یادداشت کارشناس اداره آموزش و فرهنگ ترافیک مازندران

بهبود رفتارهای رانندگی می‌تواند نظم جامعه را ساماندهی کند

کارشناس اداره آموزش و فرهنگ ترافیک مازندران، بهبود رفتارهای رانندگی، آرامش بین شهروندان و توجه به برخی مسائل رانندگی را یکی از عوامل برقراری نظم جامعه می‌داند.

کد مطلب: ۶۷۸۷۰۰
لینک کوتاه کپی شد

به گزارش پانا-مازندران، ستوان‌یکم مرتضی ابراهیمی در یادداشت خود آرامش رفتار رانندگی را مطرح کرده و گفته است:

«این موضوع را می‌توان در این موارد بیان کرد:

۱- خط‌کشی معابر و رانندگی بین خطوط. نهادینه کردن این مسئله با بهره‌گیری از رسانه‌های عمومی، تابلوهای تبلیغاتی و با توصیه‌های مدیران و مسئولان دولتی، با استفاده از رسانه‌های تصویری می‌تواند کارآمدی داشته باشد. علاوه براین، ضرورت رعایت این مقررات و توصیه آن ازسوی مراجع تقلید و تشویق مردم به اجرای آنها هم بسیار تاثیرگذار خواهد بود. با تهیه برنامه‌های پویانمایی در شبکه‌های تلویزیونی و شبکه‌های اجتماعی، می‌توان رعایت نکردن این مقررات را به‌عنوان ضد ارزش معرفی کرد.

۲-رعایت حق تقدم در گذرگاه های عابرپیاده هم از سوی عابر و هم از سوی رانندگان. در بسیاری از جوامع این رفتارها رعایت می‌شود. نهادینه کردن آن نیاز به ارتقاء فرهنگ شد آمدی و جا انداختن آن از سوی نهادهای اجتماعی و رسانه‌ها می باشد. در دوره‌ای که قرار بود بستن کمربند نهادینه شود، این فرآیند دنبال شده و نتیجه‌ای ملموس داشت. در مواردی توقف خودرو و توضیح پلیس به اشخاص خاطی و جدی گرفته شدن آن از سوی هر دو طرف ضروری است.

۳-جلوگیری از توقف خودروهای مسافرکش و ایستادن مسافر در تقاطع و چهارراه‌ها. رعایت این مورد برای سوارشدن، تاثیری بسیار زیاد در ترافیک چهارراه‌ها خواهد داشت. تا زمانی‌که خودروهای مسافرکش بتوانند در سر چهارراه‌ها مسافر سوار و پیاده کنند، این نابسامانی وجود خواهد داشت. توقف مسافرکش‌ها در حریم چهارراه‌ها و سوار و پیاده کردن مسافر باید تخلفی قابل پیگیری تعریف شود و شخصی که این کار را انجام می‌دهد، با جریمه‌ای سنگین و انتقال خودرو به توقفگاه روبه‌رو شود. جلوگیری از سواری‌های مسافرکش شخصی و غیرقانونی خواندن آن می‌تواند تاثیری مثبت در نظم اجتماعی داشته باشد. محمل قانونی این اقدام، ثبت و شناسایی مسافرکش‌ها در برهه‌های زمانی متفاوت است که پس از آن مسافرکشی خودروهای شناسایی‌نشده و با پلاک شخصی باید جرم تعریف شود. این مسافرکش‌ها که تشکیلات و آموزش و مسئولیت‌پذیری ندارند و مشخصات راننده و خودرو آنها ثبت‌نشده است، از عاملان ناهنجاری‌های شبکه‌های حمل‌ونقل شهری و برخی جرایم هستند.

۴-جلوگیری از توقف وسایل نقلیه در ایستگاه‌های اتوبوس. به‌طورکلی ایستگاه‌های اتوبوس شهری در شهر، بیشتر از سوی خودروهای سواری اشغال و مانع از امکان پهلوگیری اتوبوس‌های شهری در محدوده ایستگاه‌ها می‌شوند و اتوبوس‌ها برای پیاده و سوار کردن مسافر در محدوده خیابان‌ها و در بیرون از ایستگاه توقف می‌کنند که به ایجاد راهبندان موقتی منجر می‌شود. برقراری جرایم سخت و انتقال خودروی متخلف به پارکینگ و جدیت در انجام یک دوره ضربتی اجرای آن می‌تواند این نابسامانی را سامان بخشد.

۵-نقش صداوسیما و مطبوعات در بهبود رفتارهای ترافیکی. سازمان صداوسیما باید نقشی اساسی در تهیه و پخش برنامه‌های آموزشی و بازدارنده در مسئله بهبود روش‌ها و رفتارهای ترافیکی جامعه داشته باشد. در تدوین بودجه سالانه صداوسیما لازم است این سازمان را برای اجرای چنین مسائلی، امور موظف و ردیف بودجه‌ای مشخص در نظر گیرند تا آموزش عمومی به‌عنوان درآمد خصوصی صدا و سیما در نظر گرفته نشود و این سازمان موظف به اجرای چنین برنامه‌هایی باشد.

۶-ساماندهی موتورسیکلت‌سواران. موتورسیکلت‌سواران در ایران و به‌ویژه در استان مازندران، بی‌نظم‌ترین وسیله نقلیه و از عوامل مهم ایجاد آلودگی صوتی و آلودگی هوا و ناهنجاری‌های اجتماعی به شمار می‌روند. این قشر با بی‌توجهی به کلاه ایمنی، حتی جان خود را هم به خطر می‌اندازند. بدتر از همه مسافرکشی و حمل غیراستاندارد بار از جمله ناهنجاری‌هایی است که آنان موجب می‌شوند. آنها با تردد در پیاده‌روها جان عابران را به خطر می‌اندازند. با رعایت نشدن خط‌کشی خیابان‌ها و خط‌کشی عابرپیاده و چراغ راهنمایی و ممنوعیت تردد در گذرگاه‌های ورود ممنوع، موجب ایجاد حوادث مرگبار می‌شوند و آمار کشته‌شدگان حوادث موتورسواران خود گویای این مطلب است. ساماندهی موتورسیکلت‌سواران باید در اولویت اصلاح قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی قرار گیرد.

رفتار رانندگان در ایران به‌ویژه در کلانشهرها در شان جمهوری اسلامی ایران نیست که درنظر است به‌عنوان الگوی جهان اسلام خود را بشناساند. برای ارتقای جایگاه کشور در جامعه جهانی نیازمند اراده ملی در سامان‌بخشی به نظم شهری با رانندگی اصولی‌تر هستیم. درحال‌حاضر گزارش‌هایی که از سوی گردشگران خارجی در دیدار از ایران منتشر می‌شود دیدگاهی منفی از رفتارهای ترافیکی رانندگان بیان می‌کند.

ما نیاز به یک اراده ملی داریم که این موارد اساسی را جا بیندازیم و مردم را برای رعایت آن آماده کنیم. مانند ضرورت استفاده از کمربند ایمنی که آن را با آموزش و پیگیری، جا انداخته‌ایم و همه آن را رعایت می‌کنند.»

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار