23.4 درصد افراد به خدمات روانشناختی نیاز دارند

تهران (پانا) - معاون پرستاری وزارت بهداشت با تاکید بر ضرورت فعال شدن گروه‌ های مددکاری و روانشناختی برای همه کارکنان نظام سلامت، گفت 23.4 درصد افراد به خدمات روانشناختی نیاز دارند.

کد مطلب: ۱۲۲۳۱۵۳
لینک کوتاه کپی شد
23.4 درصد افراد به خدمات روانشناختی نیاز دارند

به گزارش وبدا، عباس عبادی با اشاره به گسترش پاندمی کووید 19 از سال 2019، اظهارکرد: پاندمی کووید 19 علاوه بر پیامدهایی که به عنوان یک بیماری عفونی داشت، بسیاری از معادلات اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی را در جهان تغییر داد و بسیاری از تعاریفی که در جغرافیا و سلامت قبل از آن متصور بود و یا یک موضوع علمی در مجامع مختلف شناخته می ‌شد، دستخوش تغییر شد.

وی با بیان اینکه در دوران کووید 19 تبعات اقتصادی، اجتماعی و روانشناختی بسیار بیشتر از تبعات سلامت جسمانی جهان را تحت تاثیر قرارداده است، افزود: تحقیقات مختلفی در حوزه کووید علاوه بر درمان و مراقبت انجام شده و آخرین مطالعه مربوط به تابستان سال گذشته است که 36 مطالعه در بخش‌ های مختلف جهان از نظر تاثیر "کووید بر سلامت روان" مورد بررسی قرار گرفته بود.

معاون پرستاری وزارت بهداشت در ادامه بیان کرد: در ایران آخرین تحقیقی که قبل از شیوع کووید 19 در حوزه سلامت روان انجام گرفته، مربوط به سال 93 است که در جمعیت عمومی به طور متوسط 23.4 درصد افراد به خدمات روانشناختی نیاز دارند.

عبادی تصریح کرد: دی ماه سال 99 و یک سال پس از شیوع کووید 19، مطالعه جدیدی با مشارکت 25 هزار ایرانی انجام شد که مشکلات روانشناختی در آن 29.7 درصد بود و در مقایسه با سال 93، مشکلات روانشناختی حدود 6.5 درصد در جمعیت عمومی اضافه شده است. در واقع بخشی از افراد مورد مطالعه مبتلا و حدود 4 درصد آن افرادی بودند که نزدیکان خود را از دست داده بودند که همین موضوع داغداری، مشکلات روانشناختی خاص خود را به دنبال داشته است.

وی افزود: به طور اختصاصی در جامعه پرستاری، در تابستان 1400 در مورد پرستاران تهران مطالعه ای انجام شد که به طورکلی، 38 درصد مشکلات روانشناختی استخراج شد که نشان می دهد پرستاران نسبت به جمعیت عمومی 8 درصد بیشتر نیاز به خدمات روانشناختی دارند که باید این مشکلات مدیریت شود.

معاون پرستاری وزارت بهداشت بخشی از مسائل روانشناختی پرستاران را ناشی از کمبود نیروی انسانی و پرستار تخصصی به خصوص در دوران کووید، عنوان و تصریح کرد: البته کمبود پرستار در همه کشورها یک چالش است و در کشور ما نیز مشکل کمبود پرستار بسیار جدی است.

وی، حرفه پرستاری را شغل سخت و پر استرسی عنوان کرد و افزود: پرستاران با درد و رنج مردم سروکار دارند و شیفت های نامتعارف و سنگین نیز بر سختی این شغل افزوده است؛ علیرغم اینکه در حوزه آموزش توسعه خوبی اتفاق افتاده است، تعداد نیروی پرستاری در کشور ما با استانداردها فاصله قابل توجهی دارد.

عباسی در پایان با تاکید بر اصلاح نظام پرداخت به عنوان یکی از گلایه های نظام سلامت، اظهار کرد: در 18 ماه گذشته دولت توجه مناسبی به کارکنان نظام سلامت کرده که بخشی تحقق پیدا کرده و بخشی نیاز به تقویت دارد. ضمن اینکه برای همه کارکنان نظام سلامت، فعال شدن گروه‌ های مددکاری و روانشناختی با طیف گسترده بیشتری باید صورت پذیرد.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار