رشد ۴۱ درصدی منابع صندوق پس انداز مسکن

تهران (پانا) - طبق آمارهای بانک مرکزی در تیر سال جاری منابع صندوق پس‌انداز مسکن با رشد ۴۱ درصد طی یک سال به ۹.۲ هزار میلیارد تومان رسیده است.

کد مطلب: ۸۵۳۴۲۱
لینک کوتاه کپی شد
رشد ۴۱ درصدی منابع صندوق پس انداز مسکن

به گزارش پژوهشکده پولی و بانکی، آمارهای پولی و بانکی نشان می‌دهد که در تیر سال جاری سهم منابع صندوق پس‌انداز مسکن به میزان ۹.۲ هزار میلیارد تومان رسیده است. این رقم در تیر سال قبل به میزان ۶.۵ هزار میلیارد تومان گزارش شده بود. بنابراین طی یک سال منتهی به تیر ۴۱ درصد به منابع صندوق پس‌انداز مسکن افزوده شده است. همچنین در ۴ ماه نخست سال جاری ۹.۳ درصد به منابع صندوق پس‌انداز مسکن افزوده شده است که نشان تداوم اقبال به این بخش دارد.

بانک مرکزی در کنار این آمار، میزان سپرده‌های کوتاه‌مدت و بلندمدت را نیز مشخص کرده است. بر اساس آمارهای بانک مرکزی در تیر سال جاری میزان سپرده‌های کوتاه‌مدت به ۴۵۰ هزار میلیارد تومان رسیده است که این رقم نسبت به تیر سال قبل افت منفی ۲۳ درصدی را تجربه کرده است، اما در ۴ ماه نخست سال جاری ۱۴.۵ درصد به منابع کوتاه‌مدت افزوده شده است.

از سوی دیگر حجم سپرده‌های بلندمدت نظام بانکی در تیر سال جاری به ۸۳۰ هزار میلیارد تومان رسیده است که نسبت به سال قبل افزایش ۶۴ درصدی را ثبت کرده است، اما در ۴ ماه نخست سال جاری به میزان ۱.۱ درصد از سطح آن کاسته شد. رشد منفی سپرده‌های مدت‌دار د ۴ ماه نخست سال جاری بی‌ارتباط به نوسان‌های بازار ارز و سایر بازارهای دارایی نبوده است. این موضوع نشان می‌دهد که بخشی از سپرده‌های بلندمدت روانه این بازارها شده است، اگرچه نمی‌توان اظهارنظر دقیقی در خصوص حجم منابع خارج شده از بانک‌ها که وارد بازار دارایی می‌شوند، عنوان کرد.

بر اساس آمارهای گزارش بانک مرکزی حجم نقدینگی در تیر سال جاری به ۱۶۰۲ هزار میلیارد تومان رسیده است آمارهای بانک مرکزی نشان می‌دهد که در تیر حدود ۱۹.۵ هزار میلیارد تومان به حجم نقدینگی اضافه شده است به بیان دیگر در هر روز تیر ۶۵۰ میلیارد تومان به نقدینگی کشور افزوده شد.

نکته نگران‌کننده نقدینگی، تداوم روند رو به رشد آن در ماه‌های جاری است، اما نکته امیدوارکننده این است که نرخ رشد آن در بازه‌های زمانی کاهش یافته است. رشد ماهانه نقدینگی در تیر معادل ۱.۲ درصد ثبت شده است که این رقم در مقایسه با آمار خرداد با ثبت رقم ۲درصد، روند نزولی را ثبت کرده است. نقدینگی در بازه‌های زمانی دیگر نیز رشد کمتری را نسبت به دوره‌های مشابه سال قبل داشته است. در ۴ ماه نخست سال جاری۴.۷ درصد به حجم نقدینگی افزوده شده، این در حالی است که در مدت مشابه سال قبل رشد نقدینگی به میزان ۶.۴ درصد بوده است. از سوی دیگر، رشد نقطه به نقطه نقدینگی در تیر به سطح ۲۰.۱ درصدی رسیده است، که این رقم در خرداد سال جاری ۲۰.۴ درصد ثبت شده بود. همچنین در تیر سال ۱۳۹۶، رشد نقطه به نقطه این متغیر پولی ۲۳.۳ درصد بوده است.

نقدینگی از دو جزء اصلی پول و شبه پول تشکیل شده است. در ادبیات اقتصادی پول معادل سپرده‌های دیداری، اسکناس و مسکوک است، که این جزء نقدینگی اصولا خاصیت تورمی دیگری نسبت به جزء دیگر یعنی شبه پول دارد. شبه پول نیز معادل سپرده‌های غیردیداری معرفی می‌شود. بر اساس آمارهای بانک مرکزی در تیرماه سال جاری حجم پول ۲۱۴ هزار میلیارد تومان گزارش شده است. مطابق این آمار، رشد نقطه به نقطه پول نخستین‌ ماه تابستان به سطح ۳۴.۷ درصد رسیده، این رشد بالاترین سطح طی نیم دهه گذشته بوده است. حجم شبه پول در تیر سال جاری ۱۳۸۷ هزار میلیارد تومان بوده است. در تیر رشد نقطه به نقطه شبه پول به ۱۸.۱ درصد رسیده است.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار