سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری البرز:

ایجاد و تقویت زیر ساخت های روستایی از مهاجرت معکوس جلوگیری می کند

خبرگزاری پانا:سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری البرز تولید فکر برای توسعه را از جمله وظایف نانوشته شوراهای اسلامی بویژه شوراهای روستایی عنوان کرد و گفت: توسعه روستایی و نقش آن در توسعه ملی از ضروریات است.

کد مطلب: ۱۴۰۲۴۵
لینک کوتاه کپی شد

به گزارش خبرگزاری پانا؛مجید سریزدی با بیان این مطلب در همایش شوراهای اسلامی روستایی و دهیاران استان البرز، افزود: با ایجاد اتاق فکر که محصول خرد جمعی و تولید فرآورده های نوین فكری است می توان به ارتقاء وضعیت حفاظتی مناطق روستایی و نیز مدیریت آلاینده های محیط زیست در روستای استان البرز کمک کرد.
وی هدف از تشکیل و راه اندازی این اتاق فکر را ارتقاء دانش روستائیان عنوان کرد و گفت: تشکیل این اتاق به عنوان گامی بسیار مهم به منظور به مشارکت طلبیدن روستائیان در توسعه و رونق اقتصادی روستاها می تواند الگویی مناسب به منظور تحقق اهداف و برنامه های دولت تلقی شود.

وی افزود: اتاق فكر از دل نخبگان، صاحب نظران روستایی و... سعی بر ارتقای سطح كیفی مدیریتی همه جانبه در زمینه حفاظت از محیط زیست و گسترش توسعه روستایی خواهد داشت.

ایجاد و تقویت زیر ساخت های روستایی از مهاجرت معکوس جلوگیری می کند
سریزدی همچنین تقویت زیر ساخت های روستایی در جلوگیری از مهاجرت روستائیان به شهرها را مورد توجه قرار داد و گفت: سرمایه گذاری در بخش های مختلف در روستاها برای ایجاد اشتغال پایدار ضرورتی انکارناپذیر است که از مهاجرت روستائیان به شهرها جلوگیری می کند.
وی تصریح کرد: اگر زیرساخت ها تقویت و سطح درآمد در روستاها افزایش یابد، علاوه بر افزایش تولیدات، پدیده مهاجرت نیز کم رنگ تر خواهد شد.
وی افزود: از این رو در طرح های توسعه ای برای روستاها مسیرهای دسترسی به راه ها، خدمات عمومی و اینترنتی از جمله نکاتی است که باید در برنامه ریزی های آتی به عنوان یکی از اولویتهای مهم در توسعه روستایی مدنظ قرار گیرد.
اخلاق مداری از اصلی ترین اولویت های کاری منتخبین شوراها و دهیاری ها است
سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری البرز با بیان اینکه اخلاق مداری و توجه به زیرساختهای روستایی اصلی اساسی است که می تواند موجب توسعه گردشگری در مناطق روستایی شود.

وی افزود: شیوه پاسخگویی به سئوالات گردشگران و مطالبات روستائیان امروزه متفاوت با گذشته و نیازمند تأمل و تفکر بیشتر است. از این رو نقش دهیاران و شوراهای روستایی در این فرهنگسازی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
فرهنگ مسجد محوری باعث رشد روستا می شود
سر یزدی در ادامه سخنان خود با تاکید بر فرهنگ مسجد محوری در روستاها، توسعه فعالیت های فرهنگی و مذهبی در مساجد روستایی را مورد توجه قرار داد و افزود: رونق فعالیت های فرهنگی و مذهبی در مساجد روستایی به توسعه فعالیتهای مختلف بویژه فعالتیهای عمرانی کمک می کند.
این مسئول تصریح کرد: تنوع و نوآوری در تبیین فرهنگ مسجد محوری و استفاده از برنامه های جذاب برای اهالی روستا و گردشگران متناسب با نیاز روز جوانان ضرورتی است که باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
وی در ادامه خطاب به منتخبان شوراهای روستایی و دهیاران حاضر گفت: یکی از معضلات کوچک و بزرگ روستائیان در محدوده روستاها آتش زدن زباله ها است که این خود آثار روحی و روانی و محبط زیستی دارد و آلودگی های فراوانی به جا می گذارد.
از این رو آموزش همگانی در این بحث از مهم ترین اولویت های دهیاران و شوراها برای اهالی روستایی است. زیرا آتش زدن زباله ها سلامت مردم را به خطر می اندازد و آلودگی های زیست محیطی ایجاد می کند.
طرح های توسعه ای در روستاها تفکیک شود
سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری البرز بر تفكیك پروژه های روستایی برحسب تفکیک صنعتی، گردشگری و بافت های مسکونی تاکید کرد و گفت: از این طریق در روستاها باید بسته های سرمایه گذاری تعریف شود تا بر اساس ظرفیتهای نهفته در هر روستا بتوان برنامه ریزی های مبتنی بر واقعیت ها انجام داد.
ساخت و ساز غیرمجاز توسط دهیاران در روستاها کنترل شود
ساخت و سازهای غیر مجازی كه در حریم راه های روستایی صورت می گیرد مانع از تعریض جاده شده و این امر علاوه بر ایجاد مشكلاتی برای اهالی آن منطقه همواره منجر به بروز تصادف های جاده ای می شود.
سر یزدی گفت: جلوگیری از ساخت و ساز غیر مجاز، تنها با نظارت مستمر دستگاه های اجرایی از جمله شهرداریها، بخشداریها و دهیاریها محقق می شود.
وی اظهار كرد: اگر از همان ابتدا با پدیده ساخت و ساز غیر مجاز برخورد و جلوی این معضل گرفته شود، اقدام ها و برخوردهای قانونی بعدی از سطح كمتری برخوردار می شود.
سرپرست هماهنگی معاونت امور عمرانی استانداری البرز گفت: این گونه ساخت و سازهای غیر مجاز به دلیل رعایت نكردن مسائل فنی در احداث بنا نه تنها برای ساكنان منطقه مشكلات بسیاری به وجود می آورد بلکه خسارتهای جبران ناپدیری را به همراه خواهد داشت.
سریزدی گفت: یکی از وظایف اعضای شوراهای اسلامی در مدیریت بحران، مقابله با این ساخت و سازها است از این رو ایجاد پلان مدیریت و فرماندهی بحران از اقدامات اساسی اداره کل بحران در این زمینه است.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار