توصیه‌های مدیرکل دامپزشکی آذربایجانشرقی برای پیشگیری از تب کریمه کنگو

مدیر کل دامپزشکی آذربایجان شرقی با توجه به شروع فصل گرما، آغاز فصل فعالیت کنه‌ها و احتمال شیوع بیماری تب خون ریزی دهنده کریمه کنگو، از مردم خواست توصیه های بهداشتی دامپزشکی این اداره کل را جدی بگیرند.

کد مطلب: ۶۲۸۷۳۰
لینک کوتاه کپی شد

به گزارش پانا از آذربایجان شرقی، امیر حسین بهداد به روستائیان، دامپروران، قصاب‌ها، شاغلین در کشتارگاههای دام و کلیه افراد مرتبط با دام و عموم مردم در مورد بیماری تب کریمه کنگو هشدار داد و افزود: با توجه به شروع فصل گرما و تکثیر و فعالیت کنه‌ها در این فصل، احتمال بروز و شیوع بیماری تب خونریزی دهنده وجود دارد، لذا توصیه می شود ضمن رعایت نکات و اقدامات بهداشتی برای پیشگیری از بروز این بیماری، از هرگونه نقل و انتقال و خرید و فروش دام‌های مشکوک و بدون مجوز دامپزشکی جداً خودداری شود.

مدیر کل دامپزشکی استان گفت: رعایت موارد ایمنی و بهداشتی هنگام کشتار دام و در حین تماس با لاشه های دام های کشتار شده و استفاده از دستکش، ماسک، چکمه و لباس مناسب، اجتناب از کشتار غیرمجاز دام، شستشو و ضدعفونی دست‌ها، وسایل و البسه بعد از انجام کار روزانه و خودداری از جدا سازی و له کردن کنه‌های موجود روی بدن دام‌ها مواردی هستند که روستائیان، دامپروران و کلیه افرادی که شغل مرتبط با دام دارند حتما باید رعایت نمایند.

بهداد همچنین از عموم مردم خواست با توجه به رعایت زنجیره سرد در کشتارگاه های دام استان حتما از مراکز معتبر و سوپر گوشتهای تحت نظارت دامپزشکی گوشت مصرفی خود را خریداری نمایند و در هنگام خرید نیز به مهر دامپزشکی روی لاشه و تگ های نصب شده بر روی لاشه دقت نموده و از خرید هرگونه گوشت قرمز فاقد موارد یاد شده جدا خودداری نمایند، همچنین بهتر است هنگام خرد کردن گوشت یا آلایش خوراکی از دستکش استفاده شود و درصورت استفاده از گوشت دام قربانی در مراسم و اعیاد، جهت غیر فعال شدن عامل این بیماری، لاشه ها و گوشت استحصالی پیش از مصرف حداقل به میزان ۲۴ ساعت در یخچال (صفر تا چهار درجه) نگهداری شود.

وی در پایان افزود: در صورت بروز هرگونه علایم بیماری مانند تب بالا، دردهای عضلانی و سر درد، پرخونی مخاط چشم و خونریزی عمومی در بدن سریعا به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه‌نمایید.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار