در آیین اکران مستند «توران خانم»مطرح شد

رخشان بنی اعتماد: آموزه‌های توران میرهادی در آموزش و پرورش به کار گرفته شود

تهران (پانا) - رخشان بنی‌اعتماد در آیین اکران اینترنتی فیلم مستند «توران خانم« که به زندگی توران میرهادی، معمار نهادهای کودکی و مادر علمِ تعلیم و تربیت نوین در ایران می‌پردازد به سیاست‌های آموزش و پرورش درزمینه بی‌توجهی به دستاوردهای این پیشکسوت نهاد تعلیم و تربیت کشور انتقاد کرد.

کد مطلب: ۸۳۰۲۸۱
لینک کوتاه کپی شد
رخشان بنی اعتماد:  آموزه‌های توران میرهادی در آموزش و پرورش به کار گرفته شود

آیین افتتاح اکران اینترنتی فیلم مستند «توران‌خانم» به کارگردانی مشترک رخشان بنی‌اعتماد و مجتبی میرتهماسب برگزار شد.

رخشان بنی‌اعتماد کارگردان فیلم صحبت‌های خود را درباره توران میرهادی، مادر علمِ تعلیم و تربیت نوین در ایران، این‌طور شروع کرد: از آنجا که می‌دانم توران‌خانم از هر اتفاق خوب و پیشرفتی به وجد می‌آمد، اگر امروز پیش ما بود، پیروزی تیم ملی را تبریک می‌گفت. مخصوصاً اینکه از پیروزی و موفقیت ورزشی گروهی مثل فوتبال خیلی خوشحال می‌شد.

بنی‌اعتماد از حضار خواست یک دقیقه به عنوان تشکر جوان‌های تیم ملی را تشویق کنند.

و در ادامه صحبت‌هایش گفت: توران میرهادی می‌خواست تمام تجربیاتی که در فضای مستقل و دوران کاری خود به دست آورده بود را به آموزش و پرورش منتقل کند تا همه بچه‌ها از آن بهره بگیرند. امیدورام آموزش و پرورش از محافظه‌کاری و مقاومت در برابر هر تغییر و اصلاحی فاصله بگیرد تا آموزه‌های توران خانم در آموزش و پرورش به کار گرفته شود.

بنی اعتماد پیشتر در مراسم یادبود این پیشکسوت دستگاه آموزش و پرورش کشور با اشاره به اینکه توران میرهادی بی‌نیاز از تعریف و تمجید و بر پرده کشیدن است، گفت: سرمایه هر ملتی تداوم راه اندیشمندان آن است و ما متاسفانه ید طولایی در نادیده انگاشتن نخبگان‌مان داریم. با این حال این افتخار و سعادت را داشتیم که در چندسال آخر عمرشان را با ایشان باشیم و به وظیفه‌ای که در سینما برای ماندگار کردن داریم، برسیم.

این فیلمساز افزود: یکی از بزرگترین آرزوهای توران خانم که در این فیلم مدنظر قرار گرفت حرف زدن درباره فرهنگنامه بود و من در حیرتم که چرا کتابخانه‌های مدارس این مملکت به ندرت این فرهنگنامه را دارند و این باعث شرمندگی است.

بنی اعتماد با ابراز امیدواری از اینکه این فیلم کمکی شود تا لااقل هزینه‌های مربوط به فرهنگنامه تامین شود، ادامه داد: مفتخرم که خانواده فرهنگی امین این فیلم را دیدند و حامی چاپ جلد بیستم فرهنگنامه شدند. امیدوارم این حرکت تداوم داشته باشد و از خانواده میرهادی هم تشکر کنم که اعتماد کردند تا اگر عمری باقی بود فیلمنامه‌ای از گوشه‌های زندگی خانم میرهادی بنویسم.

پیش از نمایش فیلم مجتبا میرتهماسب کارگردان دیگر این فیلم مستند با خوش‌آمدگویی به میهمانان مراسم را آغاز و درباره دلایل اکران اینترنتی فیلم گفت: از زمان پخش اولیه کارستان تلاش کردم با مدیران تلویزیونی ارتباط بگیرم. اما درهای تلویزیون بسته است و صدا و سیما چشم‌هایش را به روی واقعیت‌های جامعه و افرادی که مشخصاً فیلم‌ساز هستند، بسته است. از سوی دیگر گروه هنر و تجربه از لحاظ تعداد سینما، سانس و... در ذات خودش ظرفیت محدودی دارد و شیوه‌ای که برای اکران دارد راه دسترسی ساده و آسان را به مخاطب فیلم نمی‌دهد. به همین خاطر دنبال راه‌حل جدیدی گشتیم و آن اکران اینترنتی بود. فیلم «توران خانم» سه ویژگی برای ایجاد انگیزه برای مخاطب برای این جنس از اکران دارد. اول خود توران میرهادی است، دومین ویژگی این است که سینمای فرهنگی مستقل با همه کم‌رمقی‌اش سعی می‌کند روزنه‌ها را باز کند و کسانی که آن را درک کنند، همراه می‌شوند و سومین فاکتور این است که طبق تصمیم مشترک من و خانم بنی‌اعتماد درآمدهای این فیلم به شورای کتاب و فرهنگ نامه کودک و نوجوان می‌رسد. مجموع این فاکتورها می‌تواند انگیزه‌ای باشد برای کسانی که توران میرهادی را می‌شناسند و با اطلاع‌رسانی و خرید بلیط می‌توانند به جان دادن به یک جریان کمک کنند.

میرتهماسب سپس از دختر، نوه و داماد توران میرهادی دعوت کرد روی سن بیایند و علی میرفخرایی بعد از تشکر از عوامل درباره توران‌خانم گفت: توران میرهادی در زمان خودش پیش‌رو بوده و ما بعد از ۴۰ سال جز ۱۰ کشوری هستیم که اثر ارزشمندی چون فرهنگ‌نامه کودک و نوجوان را تألیف و چاپ می‌کنیم، آنهم با کاملاً مستقل و با کمک‌های مردم و بدون کمک هیچ نهاد دولتی.

پندار خمارلو درباره مادر خود گفت: مادر معتقد بود ایجاد زمان‌های شاد برای کودکان و نوجوانان بعدها برای آن‌ها تبدیل به انرژی می‌شد تا بعدها بتوانند به مشکلات خود غلبه کنند.

بعد از خانواده نوش‌آفرین انصاری، دبیر شورای کتاب کودک که به همراه اعضای هیئت‌مدیره این شورا در این مراسم حضور داشت، به روی سن آمد و درباره روند انتشار فرهنگ‌نامه و اتمام آن تا جلد 25 صحبت کرد.

نمایش فیلم ساعت ۱۹ همزمان با آغاز اکران اینترنتی «توران خانم» شروع شد و بعد از تماشای فیلم، مراسم با برش کیکی که به مناسبت تولد توران میرهادی تهیه شده بود به پایان رسید.

رخشان بنی‌اعتماد و مجتبی میرتهماسب از مهرماه سال ١٣٩١ تا آبان‌ماه ١٣٩٥ و آخرین روزهای حیات خانم میرهادی همراه او بودند و لحظات زندگی و تلاش‌هایش برای انتشار فرهنگ‌نامه کودکان و نوجوانان را ثبت کردند. ماحصل این کار، مستند «توران خانم» است که به‌عنوان هفتمین فیلم از مجموعه فیلم‌های مستند «کارستان» آماده نمایش شده است.

توران میرهادی، معمار نهادهای کودکی و مادر علمِ تعلیم و تربیت نوین در ایران، بنیان‌گذار «مدرسه فرهاد»، «شورای کتاب کودک» و «فرهنگنامه کودکان و نوجوانان» و بسیاری نهاد دیگر در زمینه کودکان این سرزمین است. در این فیلم، تلاش‌ها و نگرانی‌های توران‌خانم در واپسین سال‌های زندگی‌اش را برای تداوم کارها و اندیشه‌هایش برای رشد کودکان این سرزمین خواهید دید.

رخشان بنی‌اعتماد و مجتبی میرتهماسب قصد دارند با به کارگرفتن ایده‌ای نو، فیلم «توران خانم» را در فضای اینترنت، هم‌زمان در داخل و خارج از کشور اکران کنند و تمام درآمد حاصل از فروش بلیط این اکران را در اختیار «شورای کتاب کودک» و «فرهنگنامه کودکان و نوجوانان» قرار دهند.

مستند «توران خانم» از ساعت 7 بعدازظهر روز 26 خردادماه فقط به مدت 48 ساعت در شبکه اینترنتی هاشور نمایش داده خواهد شد. تهیه بلیت از 12 خردادماه از طریق سایت‌های‌ هاشور، تیوال و سینماتیکت مقدور است.

مستند «توران خانم» تا ساعت ۷ بعدازظهر روز ۲۸ خردادماه فقط در شبکه اینترنتی هاشور نمایش داده می‌شود و تهیه بلیت از طریق سایت‌های‌ هاشور و تیوال مقدور است.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار