معاون وزیر راه و شهرسازی مطرح کرد:‌ پیش‌بینی وقوع بارش‌های نرمال در پاییز و زمستان امسال

دمای خاورمیانه با ادامه انتشار گازهای گلخانه‌ای ۷ درجه افزایش یافت

تهران (پانا) - معاون وزیر راه و شهرسازی بارش‌های پاییز و زمستان سال جاری را براساس پیش‌بینی‌های فصلی انجام شده در حد نرمال اعلام می‌کند و می‌گوید قطعا این بدان معنا نیست که با آغاز بارش‌های نرمال، دوره ترسالی در کشور شروع و مشکلات خشکسالی برطرف شده است بنابراین باید همچنان دقت کرد و در استفاده بهینه از آب تلاش  شود.

کد مطلب: ۸۳۰۹۵۰
لینک کوتاه کپی شد
معاون وزیر راه و شهرسازی مطرح کرد:‌ پیش‌بینی وقوع بارش‌های نرمال در پاییز و زمستان امسال

به گزارش وزارت راه و شهرسازی، داود پرهیزکار معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان هواشناسی کل کشور گفت: متأسفانه طبق آمار به دست آمده دمای هوای ایران طی ۵۰ سال گذشته حدود ۲ درجه افزایش داشته و میزان بارش‌ها نیز سالانه یک میلی‌متر کاهش پیدا کرده است.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به افزایش میزان تبخیر و تعرق ناشی از افزایش دما در کشور طی مدت زمان مذکور اعلام کرد: این مسئله حاکی از آن است که در نتیجه روند پیش آمده قطعا میزان آب‌های سطحی تا حد بالایی کاهش یافته و چالش آب و مشکلات استفاده از آن در مناطق مختلف به مرور ظاهر می‌شود.

رئیس سازمان هواشناسی کل کشور با بیان اینکه تغییر اقلیم طی ۱۱ الی ۱۲ سال گذشته در کشور به وقوع پیوسته و میزان بارش‌ها در این مدت بیش از حد نرمال نبوده است گفت: گفتنی است در سال زراعی جاری (۹۶ - ۹۷) شاهد کم‌بارشی ۲۶ درصدی در کشور بوده‌ایم که تنها یکی از سال‌های خشک ۵۰ سال اخیر به شمار می‌رود.

این مقام مسئول میزان بارش‌های پاییز و زمستان سال جاری را براساس پیش‌بینی‌های فصلی انجام شده در حد نرمال اعلام کرد و گفت: قطعا این بدان معنا نیست با آغاز بارش‌های نرمال دوره ترسالی در کشور شروع و مشکلات خشکسالی برطرف شده است بنابراین باید همچنان دقت کرده و در استفاده بهینه از آب تلاش کنیم.

پرهیزکار با تأکید براینکه کشور ما در یک منطقه خشک و نیمه‌خشک واقع شده و در بهترین شرایط بارش نیز باید در مصرف آب دقت کند گفت: طبق بررسی‌های صورت گرفته از سوی هیئت بین‌الدولی تغییر اقلیم اگر کشورها به تعهد خود در توافقنامه پاریس عمل کنند و در کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای گام بردارند شرایط جوی در همین حالت ثابت می‌ماند و به تدریج روبه کاهش دما می‌رود در غیر این صورت و انتشار گازهای گلخانه‌ای با شتاب فعلی قطعا دمای هوای خاورمیانه تا ۷ درجه افزایش پیدا کرده و شرایط به مراتب بیشتر می‌شود.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار