سخنگوی پویش مردمی یوز تا ابد: بیش از ۵۵۰۰ دام اهلی از پارک ملی توران خارج شدند

تهران (پانا) - پویش مردمی یوز تا ابد تاکنون موفق به تعیین تکلیف پنج هزار و ۵۳۶ پروانه دام اهلی در پارک ملی توران استان سمنان، یکی از مهمترین زیستگاه‌های یوزپلنگ آسیایی در کشور شده است.

کد مطلب: ۸۱۷۰۱۷
لینک کوتاه کپی شد
سخنگوی پویش مردمی یوز تا ابد: بیش از ۵۵۰۰ دام اهلی از پارک ملی توران خارج شدند

به گزارش روابط عمومی محیط زیست، حمیدرضا میرزاده، سخنگوی پویش مردمی یوز تا ابد با بیان این خبر گفت: تعداد مراتع (سامانه‌های عرفی) موجود در پارک ملی توران، هشت مرتع شامل ۱۲ آغل با مجموع ۷۴۸۷ پروانه چرای دام است که تاکنون پس از مذاکره با دامداران، تکلیف پنج سامانه مشخص شده است.

به گفته وی، این پنج سامانه جمعا دارای پروانه چرای ۵۵۳۶ رأس دام بودند و در اختیار ۹ بهره‌بردار قرار داشتند.

سخنگوی پویش مردمی یوز تا ابد ادامه داد: مذاکرات برای تعیین تکلیف سایر سامانه‌های عرفی با بهره‌برداران ادامه دارد و با تمامی افراد مذاکره شده است.

میرزاده درباره دشواری‌های این فعالیت اظهار داشت: در مورد برخی سامانه‌ها، به دلیل فوت بهره‌بردار اصلی، وراث باید تشریفات قانونی نقل و انتقال پروانه بهره‌برداری و چرای دام را انجام دهند که این کار زمانبر است. از طرف دیگر، برخی بهره‌برداران اعلام کرده‌اند که نیازمند مرتع جایگزین هستند که با توجه به وضعیت نامساعد منابع آب و پوشش گیاهی در بسیاری از مراتع در دسترس، یافتن مرتع متناسب با نیاز دامداران با دشواری‌های فراوانی روبرو است.

وی افزود: با توجه به شرایط اقتصادی کشور در چند ماه اخیر و تامین نشدن کل مبلغ مورد نیاز، ادامه مذاکرات با دشواری‌هایی روبرو است.

پویش مردمی «یوز تا ابد» در نهم شهریورماه ۱۳۹۶ و به همت «هدیه تهرانی» بازیگر سینما و جمعی از هنرمندان، ورزشکاران و فعالان محیط زیست آغاز به کار کرد. هدف این پویش مردمی، کمک به خروج دامداری‌های سنتی موجود در پارک ملی توران، یکی از مهم‌ترین زیستگاه‌های یوزپلنگ آسیایی در کشور است. این اقدام به صورت جمع‌آوری هزینه برآورد شده برای خروج دامداران و پرداخت به آنها برای خروج دام و آغل‌های دامداری خود صورت می‌گیرد.

به گفته میرزاده، برآورد اولیه برای این اقدام، مبلغ ۸۰۰ میلیون تومان بود که با مشارکت مردمی و همچنین اقداماتی نظیر برگزاری کنسرت، نمایشگاه آثار هنری، پخش فیلم و... مبلغی بالغ بر ۶۲۰ میلیون تومان تأمین شد و کارشناسان پویش یوزتاابد مذاکره با دامداران را از اوایل آبان‌ماه سال ۹۶آغاز کردند.

وی اضافه کرد: یوز تا ابد یک پویش کاملا مردمی است. با این حال به دلیل آنکه حوزه این فعالیت با بخشی از وظایف نهادهایی چون سازمان حفاظت محیط زیست، پروژه بین‌المللی حفاظت از یوزپلنگ آسیایی، اداره‌کل حفاظت محیط زیست استان سمنان و همچنین اداره کل منابع طبیعی استان سمنان برای مجوزهای لازم و ابطال پروانه‌‌‌‌های مرتع‌‌داری همپوشانی دارد و با هماهنگی این ادارات در حال پیگیری است. مسئولان سازمان حفاظت محیط زیست نیز در جریان چگونگی هزینه‌‌‌کرد قرار دارند. این بدان معنا نیست که پویش مردمی یوز تا ابد توسط این سازمان‌ها راه‌اندازی شده است.

‌این فعال محیط زیست یادآور شد: ‎لازم به ذکر است با اینکه در امور مدنی و مردمی سازمان بازرسی کل کشور مسئولیتی ندارد، جهت امنیت خاطر حامیان کمپین، نماینده سازمان بازرسی کل کشور در سازمان حفاظت محیط زیست نیز در جریان چگونگی هزینه کرد قرار دارد و پس از اتمام پروژه گزارش کامل مالی را به آن مرجع نیز ارائه خواهیم کرد

میرزاده در پایان گفت: مذاکرات کارشناسان پویش یوز تا ابد تا خروج‌ تمامی دامداران از منطقه ادامه خواهد داشت.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار