مجمع سلامت شهرستان مراغه با گفتمان «شهروند آگاه؛ شهروند مسئولیت‌پذیر» برگزار شد

تهران (پانا) - مجمع سلامت شهرستان مراغه با گفتمان «شهروند آگاه؛ شهروند مسئولیت‌پذیر» برگزار شد. این مجمع نمادی از مشارکت جامعه مدنی و مردم با نهادهای دولتی و حاکمیتی در راستای ارتقا و بهبود سلامت است.

کد مطلب: ۱۳۵۷۱۷۴
لینک کوتاه کپی شد
مجمع سلامت شهرستان مراغه با گفتمان «شهروند آگاه؛ شهروند مسئولیت‌پذیر» برگزار شد

با توجه به اهمیت بهبود سواد سلامت در کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها، آسیب‌ها و مرگ و میر، گفتمان غالب این مجمع «شهروند آگاه؛ شهروند مسئولیت پذیر» تعیین شد. تعداد 6 کارگروه پیشتر جهت طراحی برنامه های ارتقای سواد سلامت ذیل مجمع سلامت شهرستان تشکیل شده بود و مسئولان هر یک از کارگروه ها در این مجمع به تشریح برنامه های خود که در سال 1402 در دستور کار قرار خواهند داد، پرداختند.

نماینده مردم آذربایجان شرقی در مجلس خبرگان و امام جمعه شهرستان مراغه آیت الله محمد تقی پورمحمدی ضمن حضور در مجمع از مسئولان و اعضای کارگروه ها جهت تدوین برنامه های عملیاتی قدردانی کرده و بر اهمیت مبحث پیشگیری نسبت به درمان تاکید کرد.

وی عنوان کردند: سلامتی از نعمات ارزشمند الهی است که به بندگان عطا شده و در آموزه های دین مبین اسلام نیز در خصوص خودمراقبتی و اهمیت رعایت نکات بهداشتی جهت اجتناب از بیماری‌ها و آسیب ها بسیار توجه شده است.

گفتنی است که این مجمع سلامت با ریاست داود اسدیان، معاون استاندار و فرماندار شهرستان مراغه برگزار شد.

اسدیان در این نشست تاکید کرد: آسیب های اجتماعی و فرهنگی می بایست در راستای حفظ و توسعه سلامت جامعه احصا و شناسایی شود. همچنین بر لزوم اتخاذ نگاه راهبردی در اجرای برنامه های سلامت و ایمنی تاکید کردند.

اله‌ویردی ارجمند، رئیس دانشکده علوم پزشکی مراغه به عنوان دبیر مجمع سلامت شهرستان، مجمع را نماد مسئولیت‌پذیری اجتماعی مردم و نهادهای دولتی عنوان کرد.

ارجمند افزود: دانشکده علوم پزشکی مراغه در توسعه کمی و کیفی خدمات بهداشتی و درمانی اهتمام ویژه دارد، اما در کنار آن، رفتار و سبک زندگی مردم و خودمراقبتی آنها جهت پیشگیری از ابتلا به بیماری ها و آسیب ها نیز در بهبود شاخص های سلامت شهرستان بسیار مهم است.

صدیقه صلواتی، عضو هیات علمی دانشکده علوم پزشکی مراغه و دبیر برنامه شهر سالم و ایمن این شهر عنوان کرد که برنامه ریزی جهت نحوه برگزاری مجمع سلامت شهرستان، تعیین گفتمان غالب مجمع، تعیین ساختار و کارگروه های شش گانه ذیل مجمع و تدوین برنامه های عملیاتی هر کارگروه با مشارکت مستقیم جامعه مدنی از جمله نمایندگان سازمان های مردم نهاد، تشکل های صنفی و ... انجام گرفت، بنابراین این مجمع تمرینی عملی برای ورود جامعه مدنی و عموم مردم به چرخه سیاستگذاری سلامت است.

وی افزود: گفتمان غالب مجمع سلامت شهرستان با توافق نمایندگانی از جامعه مدنی و ارگان‌های دولتی که به عنوان اعضای خانه مشارکت مردم در سلامت و شورای پیامگذاران سلامت در کنار دانشکده علوم پزشکی هستند؛ «شهروند آگاه؛ شهروند مسئولیت‌پذیر» تعیین شد.

اعضای خانه مشارکت مردم در سلامت و شورای پیامگذاران سلامت بر لزوم ارتقای سواد سلامت شهروندان و توانمندسازی آنها در خودمراقبتی و پیشگیری از آسیب، بیماری و مرگ و میر توافق دارند. همچنین بر اساس شواهد علمی معتقدند که با ارتقای سواد سلامت مردم شهرستان؛ مسئولیت‌پذیری و پاسخگویی مردم، مسئولان، سیاستگذاران و تصمیم گیران شهرستان، در قبال سلامت تقویت خواهد شد.

دبیر برنامه شهر سالم و ایمن مراغه گفت: برنامه های عملیاتی مجمع سلامت شهرستان ذیل برنامه راهبردی شهر سالم و ایمن مراغه تدوین شده است و این برنامه های عملیاتی در سال 1402 با مشارکت سازمان ها و تشکل‌های مردم نهاد، تشکل‌های صنفی، دبیران کانون های سلامت محلات، و برخی ارگان‌ها و نهادهای حاکمیتی و با مشاوره تخصصی دبیرخانه برنامه شهر سالم و ایمن مراغه اجرایی خواهد شد.

صلواتی عضو هیات علمی دانشکده علوم پزشکی مراغه افزود: در راستای پیاده سازی حکمرانی خوب برای سلامت در سطح کهن جهانشهر مراغه؛ با مشارکت مردم و نهادهای دولتی و حاکمیتی همت خواهیم کرد تا پایه های اساسی حکمرانی خوب برای سلامت را که شامل مشارکت مردمی، استفاده از شواهد، شفافیت، مسئولیت پذیری و پاسخگویی است؛ ایجاد و تحکیم کنیم.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار