نایب رئیس اتاق ایران عنوان کرد: شاخص‌های سهولت فضای کسب و کار ایران 4 پله نزول کرد

تهران (پانا) - نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران، می‌گوید شاخص‌های سهولت فضای کسب و کار ایران در سال جاری نسبت به سال گذشته ۴ پله نزول پیدا کرده است.

کد مطلب: ۸۵۱۱۵۵
لینک کوتاه کپی شد
نایب رئیس اتاق ایران عنوان کرد: شاخص‌های سهولت فضای کسب و کار ایران 4 پله نزول کرد

حسین سلاح‌ورزی در نشست اعضای اتاق ایران با وزیر دادگستری و معاون سازمان تعزیزات حکومتی، در زمینه موانع توسعه کسب و کار در کشور، اظهار کرد: بر اساس شاخص‌های سهولت فضای کسب و کار ایران در سال جاری نسبت به سال گذشته ۴ پله نزول پیدا کرده است؛ ۵ مورد از موانع به صورت مستقیم یا غیر مستقیم به وزارت دادگستری ارتباط دارد که باید این موانع و چالش‌ها با تشکیل کمیته کاری مشترک رفع و تسهیل شرایط شود.

شاه حسینی؛ رئیس انجمن وارد کنندگان برنج نیز گفت: برنج بعد از گندم کالای استراتژی کشور محسوب می‌شود و در چند سال اخیر آن را کالای اساسی محسوب می‌کنند و برای واردات نیز ارز دولتی با نرخ مصوب دریافت کرده است.

رئیس انجمن واردکنندگان برنج تاکید کرد: اگر احتکار خانگی به برنج برسد دیگر نمی‌توان بازار را کنترل کرد همانطور که در چند سال گذشته این اتفاق افتاد دلیل نیود قابلیت کنترل نیز به بحث نبود همخوانی میان عرضه و تقاضا ارتباط دارد.

وی با اشاره به احتکار و قاچاق برنج اظهار کرد: برخی از محموله‌های وارداتی برنج در کشور به ظن قاچاق توقیف می‌شود و تا تعیین و تکلیف قاچاق‌نبودن آن مدت‌ها زمان می‌برد؛ این به آن معناست که پلمب انبارها و توقیف اجناس باعث می‌شود تا ما به صورت مصنوعی احتکار انجام دهیم و این مسئله عرضه و تقاضا را با بحران روبرو می‌کند و قیمت‌ها را افزایش می‌دهد.

رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی مجلس نیز تصریح کرد: هم اکنون کشور در جنگ اقتصادی است اما بخش خصوصی و اقتصادی کشور اصلا سیاست‌گذار نیست و صرفا سیاست‌های دستوری دولتی را اجرا می‌کند که این مسئله اشتباه است.

وی ادامه داد: بخش خصوصی در حال پاسخگویی به مشکل‌های اقتصادی و سازگاری با وضع بحرانی است، در حالی که این مشکل‌ها در نتیجه سیاست‌های اشتباه دولت بوده است. در بحث احتکار، مواد فاسد شدنی از جمله واکسن و دارو را داریم که بعد از یکسال و اتمام تاریخ انقضا دستور رفع توقیف صادر می‌شود در حالی که این سیاست اشتباه است و کالا در مدت زمان طولانی خراب می‌شود.

غلامعلی فارغی تاکید کرد: وضع مواد غذایی در کشور بحرانی است و مردم باید آماده چالشی جدی در زمینه مواد غذایی از آبان ماه باشند که قطعا مشکل‌های ارزی و عدم تجارت و مشکلات واردات باعث می‌شود تا با کمبودهای شدیدی روبرو شویم. همچنین دارو از دو ماه آینده به بحرانی ترین شرایط ممکن خواهد رسید. در حال حاضر، ما کمبود گوشت و بسیاری از کالاها را داریم اما عراقی‌ها و افغان‌ها با قیمت ارزان به ایران می‌آیند و دارو خریداری می‌کنند یا گوشت و کالاهای دیگر از کشور قاچاق می‌شود.

فارغی تاکید کرد: اگر دولت می‌داند که چه کاری را انجام می‌دهد و این سیاست چه مشکل‌هایی را ایجاد کرده است باید روش خود را تغییر دهد و اگر نمی‌داند حداقل مشورت‌های لازم را انجام دهد چرا که ارز و مواد غذایی مورد نیاز کشور به سختی در دسترس است و باید راحت و ارزان به سایر کشورها ارسال شود.

رئیس انجمن فولاد نیز در این نشست تاکید کرد: باید ارتباط کالا ایرانی با ارزهای خارجی به هر صورت از جمله ضریب قطع شود؛ وضع به نحوی شده است که تولید‌کننده ایرانی منتظر افزایش قیمت ارز است تا قیمت کالا را هیجانی افزایش دهد.

وی ادامه داد: مشکل‌های فعلی ما برخوردهای غیر شفاف سیستم قضایی با متخلفان و انجام‌ندادن سیاست‌های دولت توسط وزرا و زیر مجموعه ارگان‌ها است. ما بزرگترین تولید‌کننده آهن اسفنجی دنیا هستیم و در یک دهه اخیر از رتبه ۲۱ به رتبه ۱۳ رسیده‌ایم. فولاد و صنایع پتروشیمی صرفا ارز آوری را در اختیار دارد و باید دولت به اهمیت حمایت از این صنایع پی ببرد.

رئیس کمیسیون لیزینگ نیز گفت: بانک‌های معتبر کشور از پرداخت ضمانت‌نامه‌های بانکی خودداری می‌کنند این در حالی است که ضمانت‌نامه‌های بانکی از اعتبار بالایی برخوردارند و کارمزدهای لازم را دریافت کرده‌اند که باعث شده است تا فضای اعتباری کشور دچار مشکل‌های حاد و بی‌اعتمادی شود.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار