حسین مسافر آستانه: توجه به شخصیتهای مهم زمینه ساز هویت سازی فرهنگی می شود

تهران (پانا) - یک کارگردان و مدیر فرهنگی هنری کشور با اشاره به برگزاری جشنواره هایی که توجه به یکی از مفاخر را در دستور کار خود قرار میدهند ، ضرورت این مساله را اجتناب ناپذیر دانست که زمینه ساز ایجاد هویت فرهنگی شده و توجه گسترده تر مسئولان امر را می طلبد.

کد مطلب: ۸۷۲۳۶۰
لینک کوتاه کپی شد
حسین مسافر آستانه: توجه به شخصیتهای مهم زمینه ساز هویت سازی فرهنگی می شود

به گزارش روابط عمومی نخستین جشنواره تئاتر اکبر رادی، حسین مسافر آستانه در گفت و گویی با امور ارتباطات رسانه ای جشنواره خاطر نشان ساخت: اگر هرگاه بخواهیم جایگاه و اهمیت ادبیات نمایشی ایران را یاد آور شویم از بزرگان و تاثیر گذاران این مساله نام ببریم بدون تردید نام اکبر رادی یکی از درخشان ترین و موثرترین افراد این حوزه خواهد بود. چرا که اکبر رادی فقط یک نمایش نامه نویس نیست بلکه او یک تاریخ نگار هویت فرهنگی است. آثار رادی چه آنهایی که متاثر از چخوف نوشته شده و چه آنهایی که متاثر از مسائل اجتماعی نوشته شده ما را به این نکته می رساند که اکبر رادی یک هویت فرهنگی را که در جایش در نمایشنامه نویسی ما خالی است به نمایش میگذارد .
مدیرمسئول انجمن هنرهای نمایشی ایران با اشاره به این مساله که بسیاری از کشورهای دنیا با توجه به شخصیت ها و مفاخر خود از طریق برگزاری جشنواره، بزرگداشت و غیره به صورت پیوسته هم برای مردمان و نسل های جدید خود فرهنگ سازی و هویت سازی کرده و هم زمان این فرهنگ سازی را به کشورهای مختلف نیز صادر می کنند گفت: به عنوان مثال کشور دانمارک با محوریت قرار دادن هانس کریستین آندرسن توانست فرهنگ و هویت فرهنگی خود را به تمام جهان صادر کند و امروزه شاید هیچ کشوری با نام آندرسن و آثارش غریبه نیست و از این رو محور قراردادن شخصیتی مانند اکبر رادی که رنگین کمان متنوعی از فرهنگ و هویت فرهنگی بخشی از ایران یعنی پهنه گیلان را در آثارش می بینیم می تواند زمینه ساز صدور این فرهنگ و هویت غنی و سالم به سایر نقاط دنیا باشد و بدون تردید درخششی فراوان را نیز خواهد داشت.
مسافر آستانه با انتقاد از هدفمند نبودن جریان نمایشنامه نویسی در ایران گفت: متاسفانه جریان نمایش نامه نویسی در کشور ما شفاف و روشن نیست و سلیقه ایی است و به جز چند نویسنده محدود که یکی از آنها اکبر رادی است طی چند دهه اخیر جریان مستمر و هدفمندی را از سوی نویسندگان و ادبیات نمایشی ایران شاهد نبوده ایم. چرا که نمایشنامه نویسی یک مساله فرهنگی است و اگر هدفمند باشد یک جریان عمومی و مثبت را در میان جوانان ایجاد می کند .
حسین مسافر آستانه در خاتمه با مثبت ارزیابی کردن نخستین جشنواره تئاتر اکبر رادی گفت: برگزاری قدرتمند و با هدف جشنواره زمینه لازم را برای توجه بیشتر مسئولان و دست اندرکاران به تئاتر و ادبیات نمایشی فراهم می کند و می تواند موجبات شناخت بیشتر مخاطبان را به رادی، تفکرات و حال و هوا و فضای کارهایش فراهم سازد و از این منظر چنانچه بتواند شرایط لازم رابرای هویت سازی فرهنگی به وجود آورد یکی از مهمترین و لازم ترین جشنواره های تئاتر کشور بوده که تبدیل به پایگاه مهمی برای سوق دادن نسل جوان به ادبیات نمایشی ایران و شناخت و کشف استعدادهای اصیل نمایشنامه نویسی خواهد شد.
نخستین جشنواره ی تئاتر اکبر رادی با دبیری بهزاد صدیقی از 18 تا 28 دی ماه 97 توسط بنیاد اکبر رادی در تهران برگزارمی شود.///

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار