معاون پارلمانی و حقوقی وزارت آموزش‌ و‌ پرورش در استادیوالفبا

در لایحه بودجه امسال سهم آموزش و پرورش به 49 هزار میلیارد تومان رسیده است

تهران (پانا) - معاون پارلمانی و حقوقی وزارت آموزش‌ و‌ پرورش از افزایش و ارتقا سهم آموزش و پرورش در بودجه عمومی که تقریبا 10 درصد بود به 11.5 درصد خبر داد.

کد مطلب: ۸۰۰۰۹۸
لینک کوتاه کپی شد
در لایحه بودجه امسال سهم آموزش و پرورش به 49 هزار میلیارد تومان رسیده است

یوسف نجفی با حضور در استادیو الفبا در پاسخ به سوال پانا مبنی براینکه آیا با توجه به مصوبه اخیر مجلس شورای اسلامی درباره تامین بخشی از کسری بودجه وزارت آموزش‌ و پرورش از یک درصد درآمدهای شرکت‌ها و موسسات غیر دولتی،‌کسری این وزارت‌خانه تامین می‌شود اظهار کرد: در مجلس بند قانونی تحت عنوان بند الحاقی تبصره 12 مصوب شد که بر اساس آن، دولت از طریق خزانه‌داری کل کشور مکلف است ماهانه معادل یک درصد از یک دوازدهم هزینه شرکت‌های دولتی، بانک‌ها و موسسات انتفاعی وابسته به دولت سود ده را تا مبلغ 52 هزار و پانصد و هفتاد میلیارد ریال از حساب‌های آنها برداشت و به حساب درآمد عمومی نزد خزانه‌داری کل واریز کند.

وی ادامه داد: نمایندگان مجلس پذیرفتند که 3 هزار و 500 میلیارد تومان از این مبلغ برای تامین پاداش پایان خدمت فرهنگیان در سال 1396 و 1397 و ردیف‌های دیگر آموزش‌ و‌ پرورش مانند سرانه آموزشی و تجهیز هنرستان‌ها اختصاص یابد.

سهم خیران در برنامه ششم مصوب شده است

معاون پارلمانی و حقوقی وزارت آموزش‌ و‌ پرورش با اشاره به مصوب شدن سهم خیران در برنامه ششم توسعه گفت: تغییراتی که در مجلس و لایحه اتفاق افتاد در مجموع 6 هزار میلیارد تومان بود. برای مثال در لایجه بودجه برای تامین سرانه دانش‌آموزی 286 میلیارد تومان بودجه در نظر گرفته شده بود که در نهایت در مجلس 326 میلیارد تومان تصویب شد. هم‌چنین فعالیت‌های پرورشی و امور تربیتی 197 میلیارد تومان پیشنهاد در نظر گرفته شده بود اما در نهایت برای این فعالیت‌ها 222 میلیارد تومان بودجه تصویب شد.

وی یادآور شد: در برنامه پیشنهادی برای فعالیت تربیت‌ بدنی و ارتقاء سلامت دانش‌آموزان 153 میلیارد تومان بودجه پیشنهاد شده که در مجلس 173 میلیارد تصویب شد. هم‌چنین برای حمایت ارتقاء پوشش تحصیلی در مناطق محروم 485 میلیارد پیشنهاد شد که 540 میلیارد تصویب شد.

معاون پارلمانی و حقوقی وزارت آموزش‌ و‌ پرورش تصریح کرد: برای دانشگاه شهید رجایی 48 میلیارد تومان، دانشگاه فرهنگیان 336 میلیارد تومان، آموزش استثنایی 66 میلیارد تومان و نوسازی، تجهیز و توسعه مدارس 11 میلیارد تومان بودجه پیشنهاد شده بود که در نهایت به ترتیب در مجلس 57 میلیارد و 500 میلیون تومان، 399 میلیارد تومان، 86 میلیارد تومان و 26 میلیارد تومان تصویب شد.

نجفی با بیان اینکه در بحث عمرانی و نوسازی حدودا 656 میلیارد تومان بودجه پیشنهاد شده بود اما هزار میلیارد تومان به تصویب رسید گفت: همچنین در مجلس هزار میلیارد تومان معادل ریالی اوراق اسلامی انتشار پیدا کرد که این مبلغ کلا در اختیار سازمان نوسازی مدارس قرار می‌گیرد. همچنین 25 میلیارد تومان بودجه نیز برای کمک به صندوق حمایت از توسعه مدارس غیردولتی تصویب شد.

تغییرات بودجه‌ای در منابع درآمدی

معاون پارلمانی و حقوقی وزارت آموزش‌ و‌ پرورش با بیان اینکه تغییراتی نیز در منابع درآمدی داشتیم بیان کرد: بر اساس برنامه ششم توسعه 0.27 درصد از تعرفه مالیات بر ارزش افزوده باید در اختیار وزارتخانه‌های آموزش‌و‌پرورش و ورزش و جوانان قرار گیرد که از این مقدار 85 درصد سهم وزارت ورزش و 15 درصد سهم وزارت آموزش‌و‌پرورش است که منابع این در مجلس افزایش پیدا کرد.

وی افزود: وزارت نفت مکلف شده از طریق شرکت‌های دولتی تابعه ذیربط معادل ارزش ریالی سه هزار میلیارد قیر رایگان تا سقف 24.000 میلیارد ریال به نسبت 3 درصد ذز اختیار سازمان نوسازی مدارس قرار دهد یعنی حدود 90 میلیارد تومان در اختیار آموزش و پرورش قرار می‌گیرد.

نجفی درباره ضمانت اجرایی اختصاص یک درصد درآمدهای شرکت‌ها و موسسات به آموزش‌ و‌ پرورش گفت: ما در مصوبه‌ای که امسال داشتیم این دغدغه را برطرف کردیم در واقع خزانه‌داری کل کشور را مکلف کردیم که ماهانه اینها را کسر و در اختیار آموزش‌ و‌ پرورش قرار دهد لذا مصوبات قبلی ابهاماتی داشت و از این ابهامات شرکت‌ها بهره‌برداری می‌کردند و این پول اختصاص پیدا نمی‌کرد اما در مصوبه جدید امسال این معضل حل شد و برای سال آینده چنین دغدغه‌ای را نخواهیم داشت.

اعتبارات درنظر گرفته شده برای هنرستان‌ها

معاون پارلمانی و حقوقی وزارت آموزش‌و‌پرورش در پاسخ به سوالی مبنی‌بر اینکه امسال در اعتبارات تملک دارایی سرمایه‌ای، برای تجهیز هنرستان‌ها اعتباراتی در نظر گرفته شد که متاسفانه تاکنون اختصاص پیدا نکرده است بیان کرد: امسال دو الی سه مصوبه در مجلس تصویب شد که بخشی دغدغه‌های وزارت آموزش‌و‌پرورش را برطرف می‌کند. برای مثال بر اساس بند «ه» تصبره 9 مصوب شد تمام درآمدهای آموزش‌وپرورش درآمد اختصاصی تلقی شود. از آنجایی که درآمدها به خزانه عمومی واریز می‌شد انگیزه‌ای بین مدیران برای تامین منابه وجود نداشت اما با مصوبه اخیر ما برای سال ‌آینده دغدغه‌ای نخواهیم داشت یعنی تمام منابع محقق خواهد شد.

وی افزود: سال گذشته برای تجهیز هنرستان‌ها ردیف بودجه‌ای مستقلی پیش بینی شد که متاسفانه تخصیص پیدا نکرد. امسال حدود 30 میلیارد تومان برای این امر بودجه پیش بینی شده بود اما نمایندگان با 50 میلیارد تومات موافق کردند که امیدواریم با مصوبه اخیر تمام این بودجه اختصاص یابد.

افزایش بودجه آموزش‌ و‌ پرورش

نجفی اضافه کرد: در لایحه امسال بودجه پیشنهادی آموزش‌ و‌ پرورش 43 هزار میلیارد بوده است که این مبلغ با افزایش‌هایی که صورت گرفته به 49 هزار میلیارد تومان رسیده است یعنی سهم ما از بودجه عمومی که تقریبا 10 درصد بود با این افزایش‌ها به 11.5 درصد ارتقا یافته است که البته این با سقف عمومی بودجه دولت که در لایحه دولت است محاسبه شده است.

معاون پارلمانی و حقوقی وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: با وجود تمام این افزایش‌ها وزارت آموزش‌ و‌ پرورش با کسری بوجه مواجه است. ما سه هزار و 800 میلیارد تومان کسری از بودجه سال 96 برای 97 داریم و در سال آینده نیز اگر احکام برنامه ششم توسعه را اجرا کنیم حدود سه هزار میلیارد تومان نیز کسری خواهیم داشت.

نجفی در پایان خاطرنشان کرد: در بین دستگاه‌های اجرایی بالاترین مصوبات و افزایش‌ها برای این وزارتخانه بوده است که این نشان دهنده ارتباط مجلس با وزارت آموزش‌ و‌ پرورش و نگاه نمایندگان بوده است.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار