رئیس سازمان انرژی اتمی:

اورانیوم غنی شده را با کیک زرد مبادله می کنیم

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: در موضوع مبادله سوخت، اورانیوم غنی شده را با کیک زرد مبادله خواهیم کرد.

کد مطلب: ۴۲۸۷۴۰
لینک کوتاه کپی شد

به گزارش سرویس سیاسی پانا، علی‌اکبر صالحی در حاشیه دومین کنفرانس ملی شتابگرهای ذرات در پاسخ به پرسشی مبنی بر این‌که «در مصاحبه اخیرتان اعلام کردید در ازای اورانیوم غنی شده اورانیوم طبیعی دریافت می‌کنیم» تصریح کرد: کیک زرد همان اورانیوم طبیعی است. اورانیوم را وقتی استخراج می‌کنند سنگ اورانیوم به دست می‌آید که آن را خرد می‌کنند و خرده سنگ‌ها تبدیل به کیک زرد می‌شود. منظور ما همان کیک زرد است که تحویل می‌گیریم وگرنه سنگ اورانیوم نمی‌خواهیم دریافت کنیم.

وی درپاسخ به پرسش دیگری مبنی بر این‌که در یکی از بندهای سند بازطراحی راکتور اراک، همکاری کشورهای مقابل منوط به مغایر نبودن آن با قوانین داخلی آن کشورها شده که این تفسیر بردار است، اظهار کرد: در سند نیامده است که قوانین آنان باید اجازه همکاری بدهد بلکه این‌گونه آمده است که آنان متعهد به همکاری در چارچوب قوانین خودشان هستند.

وی تاکید کرد:‌ آنان متعهد به همکاری با ایران در چارچوب قوانین خودشان هستند و هیچ مشکلی در این باره اعم از جنبه‌های تجهیزات، طراحی و دیگر ابعاد نداریم.

رئیس سازمان انرژی اتمی در پاسخ به پرسش دیگری درباره پیش‌بینی از فرجام پرونده پی‌ام‌ دی در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: پیش‌بینی‌ام این است که فرجام روند این پرونده ، مثبت و در چارچوب منافع ملی جمهوری اسلامی ایران خواهد بود.

وی همچنین مذاکرات عراقچی و کارشناسان کشورمان با مسئولان آژانس در وین را مثبت ارزیابی کرد و گفت: اگر برجام تا آخر این ماه یا اواسط دی به اجرا گذاشته شود که طبق اطلاعاتم مقداری پیش رفته‌ایم، همه چیز درست پیش خواهد رفت و شاهد اجرای برجام خواهیم بود.

وی با تبیین دستاوردهای ناشی از پیشرفت هسته‌ای افزود: شاید همه هزینه‌های مربوط به فناوری هسته‌ای به ویژه در 10 سال اخیر به اندازه هزینه‌های لازم برای ساخت دو سد بزرگ باشد آیا این میزان هزینه در عرصه هسته‌ای نمی‌ارزد؟

صالحی گفت: این در حالی است که همین میزان هزینه نیز به علت اعمال تحریم‌ها و گران‌تر خریدن برخی تجهیزات بود و بخشی از هزینه‌ها ناشی از فرصت‌های از دست رفته زیاد شد در حالی که بودجه‌ای که به صورت مستقیم برای فناوری هسته‌ای هزینه کردیم حتی بودجه ساخت نیروگاه بوشهر اصلاً در حد رقم‌هایی نیست که در اذهان برخی وجود دارد.

وی افزود: آیا هزینه های فناوری هسته ای که در حد هزینه های ساخت دو سد بزرگ است نمی‌ارزید که جایگاه بزرگی در عرصه جهانی بیابیم و اعتماد به نفس علمی در کشور ایجاد شود؟ غربی‌ها ارائه اورانیوم 20 درصد برای رآکتور تهران را منوط به پذیرش شرایط خود کرده بودند آن هم به این صورت که دو سال و نیم بعد به ما تحویل دهند در حالی که خودمان تولید آن را از صفر آغاز کردیم و در دو سال به سرانجام رساندیم.

وی زیرساخت‌های علمی و فناوری و پیشرفت در عرصه‌های مختلف مانند ساخت و ارسال ماهواره و شبیه سازی حیوانات را برای کشورمان افتخارآمیز دانست و افزود: اگر بودجه کشور را صرف امکانات معمولی می کردیم و وارد فناوری های پیشرفته نمی‌شدیم مانند برخی کشورهای آسیای شرقی می‌شدیم که اقتصادشان فرو ریخت.

معاون رئیس جمهور گفت: مسئولان کشورمان پس از مذاکرات هسته‌ای به این نتیجه رسیدند که سرمایه‌گذاری‌های فراوان در فناوری‌های پیشرفته ارزشش را دارد حتی دیرهنگام به نتیجه برسد.

وی افزود: پس از دستیابی به فناوری هسته‌ای کشورمان به جایگاه بلندی در جهان رسیده است و اگر در عرصه‌های دیگر مانند چشمه نور و رصدخانه ملی که جزو فناوری‌های مبنایی هستند سرمایه‌گذاری و در پیشبرد تسریع کنیم جایگاهمان در جهان بیش از این ارتقا می‌یابد.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار