ماجرای فوت 2 کودک اهوازی از زبان سخنگوی وزارت بهداشت

تهران (پانا) - سخنگوی وزارت بهداشت با تشریح علت فوت دو کودک اهوازی گفت آزمایش‌هایی در اهواز، شیراز و تهران انجام شده است که نشان می‌دهد مسمومیت غیر دارویی سهوی اتفاق افتاده است.

کد مطلب: ۸۶۶۴۹۷
لینک کوتاه کپی شد
ماجرای فوت 2 کودک اهوازی از زبان سخنگوی وزارت بهداشت

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، ایرج حریرچی درباره فوت دو کودک اهوازی به علت مسمومیت خاطرنشان کرد: درباره فوت دو کودک در اهواز، اسامی دو دارو برده ‏شده که طبق بررسی‌ها این دو دارو در نسخه وجود نداشته و تجویز نشده و اصلا خریداری و مصرف نشده است. در این زمینه صحبت از داروی تقلبی و داروی ‏خارجی هم شد که پزشکی قانونی این موضوع را بررسی و اعلام کرد که هیچ مسمومیت دارویی و فوت به علت مصرف دارو وجود نداشته است.

معاون کل وزارت بهداشت بیان کرد: در روزهای اخیر، فشارها در مورد فوت دو کودک اهوازی شدت گرفت به طوری که پزشک متخصص کودکانی که این دو کودک را ویزیت کرده بود، از فرط استرس ‏سکته مغزی شدید کرد و اکنون در آی سی یو بستری است و نیمی از بدنش فلج شده است.

حریرچی با بیان اینکه اگرچه علت بروز این واقعه مسمومیت بود، اما این مسمومیت، دارویی ‏نبوده است، ادامه داد: آزمایش‌هایی در اهواز، شیراز و تهران انجام شده است که نشان می ‌دهد مسمومیت غیر دارویی سهوی اتفاق افتاده و در صورت ‏مکتوب شدن مستندات، نتایج بررسی‌ها را اعلام خواهیم کرد.

سخنگوی وزارت بهداشت در پاسخ به سوالی درباره علت استفاده نکردن مطلوب از ظرفیت‌های موجود در منابع بخش خصوصی، تصریح کرد: پزشکان و سایر اعضای جامعه پزشکی بعد از گذراندن دوره طرح و تعهدات، خودشان محل فعالیت خود را انتخاب می‌کنند. تراکم زیاد پزشکان و دندانپزشکان و امکانات مربوطه در شهرهای بزرگ یکی از علل زمینه‌ ‌ی در این رابطه است. برای مثال، در بعضی از رشته‌های تخصصی، بیشتر از 40 درصد متخصصان مربوطه در تهران و بیش از 60 درصد در کلانشهرها مستقر هستند و معمولا محل فعالیت هم در مناطق اعیان نشین این شهرها مستقر است و بالطبع دسترسی مردم به این مراکز برای استفاده سخت است.

وی گفت: یک علت دیگر، فعالیت دوگانه در بخش خصوصی و دولتی و فعالیت چند مرکزی در بخش خصوصی از سوی تعداد قابل توجهی از پزشکان است که یک پزشک اوقات کاری خود را برحسب اولویت‌های خود در چند محل تنظیم می‌‌کند.

حریرچی با بیان اینکه ضعف کار تیمی و فعالیت مشترک در کشور از جمله در حوزه سلامت، یک علت دیگر است، افزود: برای مثال در کشورهای غربی مطب انفرادی معمولا برای فعالیت تمام وقت کامل دایر می‌شود و مجتمع‌های مطبی و درمانگاهی برای استفاده مشترک تعداد زیادی از پزشکان از امکانات در ساعات مختلف روز و هفته ایجاد می‌شوند، یک علت بسیار مهم دیگر، موضوع قیمت است. با این که فعالان بخش خصوصی همواره بر پایین بودن تعرفه‌ها در کشور تاکید دارند، ولی برآوردها نشانگر این است که حدود 80 درصد مردم با همین سطح تعرفه‌ها هم، توان مالی استفاده از خدمات بخش خصوصی را ندارند، 15 تا 17 درصد مردم هم، با کمک و دوپینگ بیمه‌های تکمیلی که شامل سوبسیدهای غیرمستقیم از منابع عمومی و دولتی است، می‌توانند از خدمات بخش خصوصی استفاده کنند و فقط 3 تا 4 درصد مردم می‌توانند با اطمینان خاطر و بدون مشکل از خدمات بخش خصوصی در حوزه درمان با سطوح فعلی هزینه‌های درمانی استفاده کنند.

معاون کل وزارت بهداشت عنوان کرد: موضوع انحصار در قیمت بالا و درآمد مطلوب با عرضه کم و به عبارت دیگر، حاضر نبودن برای فعالیت مازاد با قیمت کمتر و صرف نظر کردن از استفاده از ظرفیت‌های خالی به دلیل سود کمتر از میزان مورد انتظار، علی‌رغم وجود امکانات و هزینه‌های فراوان سرباری تحمیلی، یکی از پدیده‌های شناخته شده در حوزه اقتصاد درمان است؛ در شرایط تحریم و فشار اقتصادی ضروری است که از تمام امکانات حداکثری و با تعرفه‌هایی که مورد استطاعت و استقبال مردم باشد، استفاده و بهره‌برداری شود.

سخنگوی وزارت بهداشت درباره آخرین وضع مسمومیت با الکل گفت: آمار مسمومیت با الکل از زمانی که موج مسمومیت با الکل آغاز شد تا ٦ آبان، حاکی از آن است که ٩٥٩ نفر با مشکل مسمومیت با الکل متیلیک به مراکز درمانی مراجعه کرده‌اند.

وی به تشریح جزییات این آمار پرداخت و گفت: تاکنون ٤٠٢ نفر در البرز، ٣٢٦ نفر در هرمزگان، ٧٦ نفر در خراسان شمالی و ٦١ نفر در تهران بر اثر مصرف الکل مسموم شده‌اند و ٨٤ نفر نیز در اثر مصرف الکل فوت کرده‌اند، همچنین ٣٠٥ نفر از مسمومین با الکل، دیالیز شده و ٢٧ نفر از آنها دچار نابینایی و کم بینایی شده‌اند.

حریرچی با اشاره به اینکه قسمت عمده‌ای از این مسمومیت‌ها ناشی از مصرف الکل تقلبی دست‌ساز بوده است، افزود: این موضوع نشان می‌دهد که سازنده با آگاهی، الکل متیلیک را اضافه کرده است و البته در این رابطه برخی افراد دستگیر شده‌اند و این موضوع از سوی قوه قضاییه در حال پیگیری است، البته باید توجه شود که در برخی موارد ممکن است الکل‌های بسته‌بندی و دارای برچسب نیز، تقلبی باشد.

سخنگوی وزارت بهداشت در پاسخ به سوالی درباره تجویز شیرخشک‌های رژیمی و خاص در نسخه، پاسخ داد: شیرخشک‌‌های رژیمی و خاص در منزل به افراد ‏تحویل داده می‌شود.

وی افزود: قیمت برخی از این شیر خشک‌‌ها یک میلیون تومان است، اما این شیرخشک‌ها را با پنج هزار تومان در ‏منزل تحویل می‌‌دهیم. با توجه به نرخ برابری ارز، چاره‌‌ای نداریم که شیر خشک رژیمی را نسخه کنیم، زیرا در غیر این صورت قاچاق معکوس اتفاق می‌‌افتد. در ‏نتیجه مجبوریم سیستم‌‌های کنترلی برای این کار بگذاریم.

حریرچی درباره فروش دارو بیشتر از قیمت درج شده روی جعبه، تاکید کرد: این روال از گذشته وجود داشته است که وقتی دارویی ‏با قیمت جدید به داروخانه وارد می‌شد، داروهای مانده از قبل نیز با قیمت جدید فروخته می‌‌شدند؛ روند این موضوع در حال بررسی است ‏تا این کار انجام نشود، با این حال، اگر کسی دارویی را خریداری کرد و با قیمت مندرج شده مغایر بود، می‌‌تواند با استفاده از اپلیکشین موبایلی TTAC قیمت دارو را بررسی کند یا با سامانه ۱۹۰ تماس ‏بگیرد و شکایت کند.

وی در پاسخ به سوالی درباره تجویز و پوشش مکمل‌ها گفت: به جز ویتامین D، مصرف مکمل‌ها برای ٩٩ درصد مردم، ضرورتی ندارد، اما از پزشکان گله داریم، چراکه این مکمل‌ها را در نسخه تجویز می‌کنند و بیمار گمان می‌کند که جزو دارو محسوب می‌شود و مصرف آن ضروری بوده و باید طبق تعرفه دولتی هزینه پرداخت کند.

معاون کل وزارت بهداشت با بیان اینکه گروه‌های آسیب پذیر مانند بیماران، نوزادان، زنان باردار و سالمندان مکمل‌های مورد نیاز خود را به صورت رایگان دریافت می‌کنند، اما مولتی ویتامین‌های مختلف برای افراد عادی ضرورتی ندارد، گفت: مکمل‌ها جزو سبد دارویی نیست و قیمت آنها بالا است و کسی نباید انتظار داشته باشد در این شرایط ارزی، ارز ٤٢٠٠ تومانی را برای مکمل‌هایی که ضرورتی ندارد صرف کنیم.

وی در پاسخ به سوالی درباره جایگزینی تست HPV با تست پاپ اسمیر گفت: کمیته کشوری که درباره این موضوع تصمیم می‌گیرد شامل ۱۵ نفر از اساتید کشور است و بر اساس مبانی علمی تصمیم کشوری می‌گیرند. باید توجه کرد که متاسفانه پاپ اسمیری که تاکنون در کشور انجام شده غیر از پاپ اسمیرهای استانداردی است که در دنیا اتفاق می‌افتند و در این زمینه پروتکلی در کمیته کشوری تصویب شده تا بر اساس آن افراد در سنین ۳۰ تا ۴۹ سال اگر به سطح یک یا دو مراجعه کنند، انجام نمونه‌برداری از سوی افراد دارای صلاحیت برایشان انجام می‌شود و به آزمایشگاه‌‌های عضو شبکه HPV ارسال شده است و پذیرش و ثبت می‌شود. در نهایت نتیجه به آزمایشگاه اولیه ارسال و در صورتی که نرمال باشد طبق پروتکل تصویب شده تا ۱۰ سال بعد اقدامی نیاز نیست. در عین حال با بیمه هم مکاتبه شده تا بتوان این خدمت را تحت پوشش قرار داد. بنابراین کمیته کشوری HPV را به عنوان یک روش مورد قبول علمی پذیرفته و آن را تصویب کرده است.

سخنگوی وزارت بهداشت در ادامه این نشست در بخش دیگری از سخنان خود درباره میزان مسمومیت با قرص برنج نیز، اظهار کرد: در پنج ماهه نخست امسال، هر روز دو نفر فوتی ناشی از مصرف قرص برنج داشته‌ایم. باید توجه کرد که خرید و فروش این قرص ممنوع است، اما همچنان به صورت قاچاق عرضه می‌شود. باید توجه کرد که قرص برنج جز مواردی نیست که بتوان مسمومیت ناشی از آن را با شستشوی معده درمان کرد و در هیچ کجای دنیا پادزهری ندارد و یکی از عوامل اصلی مسمومیت و خودکشی است. البته در اسفند ماه سال گذشته نامه‌ای به قوه قضائیه نوشتیم و درخواست کردیم که فروشندگان این قرص در فوت افراد شریک جرم باشند که این اتفاق می‌تواند به نوعی پیشگیرانه باشد.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار