رئیس سازمان محیط زیست: میزان فرسایش خاک در ایران، سالانه ۱۲ تن در هر هکتار است

تهران (پانا) - رئیس سازمان حفاظت محیط زیست اعلام کرد که طبق گزارش‌های سالانه ۱۲ تن در هر هکتار به صورت سالانه شاهد فرسایش خاک هستیم و سیاست‌های غلط چهار دهه گذشته باعث بروز چنین روندی در کشور شده است.

کد مطلب: ۸۴۴۰۸۲
لینک کوتاه کپی شد
رئیس سازمان محیط زیست: میزان فرسایش خاک در ایران، سالانه ۱۲ تن در هر هکتار است

به گزارش روابط عمومی شورای عالی استان‌ها، عیسی کلانتری در هشتمین اجلاس عمومی شورای عالی استان‌ها گفت: در کشور از انرژی استفاده درستی نشده که این موضوع باعث تخریب محیط زیست شده است. سال‌ها استفاده از آب‌های زیرزمینی و بهره‌گیری از تکنولوژی‌های وارد شده باعث شده از آب‌های زیرزمینی بهره بیش از حد گرفته شود و در پی آن امروز شاهد خارج کردن درختان افتاده در جنگل‌های شمال کشور هستیم.

رئیس سازمان محیط زیست با بیان اینکه بهره‌گیری از تکنولوژی بدون وجود فرهنگ استفاده از آن باعث خواهد شد به محیط زیست ضربات سنگینی وارد شود، گفت: سیاست‌های غیرپایدار در کشور موجب شده که در طول سالیان گذشته شاهد فرسایش آب و خاک باشیم. بی‌تردید در این روند مردم مقصر نیستند. سیاست‌های تحمیلی و سیاست‌های حاصل از محدودیت‌ها سبب شده که اولین قربانی در کشور، محیط زیست باشد. هنگامی که در سال ۵۹ موضوع خودکفایی گندم مطرح شد حمله همه جانبه‌ای به مراتع و کشتزارها انجام شد تا کشور به استقلال دست پیدا کند اما از سوی دیگر با تخریب خاک و مراتع مواجه شدیم به شکلی که این موضوع ما را تبدیل کرد به اولین کشور در جهان در حوزه تخریب خاک.

وی افزود: براساس گزارش‌های سالیانه ۱۲ تن در هر هکتار به صورت سالانه شاهد فرسایش خاک هستیم. سیاست‌های غلط چهار دهه گذشته باعث بروز چنین روندی در کشور شده است به‌طوری‌که سالانه ۱۲ تن در هر هکتار فرسایش خاک داشته باشیم. بدون توجه به پیامدهای اعمالی که انجام می‌دهیم و بدون توجه به حرف کارشناسان موجب شدیم که محیط زیست کشور بیش از هر زمان دیگری با مشکلات جدی روبرو شود.

کلانتری ادامه داد: سیاست‌های احساسی و ناپایدار و کوتاه مدت وضع محیط زیست کشور را به‌گونه‌ای درآورده که امروز خیلی شرایط بدتر از آن چیزی است که اعضای شورای عالی استان‌ها گمان می‌کنند. متاسفانه اطلاعات نادرست به مردم می‌دهیم. ۵۰ سال پیش میزان منابع آب‌های زیرزمینی حدود ۱۳۲ میلیارد مترمکعب بود. روند بهره‌گیری از منابع آغاز شد و به جایی رسیدیم که نهایتا در زمان وزارت آقای چیت‌چیان در وزارت نیرو این رقم به زیر ۹۰ میلیارد مترمکعب رسید.

وی با طرح این سوال که چرا ما آلاینده‌ها را در شهر تهران مشاهده می‌کنیم، اظهار کرد: انتظار می‌رود هر کسی پشت فرمان خودرو می‌نشیند و وارد شهر می‌شود، دولتی‌ها آلودگی‌های ناشی از خودروی او را کم کنند. کارخانه‌های دولتی هم آلودگی دارند. وقتی مردم بدانند که واقعا با معضل کمبود آب مواجه هستیم قطعا صرفه‌جویی خواهند کرد اما متاسفانه ما این موضوعات را کتمان می‌کنیم و اگر این روند ادامه پیدا کند ۵۰ سال آینده شرایط بسیار بدتری در بخش آب خواهیم داشت.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: فرهنگ مردم ما باید در مصرف اصلاح شود. بی‌تردید ما این توان را نداریم که هر سال ۹۰ میلیارد مترمکعب مصرف آب داشته باشیم و باید این روند به ۴۰ میلیارد مترمکعب برسد و برای تحقق این موضوع همه باید کمک کنند. باید مصرف آب را ۴۰ تا ۵۰ میلیارد مترمکعب کاهش دهیم و اگر این اتفاق نیفتد با مشکل جدی روبرو خواهیم شد. ما باید واقعیات را به مردم بگوییم و همه معضلات را با آنان مطرح کنیم. تصور می‌کردیم چند شهر دچار کم آبی شده اما همه کشور دچار کم آبی است و به همین جهت باید اطلاعات درست در اختیار مردم قرار گیرد تا جذب کمک آنان را شاهد باشیم.

وی با بیان اینکه در بحران آب قرار گرفته‌ایم،گفت: نباید مسائل را امنیتی کرد. برای حل مشکل باید تمام اطلاعات را به مردم بدهیم تا اطلاعات شهروندان نسبت به محیط زیست افزایش پیدا کند و در چنین شرایطی اقدامات آنها صد برابر دولت خواهد شد.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار