نان تیری، نان اصیل چهارمحال و بختیاری

شهرکرد(پانا) - نان‌های محلی هر منطقه‌ای بیانگر فرهنگ و شرایط زندگی در همان مکان است و معمولا از مواد اولیه و طبیعی موجود در همان منطقه تهیه می‌شوند.

کد مطلب: ۱۲۱۳۵۳۵
لینک کوتاه کپی شد
نان تیری، نان اصیل چهارمحال و بختیاری

چهارمحال و بختیاری دارای نان های محلی و سنتی مختص استان است که بسیاری از آنها دارای ارزش غذایی بسیار بالایی دارند.

نان تیری توسط زنان عشایری و روستایی تهیه می شوند ، این نان بسیار نازک است و شباهت زیادی به نان لواش دارد، زنان بختیاری با استفاده از ترکه ای خیلی نازک نان را نازک می کنند.

برای تهیه این نان ساده و خوشمزه به آب، آرد و نمک احتیاج داریم.

زهرا رفیعی، یکی از زنان استان چهارمحال و بختیاری است که در خصوص تهیه این نان می گوید: برای تهیه این نان ابتدا یک کاسه بر می داریم سپس آرد را در کاسه الک می کنیم سپس بعد از اینکه آرد را الک کردیم نمک را به آرد اضافه می کنیم و خوب مخلوط می کنیم بعد آب را به آرد اضافه می کنیم و خوب ورز می دهیم بعد از ورز دادن خمیر را تقسیم می کنیم هر چانه به اندازه نارنگی باید باشد سپس چانه ها را با وردنه یا تیر چوبی صاف و نازک می کنیم و روی تابه ای بزرگ که زیر آن آتش روشن کرده ایم می اندازیم تا خوب پخته شود بدلیل نازک بودن، این نان سریع پخته می شود و امکانات و زمان پخت زیادی ندارد به همین سبب عشایر بختیاری این نان را به راحتی در هنگام کوچ و یا حتی در بین مسیر تهیه می کردند.

این نان ساده و خوشمزه را می توانید در سینی بزرگی روی شعله گاز نیز بپزید.

خبرنگار دانش آموز پانا : مرضیه امیر خانی

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار