رئیس سازمان محیط زیست خبر داد؛

تدوین لایحه حفاظت از جنگل‌ها/برنامه دولت برای تسهیل واردات چوب

خبرگزاری پانا: رئیس سازمان حفاظت محیط زیست از تدوین لایحه حفاظت از جنگل‌ ها خبر داد و گفت: این لایحه در دولت آماده است و به زودی به مجلس ارائه می ‌شود.

کد مطلب: ۳۷۸۶۱۳
لینک کوتاه کپی شد

به گزارش خبرنگار اجتماعی پانا، معصومه ابتکار روز گذشته همزمان با روز حفاظت از جنگل ها با حضور در جنگل های منطقه پلنگ دره شهرستان شیرگاه استان مازندران در جمع سمن های محیط زیست به مصوبه هیات دولت در دی ماه سال 92 درباره حفاظت از جنگل ها اشاره کرد و گفت: طبق این مصوبه بهره برداری از جنگل ها به جز مواردی که درخت آسیب دیده باشد، ممنوع است.


رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اقدامات برای پایش، مدیریت پایدار و اطفاء حریق در جنگل ها اظهار داشت: در سال جاری تعداد آتش سوزی ها بیشتر از سال های گذشته بود اما با واکنش سریع ستادهایی که تشکیل شد و آمادگی، وسعت آتش سوزی ها کمتر از سال گذشته بود.


دو عامل آتش سوزی جنگل‌ها


وی دو عامل گرمای هوا و انسان را برای آتش سوزی جنگل ها عنوان کرد و گفت: علی رغم گرمای هوا عامل انسانی در آتش سوزی جنگل ها موثر است.


معاون رئیس جمهور در ادامه خاطرنشان کرد: پس از سخنان مقام معظم رهبری در جمع محیط زیستی ها در اسفند سال 93 که عنوان کردند تخریب جنگل ها باید به عنوان جرم تلقی شود، قوه قضائیه و سازمان بازرسی کشور به صورت جدی به این موضوع ورود کردند ضمن اینکه با استانداری ها و شوراها نیز همکاری های خوبی در حال انجام است و در این میان مشارکت مردم نیز اهمیت دارد.


وی تصریح کرد: کشاورزان و دامداران باید بدانند که تغییر کاربری ها در زمین هایشان هرچند سود مقطعی در بر خواهد داشت، اما در بلندمدت لطمات زیادی به آن ها و فرزندانشان خواهد زد. معیشت مردم از طریق حفظ جنگل، حفاظت در بخش گردشگری و خدماتی که منجر به حفاظت شوند و آنچه موجب توقف بهره برداری از جنگل ها شود، حمایت خواهد شد.


به گفته ابتکار، سازمان جنگل ها، وزارت کشاورزی، دولت و ریاست مجلس نیز موافقت خود را با آن اعلام کردند که امیدواریم به زودی تصویب شود.


رئیس سازمان محیط زیست در ادامه با تأکید بر اینکه این مصوبه بهره برداری از جنگل ها را ممنوع می کند و در جلوگیری از قاچاق چوب نیز تاثیرگذار است، گفت: آگاهی و مشارکت مردم به ویژه سمن ها و جوامع محلی ساکن در حاشیه جنگل ها، دامداران، کشاورزان و عشایر با همکاری سمن ها محقق می شود. ما برای پشتیبانی از سازمان های مردم نهاد و شنیدن صدای آنها تلاش می کنیم.


تدوین سند فرهنگ ملی محیط زیست


وی همچنین به تدوین سند فرهنگ ملی محیط زیست اشاره کرد و گفت: این سند به جنبه فرهنگی حفاظت از محیط زیست می پردازد و به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه می شود.

ثبت جنگل‌های هیرکانی در دستور کار قرار دارد

ابتکار در خصوص ثبت جهانی جنگل های هیرکانی نیز گفت: ثبت این جنگل ها در دستور کار قرار دارد و در مذاکراتی که با رئیس یونسکو داشتم، قرار است تا پرونده ثبت این جنگل ها به صورت مشترک بین ایران و آذربایجان انجام شود.


وی تأکید کرد: باید حفاظت جدی از جنگل ها را در نظر داشته باشیم، زیرا اگر جنگل ها از بین بروند، رانش زمین رخ خواهد داد و پس از رانش زمین قطعاً شاهد وقوع سیل خواهیم بود. لذا قبل از آنکه طبیعت بخواهد با قهر حق خود را بگیرد، باید حق طبیعت را بدهیم.


رئیس سازمان محیط زیست به برداشت بی رویه شن و ماسه از بستر رودخانه ها نیز اشاره کرد و گفت: اگر برداشت های بی رویه تمام نشود نمی توان رودخانه ها را احیا کرد و آنجاست که طبیعت حق خود را می گیرد.


برنامه دولت برای تسهیل واردات چوب


وی همچنین با اشاره به برنامه دولت برای تسهیل واردات چوب به کشور اظهار داشت: تسهیل واردات چوب به کشور با همکاری وزارت جهاد کشاورزی و صنعت در دستور کار قرار دارد. در حال حاضر بسیاری از کشورها چوب را به صورت صنعتی تولید می کنند که ما هم باید به سمت استفاده از چوب مصنوعی برویم چرا که برای ما صرفه اقتصادی دارد و ذخایر طبیعی نیز از بین نمی رود.


به گزارش پانا، همزمان با 8 مرداد روز حفظ جنگل ها زنجیره انسانی برای حفاظت از جنگل ها با حضور سمن های زیست محیطی و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با شعار «جنگل رمز حیات نگذاریم؛ بمیرد جنگل که جهان خواهد مرد» در جنگل های هیرکانی استان مازندران تشکیل شد.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار