معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی:

توسعه گلخانه ها راهکاری عملی برای کاهش خسارت سرمازدگی است

معاون باغبانی وزارت جهاد کشاورزی گفت: با توسعه گلخانه در کشور ضمن بهینه سازی و افزایش راندمان تولید محصول می توان از خسارات کشاورزی در سرمازدگی و گرمازدگی جلوگیری کرد.

کد مطلب: ۸۱۸۸۱۴
لینک کوتاه کپی شد
توسعه گلخانه ها راهکاری عملی برای کاهش خسارت سرمازدگی است

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین محمدعلی طهماسبی در سفر به قزوین برای بازدید از باغات سرمازده استان افزود: باید بپذیریم که کشور ما در معرض حوادث غیرمترقبه از جمله سیل، آتش سوزی، خشکسالی، سرما، گرما و زلزله و طوفان قرار دارد و باید همواره برای مقابله و کاهش خسارات ناشی از این حوادث آماده باشیم.

وی اضافه کرد: با تغییرات اقلیم که در جهان و ایران رخ داده بروز سرمازدگی دور از احتمال نبوده و در ماه گذشته با سرمازدگی رخ داده آسیب زیادی به باغات و مزارع وارد شده که در حال برآورد آن هستیم.

طهماسبی درخصوص میزان خسارات وارد شده بیان کرد: سرمازدگی تقریبا سراسری بوده و اکثر استانها درگیر آن بودند اما در برخی استانها مانند، زنجان، کردستان، تهران، قزوین، اردبیل و بخشی از شمال آسیب جدی دیدند و برخی جاها این خسارت کمتر بود.

وی اظهارداشت: متاسفانه بخش زیادی از کشاورزان خسارت دیده بیمه نیستند که مشکل ساز است اما باید کسانی که بیمه نیستند نیز به نوعی مورد حمایت قرار گیرند و کسانی که بیمه دارند با روشهای پیش بینی شده مورد حمایت قرار گیرند.

طهماسبی اضافه کرد: از طریق فرمانداران، استانداران و دستگاههای ذیربط لیست افراد بیمه شده به وزارت کشور ارسال می شود تا با بخشودگی وامهای گذشته، استمهال وامهای قبلی و دادن فرصت تنفس و نیز پرداخت تسهیلات جدید به کمک کشاورزان بشتابیم.

معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: در انگور هم محصول و هم شاخه را سرما آسیب زده و در گردو هم در سال دوم محصول نداریم که باید ارزیابی شود و برآورد دقیقی از خسارت داشته باشیم.

وی گفت: البته با تکنولوژی عصر حاضر می توانیم از سرمازدگی جلوگیری کنیم که در این راستا باید از تجهیزات و دستگاههای جدید استفاده کرد و یا کارهای فنی انجام داد و گاهی با تغذیه متعادل می توان تنش های سرمایی را کم کرد.

طهماسبی اظهارداشت: یک روش حمایتی این است که باغداران بیمه شده باهماهنگی انجام شده با صندوق بیمه محصولات کشاورزی بتوانند بخشی از خسارات را دریافت کنند و مجلس هم امسال یک تبصره پیش بینی کرده که کمک موثری است.

وی بیان کرد: بیش از یک هزار و ۳۵۰ میلیارد تومان تخصیص یافته که برای جبران بخشی از خسارت پرداخت می شود و اگر کارسازی شود بخشی از خسارتها جبران خواهد شد.

طهماسبی گفت: استفاده از بخاری های باغی، جابجا کننده و دمنده های هوا برای کاهش خسارات سرمازدگی موثر است که کشاورزان می توانند این تجهیزات را با دریافت تسهیلات از جهاد کشاورزی استانها خریداری کنند.

وی در پاسخ به این سوال که آیا به دلیل سرمازدگی میوه وارد خواهد شد گفت: واردات میوه نداریم زیرا همه محصولات آسیب ندیده و در کنار آن چون بیش از ۴۰۰ نوع اقلیم در کشور داریم می توانیم این زیان را از مناطق دیگر جبران کنیم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: در کنار اقدامات پیشگیرانه یکی از راههای مبارزه با سرمازدگی، گرمازدگی و طوفان، این است که ریسک کشاورزی را کاهش دهیم لذا دولت برای ایجاد سایه بان و توسعه گلخانه ها تسهیلات می دهد که می توان از آن استفاده کرد و کاشت برخی محصولات مانند هلو، انجیر، سبزیجات، لیموترش، انار و بخشی از میوه ها را در گلخانه انجام داد.

وی گفت: سطح گلخانه ها در کشور در حال حاضر بالغ بر ۱۲ هزار و۵۰۰ هکتار است که از آنها حدود دو میلیون تن محصول برداشت می شود که بیشتر آن خیار است.

طهماسبی اظهارداشت: باید در گلخانه ها تنوع محصول داشته باشیم تا شرایط را مدیریت کنیم و در مواقع سرمازدگی و سایر حوادث بدون ریسک و نگرانی به کشت محصول ادامه دهیم.

وی بیان کرد: در قزوین هم ظرفیت خوبی برای کشت گلخانه ای وجود دارد که هم در آب صرفه جویی می شود و هم سطح زیرکشت بالا می رود.

معاون باغبانی وزارت جهاد کشاورزی یادآورشد: امسال ۲ تا ۳ هزار هکتار به سطح گلخانه های کشور اضافه شد و پارسال هم حدود ۲ هزار هکتار گلخانه جدید راه اندازی شد که اقدام ارزشمندی بود.

وی گفت: میزان برداشت در فضای گلخانه ای از ۲۵۰ تن تا ۸۰۰ تن محصول در هکتار است که باید مدیریت کرد و با اصول فنی و تجهیزات مدرن به آن رسید.

طهماسبی اظهارداشت: اگر فضای تولید محصول وارد گلخانه شود شرایط بهتر و کم ریسک تری برای کشاورز ایجاد می شود که می تواند نتایج بهتری داشته باشد.

وی در خصوص برآورد خسارتها نیز گفت: هنوز خسارتهای سرمازدگی قطعی نشده است و در قزوین که تنوع محصول دارید بایدچند روز بگذرد تا کارشناسی شود اما امروز نمی توان به طور قطعی میزان خسارت را تعیین کرد زیرا باید هم سرشاخه و تنه نیز بازدید شود تا میزان دقیق خسارت مشخص شود.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار