مرحوم فاطمی‌نیا هیچگاه به مسائل حاشیه‌ای آلوده نشد

تهران (پانا) - معاون سابق سیمای جمهوری اسلامی ایران گفت مرحوم آیت‌الله فاطمی‌نیا هیچگاه خود را به مسائل حاشیه‌ای آلوده نکرد و راه درست را رفت. 

کد مطلب: ۱۲۷۹۹۲۱
لینک کوتاه کپی شد
مرحوم فاطمی‌نیا هیچگاه به مسائل حاشیه‌ای آلوده نشد

به گزارش ایرنا، حمید شاه‌آبادی در مراسم تشییع پیکر مرحوم آیت‌الله سیدعبدالله فاطمی در دانشگاه تهران گفت: مخاطبان آیت الله مرحوم فاطمی نیا معمولا طیف های گسترده و متفاوتی با اندیشه ها و سلایق مختلف هستند و ما می بینیم که او هیچگاه خودش را به مسائل حاشیه ای آلوده نکرد و راه درست را رفت و همیشه راه درست را به دیگران نشان می داد و برای گفتن حقیقت نیز ملاحظه ای نکرد.

وی افزود: اگر باورش بر این بود که نظام جمهوری اسلامی جز با رهبری مقام معظم رهبری و جز با حمایت مردم از رهبر انقلاب پیش نخواهد رفت و اگر باورش بر این بود که رهبری آیت الله خامنه ای، رهبری منحصر به فردی است و مردم باید حمایت کنند، ملاحظه این مساله را نمی کرد که گروهی از وی رنجیده شوند یا گروهی از او فاصله بگیرند و به نظرم او یک چهره الهی، انسانی، عارف و عالم به زمان بود.

شاه آبادی اضافه کرد: در طول این دوران جمهوری اسلامی روحانیون بسیاری توانسته اند با مردم ارتباط برقرار و مسائل دینی را بیان کنند اما، هم شیوه بیان و هم آن چیزی که آیت الله فاطمی نیا را از دیگران متمایز می کند، اخلاص او بود. نفوذ کلام مرحوم فاطمی نیا بیش از این که مربوط به دانش گسترده، بیان شیرین، تسلط بر موضوع کتابشناسی و موضوع هایی از این دست باشد، به واسطه اخلاصش بود.

وی ادامه داد: مخاطبانی که پای سخنان او می نشستند، همواره احساس می کردند این واعظ شهیر چیزی را بیان می کند که گویی آن را می بیند و این حس، کاملا به مخاطب منتقل می شود. ما حرف های بسیار سنگین و کرامات بزرگ فراوانی شنیده ایم که مطالب صحیحی هم هست ولی جنس بیان به این فضا برمی گردد. البته این مساله به معنای نفی دیگران نیست بلکه ویژگی متمایز و درجه اخلاص مرحوم فاطمی بود.

شاه آبادی اضافه کرد: آنچه از کلام وی دریافت می کردم، اینگونه بود که واقعا احساس می کردم چیزی بر او باور شده و با یک طی طریقی بر او حاصل شده و به راحتی به دست نیامده است. یعنی بر نفس خود مسلط بوده و توانسته صورت حقیقی این مفاهیم و دریافت ها را ببیند و لذا هنگامی که این مفاهیم را بیان می کرد، در دل مخاطب می نشیند.

آیت الله فاطمی‌نیا در سال ۱۳۲۵ در تبریز چشم به جهان گشود. از کودکی تحت تربیت دینی و علمی پدر خود (میر اسماعیل) که از جمله علمای اهل عرفان بود، قرار گرفت. سپس نزدیک به ۳۰ سال نزد میرزا حسن مصطفوی (از شاگردان سید علی قاضی) تحصیل کرد. وی همزمان تحصیلات حوزوی خویش را هم دنبال کرد و پس از مصطفوی از محضر علمایی چون علامه طباطبایی، سید محمدحسن الهی طباطبایی (برادر کوچکتر علامه طباطبایی)، محمدتقی آملی، سید رضا بهاءالدینی، محمد تقی بهجت و علامه جعفری در علوم اسلامی و عرفان استفاده کرد.

از ایشان آثار ارزشمندی در زمینه آگاهی اسلامی و شرح مفاهیم شیعی به جا مانده که از آن جمله می توان به نکته‌ها از گفته‌ها، فرهنگ انتظار: در مورد غیبت امام زمان و مباحث اسلامی دیگر، فرجام عشق: شرحی بر غزل حضرت امام خمینی (ره)، به زبان فارسی و اردو، یک نکته از هزاران در دو جلد شامل فرهنگ انتظار و فرجام عشق، ارمغان غدیر: چهل حدیث از منابع شیعه و سنی، دربارهٔ رویداد غدیر خم، شرح و تفسیر زیارت جامعه کبیره، نغمه عاشقی اشاره کرد.

آیت الله فاطمی نیا پس از یک دوره بیماری طولانی بامداد دیروز (دوشنبه ۲۶ اردیبهشت) دعوت حق را لبیک گفت. پیکر این عالم وارسته صبح امروز با وجود تعطیل رسمی به دلیل آلودگی هوا از دانشگاه تهران تا میدان فلسطین تشییع و برای خاکسپاری به قم منتقل شد.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار