ملبوس‌باف: مستندسازان نگاهی منفی به تولیدات سفارشی دارند

تهران (پانا) - بهروز ملبوس‌باف وجود بخش مسابقه فیلم‌های مستند معدن و صنایع معدنی ایران در دوازدهمین دوره جشنواره سینماحقیقت را در آینده سینمای مستند موثر دانست.

کد مطلب: ۸۴۵۷۷۷
لینک کوتاه کپی شد
ملبوس‌باف: مستندسازان نگاهی منفی به تولیدات سفارشی دارند

به گزارش روابط عمومی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، کارگردان مستند «اصفهان در بوق کارخانه‌ها» اظهار کرد: با نگاهی به تاریخ سینمای مستند متوجه می‌شویم که نخستین مستندها مانند «موج و مرجان و خارا» ساخته ابراهیم گلستان به سفارش شرکت نفت سفارش داده شده‌اند؛ مستندی که روایتی از توسعه کشور ارائه می‌دهد و بر مردم تاثیر می‌گذارد.
وی با اشاره به سابقه فعالیتش در عرصه مستند صنعتی تصریح کرد: من 15 سال است که با شرکت فولاد مبارکه اصفهان کار می‌کنم و بطن تمامی مستندهایم این شرکت است، اما در آثارم آدم‌ها، تعامل آن‌ها و جنس حیات اجتماعی را به تصویر می‌کشم. متاسفانه این دست آثار در تهران چندان دیده نمی‌شوند و مستندسازان تصور می‌کنند با ساخت مستندی اجتماعی می‌توانند توجهات بیشتری را به سمت خود جلب کنند.
ملبوس‌باف ادامه داد: ما در سال‌های 82 و 83 در جشنواره فیلم کوتاه اصفهان که به همت زاون قوکاسیان راه‌اندازی شد، بخشی به عنوان فیلم‌های مستند صنعتی داشتیم و در آن جا تجربیاتی کسب کردیم.
این مستندساز با گله از نگاه غالبی که در جامعه پیرامون آثار سفارشی وجود دارد، اظهار کرد: همواره در شهر خودم هم به من می‌گویند تو فیلم سفارشی و صنعتی می‌سازی؛ در حالی که مستند اجتماعی ساختن و نشان دادن چند فرد بدبخت برای جایزه گرفتن به نوعی هنرورزی است و راه به جایی نمی‌برد. مستندساز باید در کنار حاکمیت و پروژه‌های بزرگ قرار گیرد تا اگر عیب و نقصی هم وجود دارد، به سفارش‌دهنده انتقال دهد. او باید جامعه و حاکمیت را با یک چشم نگاه کند تا بتواند به جامعیتی در کار خود دست یابد و با استفاده از آن نگاه جامع، روزگار و جامعه‌ی امروزش را روایت کند.
روابط عمومی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار