت: این مجموعه که متعلق به شهرداری است در سال ۸۴ افتتاح شد و حدود سه سال است که با حمایت خانه موسیقی و اداره کل فرهنگی شهرداری تهران تبدیل به مجموعه‌ای موسیقایی در شرق تهران شده است. ما بسیار خوشحالیم که هم اکنون در این مجموعه کارگاه‌های مختلف آموزشی در حوزه سازهای ایرانی و جهانی برگزار می‌شود. در عین حال با توجه به رایزنی‌هایی که با خانه موسیقی ایران شد ما مراسم نکوداشت مختلفی در این محل برگزار کردیم که خوشبختانه با استقبال خوبی هم از سوی هنرمندان رو به رو شد. به هر حال این مکان یکی از مهمترین محافل موسیقی شهر تهران است که بسیاری از هنرمندان آن را به عنوان یک مرکز مهم موسیقایی برجای مانده از گذشته می‌شناسند.

وی با اشاره به برگزاری جشنواره موسیقی امیر جاهد گفت: ما تصمیم گرفتیم بعد از برگزاری دوره اول جشنواره آن را به صورت گسترده در قالب یک رویداد کشوری برگزار کنیم. به هر حال این مکان محفل خوبی برای رفت و آمد اهالی موسیقی و ادبیات ازجمله روح الله خالقی و دیگر بزرگان بوده است و می‌تواند کانونی برای برگزاری یک جشنواره مهم چون جشنواره موسیقی امیرجاهد باشد.

جشنواره‌ موسیقی امیرجاهد می‌تواند ادای دینی به دو مرد بزرگ سرزمین ایران باشد

ابوالفضل رفیع، مدیرکل اداره فرهنگی شهرداری تهران و رییس جشنواره موسیقی امیر جاهد، نیز در این برنامه با قدردانی از خانه موسیقی در همراهی با جشنواره عنوان کرد: همانطور که می‌دانید که حوزه فعالیت فرهنگی در شهرداری تهران حوزه فعالیت های عمومی است. ما باید در جهت بسترهای فرهنگی کمک‌هایی را انجام دهیم. در این راه ارتباط با انجمن‌های تخصصی و صنفی می‌تواند راهگشای خوبی در پیشبرد اهدافمان باشد. در حوزه موسیقی خانه موسیقی ایران یه مرجع دارای صلاحیت است که تاکنون همکاری‌های خوبی با دوستان داشته و از راهنمایی‌ها و هدایت‌های آنها بهره‌مند شدیم.

وی با تاکید بر استمرار فعالیت‌های مشارکتی شهرداری تهران با مجموعه‌های صنفی ادامه داد: امسال ما در چهل سالگی انقلاب اسلامی هستیم که بنا داریم برنامه‌های خوبی را در این زمینه برگزار کنیم به همین منظور تصمیم داریم به بهانه برگزاری جشنواره موسیقی امیر جاهد بخش ویژه‌ای را در این رویداد طراحی کنیم که می‌تواند فضای مناسبی را برای تببین نسبت موسیقی با انقلاب اسلامی ایجاد کند.

مدیر اداره کل فرهنگی شهرداری تهران در بخش دیگری از صحبت‌های خود درباره میزبانی خانه موزه امیرجاهد از جشنواره مذکور گفت: بنده زمانی که معاون شهردار منطقه 14 بودم جلساتی را پیرامون این مجموعه داشتیم که قرار بود توسط وابستگان بزرگان به فروش برسد، اما خوشبختانه با تعاملاتی که در شهرداری تهران اتفاق افتاد این خانه خریداری شد. به هر حال مرحوم امیر جاهد و محمد معین خدمات زیادی را در عرصه موسیقی و ادبیات انجام داده‌اند و من فکر می‌کنم برگزاری جشنواره‌ای با موضوعیت موسیقی می‌تواند ادای دینی به این دو مرد بزرگ سرزمین ایران باشد.

سرای محلات شهرداری تهران برای تمرین در اختیار گروه‌ها قرار می‌گیرد

مهدی بیدگلی، دبیر اجرایی جشنواره موسیقی امیر جاهد، نیز ضمن ارائه گزارشی از روند برگزاری دوره‌های اول و دوم جشنواره توضیح داد: امسال با حمایت‌های خانه موسیقی و اداره کل فرهنگی شهرداری تهران تصمیم گرفتیم جشنواره را به صورت سراسری برپا کنیم. در این راستا هنرمندان در بخش دو نوازی، تک نوازی و گروه نوازی آثارشان را ارائه می‌دهند. این در حالی است که هنرمندان می‌توانند در هر سطح و سنی در جشنواره شرکت کنند که فکر می‌کنم این موضوع به تنهایی می‌تواند یک ویژگی مهم باشد.

وی افزود: فراخوان جشنواره در آذرماه سال جاری منتشر شد که افراد می‌توانند تا ۱۵ دی ماه نسبت به ارسال آثار خود اقدامات لازم را انجام دهند. ما در مرحله دوم که اختصاص به بازبینی آثار دارد تصمیم گرفتیم که سرای محلات شهرداری تهران در اختیار گروه‌ها و متقاضیان قرار دهیم تا آنها با شرایط بهتری برای تمرین برنامه‌ریزی داشته باشند. ما در مرحله سوم به حوزه تئوری موسیقی می‌پردازیم که در این بخش علاوه بر بررسی آثار اجرایی آزمون علمی از هنرمندان شرکت کننده انجام خواهد گرفت و در نهایت برگزیدگان نهایی برای حضور در جشنواره معرفی می‌شوند. البته مراسم اختتامیه جشنواره نیز در تالار ایوان شمس برگزار می‌شود که جزییات آن طی روزهای منتهی به جشنواره اعلام می‌شود.

حمیدرضا عاطفی (دبیر هنری جشنواره موسیقی امیر جاهد) هم در این نشست گفت: خیلی‌ها از ما می‌پرسند که چرا همکاری ما با خانه موزه امیر جاهد بیشتر از دیگران است که من باید در جواب بگویم این موضوع فقط به دلیل توجه بیشتر دست‌اندرکاران این مجموعه به فعالیت‌های خانه موسیقی است که منجر به پررنگ‌تر شدن نوع همکاری‌ها شده است وگرنه هیچ نکته دیگری درباره این فعالیت‌ها وجود ندارد.

دومین «جشنواره موسیقی امیرجاهد» به همت خانه موزه دکتر معین و استاد امیرجاهد، همکاری خانه موسیقی ایران و اداره کل فرهنگی شهرداری تهران بهمن ماه سال جاری در بخش‌های تک‌نوازی، دونوازی و اجرای گروهی برگزار شود.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار