اصول تغذیه صحیح در ایام نوروز و سفرهای نوروزی

خبرگزاری پانا: با رعایت اصول تغذیه صحیح در سفر های نوروزی به سلامت خود کمک کرده و از ایام تعطیلات لذت ببرید.

کد مطلب: ۱۹۴۰۴۷
لینک کوتاه کپی شد
به گزارش خبرگزاری پانا؛ اصول تغذیه صحیح در ایام نوروز و سفرهای نوروزی در صورت مصرف غذاهای کنسروی قبل از مصرف از سلامت آن ها اطمینان حاصل کنید، در صورت مشاهده برآمدگــی و فرورفتگی از مصرف آن ها خودداری کنید. قبل از مصرف حتما" آن ها را به مدت حداقل 10 دقیقه بجوشانید.
نیلوفر حیدری کارشناس تغذیه در خصوص تفذیه ایام نوروز گفت : زیاده روی در مصرف غذاو تنقلات، شیرینی و شکلات می تواند منجر به مشکلات گوارشی و همچنین افزایش انرژی دریافتی و در نتیجه اضافه وزن در این ایام شود و در مورد افرادی که مبتلا به قند خون و یا چربی خون بالا هستند زیاده روی در مصرف باعث اختلال در وضعیت سلامت آن ها خواهد شد، بنابراین برای برخورداری از آرامش و سلامتی در سفرهای نوروزی تعادل در مصرف مواد غذایی را نیز در نظر بگیرید.
وی تاکید کرد کودکان باید از مصرف بیش از حدشیرینی و شکلات در ایام نوروزی وسفرهای نوروزی اجتناب کنند، زیاده روی در مصرف تنقلات، شیرینی و شکلات در کودکان اغلب باعث بروز مشکلات گوارشی مثل درد معده، تهوع و استفراغ می شود و ضمن این که مانع مصرف وعده های اصلی غذا می شود وبعد از هر بار مصرف شیرینی و شکلات ؛ به علت تکرر مصرف این مواد در ایام نوروز به بهداشت دندان ها و مسواک زدن به خصوص در کودکان توجه شود.
همچنین هنگام خریدآجیل باید به تازگی و کم نمک بودن آن توجه داشت، تا حد امکان از فروشگاه هائی که معتبر هستند و اجناس با کیفیت مرغوب و تازه عرضه می کنند و مواد را در مکانی خنک و به دور از نور آفتاب نگهداری می کنند خریداری کنید. از خرید خشکباری که علائم کپک زدگی در آن ها مشاهده می شود خودداری کنید وبهتر است انواع کم نمک را انتخاب نمائید.
ایشان در ادامه افزودند در سفرهای نوروز بهتر است برنامه غذایی مانند سایر زمان ها تنظیم شود و در صورت مصرف آجیل و مغزها به عنوان میان وعده در مصرف آنها زیاده روی ننمایید در این ایام بهتر است حجم مواد غذایی را در هر وعده های اصلی کاهش داد. به ویژه شام را مختصر میل کرد.
حیدری یاد آور شد حتما" در طول سفر به دریافت مقادیر مناسب لبنیات پاستوریزه دقت کنید و روزانه متناسب با نیاز بدنتان حدود 2 تا 3 لیوان شیر یا ماست استفاده کنید و در طول سفر برای جلوگیری از کم آبی و یبوست مقادیر مناسبی آب بنوشید و حداقل روزانه 6 تا 8 لیوان مایعات مصرف نمائید. البته بهتر است از آب های بسته بندی که سلامت آن مورد اطمینان است استفاده نمایـید. به منظور جلوگیری از یبوست از میوه ها به عنوان میان وعده مناسب استفاده نمایید. حتما" قبل از استفاده آن ها را خوب شستشو دهید. ضمنا برای برطرف شدن نیاز بدن به مایعات ، آب بهترین نوشیدنی است، تا حد امکان از مصرف آبمیوه های مصنوعی و نوشابه های گازدار پرهیز کنید.
وی در خاتمه عنوان کرد به جای مصرف غذاهای سرخ شده، از غذاهای آب پز، کبابی و تنوری استفاده نمایید و تا حد امکان از مصرف سوسیس ؛کالباس و ساندویچ های آماده پرهیز کنید.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار