جای خالی سینمای دینی در جشنواره‌ها

تهران (پانا) - «تبریزی» کارگردان سریال «صبح آخرین روز» با اشاره به‌ضرورت برگزاری جشنواره‌ هنری و مذهبی عنوان کرد؛ در سال‌های اخیر جشنواره‌های کمتری به سینمای دینی پرداخته‌اند و باید به این مهم توجه ویژه کرد.

کد مطلب: ۱۲۰۱۱۱۷
لینک کوتاه کپی شد
جای خالی سینمای دینی در جشنواره‌ها

به گزارش روابط عمومی امامزاده صالح (ع)، «حسین تبریزی» و «مصطفی علمی فرد» کارگردان و تهیه‌کننده سریال «صبح آخرین روز» که به زندگی شهید دانشمند هسته‌ای پرداخته بود، با حضور در امامزاده صالح (ع) ضمن قرائت فاتحه‌ای بر سر مزار شهید شهریاری به ارائه دیدگاه خود درباره سینمای دینی و جشنواره صالح پرداختند.
تبریزی: جای خوشحالی دارد متولیان «جشنواره صالح» به مقوله دین و هنر می‌پردازند
تبریزی کارگردان این سریال ضمن اشاره به اهمیت جایگاه مسائل دینی و معرفتی بیان کرد: در سال‌های اخیر به سینمای دینی کمتر توجه شده است و سینما و هنر کشور ما به حوزه‌های دیگر بیشتر توجه کرده‌اند.
وی در ادامه با بیان اینکه تعریف سینمای دینی متنوع است، گفت: یک تعریفی که از سینمای دینی وجود دارد، سینمایی است که به ذات انسان و معنویت پرداخته می‌شود. در جهان نگاه معرفتی، جوینده و کاونده انسان به خالق و خدای خود همیشه مورد چالش بوده است؛ چه در کشور ما و چه در کشورهای غربی و یا کشورهایی که صنعت سینمای قوی دارند. خودجویی، خودباوری و خودشناسی که از ثمرات نگاه معرفتی انسان به خود و جهان و مبدأ هستی است، در طول تاریخ سینما از الگوهای سینمای دینی بوده‌اند.
این کارگردان سینما و تلویزیون در بخش دیگر صحبت‌های خود درباره ضرورت برگزاری جشنواره‌ هنری و مذهبی بیان کرد: در سال‌های اخیر جشنواره‌های کمتری به سینمای دینی پرداخته‌اند و جای خوشحالی دارد که متولیان «جشنواره صالح» به مقوله دین و هنر می‌پردازند.
با توجه به اینکه این جشنواره امسال در زمینه فیلم‌ کوتاه و مستند پرداخته است، امید این را داریم که در سال‌های بعد متولیان جشنواره افق‌های بلندتری را طی کنند و بتوانند در زمینه فیلم‌های بلند داستانی نیز ورود کنند و سینمای ما را از وضعیت مصرف‌گرایی که به آن دچار شده است، به سمت معنویت، انسان، عرف و خداشناسی و هم‌نوع‌شناسی ببرد.
مصطفی علمی فرد: کارهای دینی باعث پالایش جامعه می‌شود
همچنین «مصطفی علمی فرد» تهیه‌کننده سریال «صبح آخرین روز» درباره تعریف و جایگاه سینمای دینی بیان کرد: سینمای دینی یک فضای بسیار جذابِ معرفت‌گونه و یک ژانر یا موقعیتی است که در کشوری مانند ایران و دیگر کشورهای اسلامی باید نگاه ویژه‌ای به آن شود.
وی درباره تأثیر این سینما بیان کرد: می‌توان به‌واسطه اینکه خواستگاه این سینما، بر مبنای اخلاق اسلامی است بگوییم؛ در زندگی فردبه‌فرد افراد جامعه می‌تواند تأثیر بگذارد. بنابراین در فضای کنونی هنر هفتم که به‌نوعی بیشتر به سینمای اجتماعی اشاره دارد، جای خالی سینمای دینی احساس می‌شود. البته کارهایی در این فضا انجام‌شده و قطعاً بازخوردهای مثبتی داشته است اما پرداخت بیش از قبل به آن خصوصاً با توجه به نگاه‌های متفاوتی که جامعه امروز نسبت به هنر سینما دارد، مطمئناً نیاز امروز مردم است.
این تهیه‌کننده سینما و تلویزیون درباره کارکرد سینمای دینی گفت: در فضای امروز جامعه نیاز پرداختن به اخلاقیات، سبک زندگی ایرانی-اسلامی در کشور ما بسیار زیاد احساس می‌شود. کارهای دینی باعث آرامش مردم می‌شود و منجر به پالایش جامعه می‌شود.
او در پایان بابیان اینکه جشنواره صالح تأثیر خود را در جامعه و سینماگران به‌مرور خواهد گذاشت خاطرنشان ساخت: به نظر من این جشنواره در دور اول برگزاری خود توانست اهمیت و تأثیرگذاری خود را در میان سینماگران نشان دهد چراکه ارسال ۴۰۰ اثر فیلم کوتاه و مستند به این جشنواره نشانه توجه فیلم‌سازان و علاقه‌مندان این حوزه به سینمای دینی و جشنواره صالح است. حتماً این جشنواره در سال بعد پرشورتر برگزار خواهد شد و نوید روزهای بهتر و پررونق دیگری را به مخاطبین خود خواهد دارد و نگاه هنریِ مذهبی و اسلامی به‌عنوان موضوعی برای جوانان علاقمند که می‌خواهند در این فضا وارد شوند در وسعت بیشتری فراهم خواهد شد و تأثیر مثبتش را به نحو احسن در جامعه خواهد گذاشت.
جشنواره صالح در دو بخش فیلم کوتاه و مستند در حال ارزیابی آثار فیلم‌سازان جوان است و به‌زودی با اکران فیلم‌های منتخب خود در سینما آستارا به اولین دور برگزاری خود در روز عید غدیر پایان خواهد داد.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار