وزیر دادگستری: رعایت کرامت انسانی از مصادیق حقوق کودک است

تهران (پانا) - وزیر دادگستری با بیان اینکه حدود ٣٠ درصد جمعیت کشور کودک هستند، گفت رعایت کرامت انسانی از مصادیق حقوق کودک است و این مهم باید سر خط زندگی بزرگسالان قرار گیرد.

کد مطلب: ۸۷۴۱۸۵
لینک کوتاه کپی شد
وزیر دادگستری: رعایت کرامت انسانی از مصادیق حقوق کودک است

به گزارش روابط عمومی وزارت دادگستری، سید علیرضا آوایی در کنفرانس بین‌المللی منطقه‌ای حقوق کودک با شعار «عدالت برای کودکان»، افزود: هرچند والدین وظیفه سرپرستی و حمایت از کودکان را برعهده دارند اما کودکان برای بهره‌مندی از همه حقوق خود به حمایت ویژه از سوی حاکمیت نیازمند هستند. کودکان به دلیل ناتوانی و رشدنایافتگی جسمی و ذهنی همچنین ناتوانی در ایفای حقوق، نیازمند مراقبت‌های ویژه و حمایت بیشتر هستند.

آوایی اضافه کرد: کودکان به حمایت بزرگسالان برای مقابله با بهره‌کشی، سوءاستفاده جنسی، آسیب‌های مواد مخدر و مخاصمات مسلحانه نیاز دارند.

وی یادآور شد: در نظام جمهوری اسلامی ایران، کودکان پناهنده و تحت سرپرستی یا فرزندخوانده مانند سایر کودکان دارای حقوق هستند و خانواده‌ها و دولت‌ها باید نهایت تلاش خود را برای بهره‌مندی آنان از حقوق خود انجام دهند.

وزیر دادگستری گفت: ٢٢ میلیون نفر یعنی حدود ٣٠ درصد جمعیت کشور کودک هستند و جمهوری اسلامی ایران در سال‌های اخیر برای بهره‌مندی کودکان از حقوق خود، تلاش‌ها و اقدامات بسیار خوبی انجام داده است. رعایت کرامت انسانی از مصادیق حقوق کودک است و این مهم باید سر خط زندگی بزرگسالان قرار گیرد؛ هر چند با وضع مطلوب احقاق حقوق کودکان فاصله وجود دارد و مستلزم رفع موانع و تلاش‌های گسترده‌تری هستیم.

وی یادآور شد: کودکان عصاره وجود و ثمره زندگی انسان هستند و همان‌گونه که انسان بزرگسال قابل احترام و تکریم است، کودک نیز قابلیت تام احترام و تکریم را دارد؛ زیرا کودک نیز انسانی کامل و از حقوق مساوی با دیگر انسان‌ها برخوردار است.

آوایی اظهار کرد: در حقوق اسلامی، حقوق کودکان و نوجوانان برای بقا و رشد خود از حق بر نام و تابعیت، حق بر بهداشت و سلامت، حق بر بازی و تفریح، حق بر آموزش و پرورش، حق بر زندگی و مراقبت در کنار والدین و خانواده و حق بر تامین اجتماعی برخوردارند.

وزیر دادگستری با اشاره به «برنامه عمل جامع حقوق کودک» گفت: این برنامه در سال ١٣٩۴ به تصویب شورای هماهنگی مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک رسید تا در چشم‌انداز ١٠ ساله و همزمان با سند چشم‌انداز در سال ١۴٠۴ ، زمینه های رشد همه جانبه کودکان به عنوان سرمایه های انسانی و نیروی محرکه توسعه پایدار فراهم شود.

وی اضافه کرد: مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک مسئولیت رصد، نظارت و پایش بر حسن اجرای برنامه عمل از سوی دستگاه‌های اجرایی را برعهده دارد.

آوایی به ارزش‌ها و قواعد بنیادین برنامه عمل جامع حقوق کودک اشاره کرد و افزود: تضمین برابری و نبود تبعیض نسبت به کودکان و نوجوانان، رعایت منافع آنان، مشارکت کودکان، نقد و پاسخگویی، رویکرد خانواده محور و رویکرد جنسیت محور برای تامین نیازهای دختران و پسران از جمله مهمترین قواعد بنیادین برنامه عمل جامع حقوق کودک است.

وزیر دادگستری گفت: تصویب مقررات ماهوی درباره حدود مسئولیت اطفال و نوجوانان و مجازات افراد کمتر از ١٨ سال در سال ١٣٩٢، ایجاد ساختار قضایی متناسب با وضعیت اطفال و نوجوانان در قانون آیین دادرسی کیفری از سال ١٣٩٢ و تدوین لایحه پلیس اطفال و نوجوانان برخی از اقدامات حقوقی برای نیل به اهداف برنامه عمل جامع حقوق کودک است.

آوایی اظهار کرد: توسعه و ایجاد حمایت قضایی در دادگستری‌ها، طرح مجلس و لایحه دولت برای اعطای تابعیت به فرزندان دارای مادر ایرانی و پدر خارجی، حمایت از کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست، قانون حمایت خانواده، تدوین لایحه حمایت از حقوق کودکان، اصلاح قانون مدنی سن ازدواج و پیش بینی امکان رسیدگی به صلاحیت اولیای قهری در قانون مدنی از جمله اقدامات موثر در زمینه تصویب مقررات حمایت مدنی برای احقاق حقوق کودکان است.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار