رئیس سازمان بهزیستی خبر داد:

اشتغال 20 هزار معلول و معتاد بهبودیافته در بنگاه‌های اقتصادی طی سال جاری

تهران (پانا) - رئیس سازمان بهزیستی می‌گوید در سال 97 تعداد 20 هزار معلول و معتاد بهبود یافته در بنگاه‌های اقتصادی مشغول به کار می‌شوند.

کد مطلب: ۸۳۶۹۶۰
لینک کوتاه کپی شد
اشتغال 20 هزار معلول و معتاد بهبودیافته در بنگاه‌های اقتصادی طی سال جاری

انوشیروان محسنی بندپی در نشستی خبری با اشاره به انعقاد تفاهم‌نامه با خانه صنعت و معدن درباره اشتغال جامعه هدف بهزیستی گفت: طبق این تفاهم‌نامه، کارخانه‌ها و بنگاه‌های اقتصادی جامعه هدف بهزیستی در موضوع اشتغال همکاری می‌کنند، قرار است حق بیمه کارفرمایی را سازمان بهزیستی بپردازند و آنها نسبت به اشتغال این افراد کمک کنند.

رئیس سازمان بهزیستی افزود: قرار است در سال جاری 20 هزار معلول و معتادان بهبودیافته در بنگاه‌های اقتصادی مشغول به کار شوند. در سال گذشته 57 هزار اشتغال برای جامعه هدف بهزیستی ایجاد کردیم.

وی با اشاره به تأمین مسکن خانواده‌های دارای دو معلول به بالا نیز گفت: در سنوات گذشته تعداد 11 هزار نفر را ثبت‌نام کردیم. در دی ماه سال 96 مصوبه‌ای داشتیم که طبق آن همه خانواده‌های دو معلول به بالا بدون محدودیت می‌توانند در سامانه مسکن ثبت‌نام کنند. بر این اساس به خانواده‌های شهری 30 میلیون تومان تسهیلات وام و خانواده‌های روستایی 20 میلیون تومان تسهیلات بلاعوض داده می‌شود که 38 میلیاردتومان اعتبار برای این امر در بودجه سال 97 تخصیص داده شد.

محسنی بندپی در ادامه درباره برنامه‌های بهزیستی به منظور کاهش طلاق در کشور گفت: برای کاهش طلاق 11 استانی که میزان طلاق در آنها بالا است شناسایی شد و پس از ثبت الکترونیکی طلاق در استان خراسان مشاهده کردیم سال 96 نسبت به سال 95 میزان 12 درصد کاهش طلاق داشتیم که برنامه‌های این بخش در سال جاری نیز دنبال می‌شود.

رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به پذیرش ٧١ هزار و ۶٠٠ معتاد در مراکز ماده ١۵ و ١۶ گفت: اظهارت اخیر قوه قضاییه درباره انتقال معتادان به بازداشتگاه کهریزک، مربوط به خرده‌فروشان بوده‌ است، در حالی که سازمان بهزیستی تنها مسئول صدور مجوز برای مراکز نگهداری از معتادان است.

وی افزود: ظرفیت مراکز استان‌ها برای پذیرش معتادان متجاهر تا حتی ۶ ماه فراهم است و کمبود جا نداریم. برخی نگاه‌ها به لحاظ علمی و تخصصی قابل قبول نیست و باید از نگاه اردوگاهی خودداری کرد.

محسنی‌بندپی با بیان اینکه برنامه سال ٩٧ در مورد معتادان اشتغال و توانمندسازی آنها است، اظهار کرد: با همکاری ستاد مبارزه با مواد مخدر در ١١ استان دنبال پیگیری وضعیت اسکان و اشتغال سه هزار معتاد هستیم، البته برای غربالگری جای کمی داریم و پیشنهاد استفاده از بازداشتگاه کهریزک، در صورت تشخیص ضوابط و شاخص‌ها، به عنوان مرکز غربالگری بهزیستی مناسب است.

انتقال بیش از یکهزار نوزاد معتاد متولد شده به بهزیستی

وی همچنین از انتقال ١٠٣٠ نوزاد متولد شده به بهزیستی به دلیل اعتیاد مادر از سوی وزارت بهداشت خبر داد و گفت: نیمی از این کودکان بعد از درمان مادر به خانواده‌هایشان منتقل شده‌اند و برای سایر آنها نیز به دنبال اطمینان از درمان مادر آنها هستیم.

رئیس سازمان بهزیستی با تاکید بر اینکه بهزیستی تلاش می‌کند تا مرکز نگهداری کودکان به خانواده واقعی شبیه شوند، تصریح کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد واگذاری کودکان به شکل «امین موقت» نسبت به نگهداری کودکان در مراکز بهزیستی بهتر است.

کمتر از یک درصد کودکان واگذار شده به خانواده‌ها بازگشت داده می‌شوند

وی بیان اینکه کمتر از یک درصد کودکان واگذار شده به خانواده‌ها بازگشت داده می‌شوند، گفت: حدود ۵٠ هزار کودک دو قلو به بالا تحت پوشش بهزیستی هستند و با دریافت شیرخشک از وزارت بهداشت به افراد تحت پوشش شیر خشک رایگان داده می‌شود. همچین به این خانواده ها کمک‌های موردی نیز تعلق می‌گیرد.

محسنی‌بندپی با اشاره به سیاست‌های اخیر جمعیتی کشور افرود: پیشنهاد سازمان بهزیستی به مجلس و نهادهای دیگر پرداخت حق پرستاری به خانواده‌های دارای سه قلو به بالا است.

خرید و فروش نوزادان جرم و خریداران نمی‌توانند برای نوزاد شناسنامه بگیرند

رئیس سازمان بهزیستی با بیان اینکه خرید و فروش نوزادان قابل رد نیست اما به شکل موردی اتفاق می‌افتد گفت: خرید و فروش کودک جرم بوده و این افراد در آینده نمی‌توانند برای این کودکان شناسنامه و دفترچه بیمه بگیرند. همچنین در مورد جمع‌آوری کودکان کار و خیابان بنا داریم که از ظرفیت سازمان‌های مردم نهاد استفاده کنیم.

وی با تاکید بر اینکه درباره توانمندسازی زنان تلاش می‌کنیم از پرداخت مستمری به سمت توانمندسازی آنان حرکت کنیم، افزود: به ۱۰۵ هزار زن سرپرست خانوار بیمه اجتماعی پرداخت می‌شود و برای طرح تامین مالی خود سه هزار گروه و زنجیره تشکیل شده است.

۶۰ درصد کودکان کار و خیابان اتباع بیگانه‌اند

رئیس سازمان بهزیستی درباره ساماندهی کودکان کار و خیابان گفت: از میان کودکان پذیرش شده ۶۰ درصد آنها اتباع بیگانه هستند. همچنین از ۴۰ درصد باقیمانده نیز ۶۰ درصد غیر تهرانی هستند. دو نامه نیز از سوی سازمان بهزیستی به وزارت امور خارجه فرستاده شده است که این مسأله به شکل تخصصی و ریشه‌ای حل شود. به طوری‌که اگر خانواده‌ای درآمد کافی ندارد بهزیستی و کمیته امداد معیشت آنها را تامین کند.

بندپی افزود: همچنین برای ۱۰۱ هزار کودک واجد شرایط مقطع ابتدایی محروم از تحصیل نیز شرایط تحصیل فراهم شود. پیشنهاد ما این است که در صورت دستگیری سه باره این کودکان از خانواده آنها سلب حضانت شود. قوه قضاییه نیز به دنبال راهکارهای حقوقی این مسأله است.

وی با اشاره به تغییر پروتکل درمان معتادان در سال ۹۵ نیز گفت: اقدامات خوبی در مورد درمان اجتماع مدار و تراپی سنترها انجام شده، این طرح پیش از این متوقف شده بود اما تا کنون ۳۸ مرکز TC افتتاح شده است و دستکم ۳۰ درصد درمان موفق در تراپی سنترها اتفاق می‌افتد.

محسنی بندپی با بیان اینکه در سال دو سال گذشته سه هزار معتاد به شکل مورد به مورد پذیرش شده‌اند، گفت: در همکاری با شهرداری ۱۵ مرکز جامع توانمندسازی و حمایت اجتماعی راه‌اندازی شده است.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار