نخستین دستگاه دروگر سنبل آبی تولید داخل در گیلان رونمایی شد

رشت (پانا) -–مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان گفت برای نخستین‌بار در کشور دستگاه دروگر سنبل آبی با همت و تلاش جوانان دانش آموخته در صنایع دریایی شهید تمجیدی گیلان ساخته شد.

کد مطلب: ۱۱۷۵۷۹۸
لینک کوتاه کپی شد
نخستین دستگاه دروگر سنبل آبی تولید داخل در گیلان رونمایی شد

به گزارش اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان، ساسان کفایی در آیین رونمایی از این دستگاه که با حضور مقامات کشوری و استانی در صنایع دریایی شهید تمجیدی در بندر انزلی برگزار شد، افزود: جوانان ساعی و تحصیل‌کرده صنایع دریایی شهید تمجیدی در انزلی با حمایت اداره کل حفاظت محیط ‌زیست گیلان توانستند این دستگاه را طی مدت شش ماه با هزینه کمتر از نصف قیمت نمونه مشابه خارجی آن بسازند و با ساخت آن (نمونه خارجی این دستگاه ۹۰ هزار دلار قیمت دارد) در شرایط تحریم، بالغ بر ۵۰ درصد از لحاظ ارزی صرفه جویی کنند.

وی با اشاره به اینکه این دستگاه در تست‌های اولیه نظر کارشناسان را جلب کرده است، تاکید کرد: دستگاه مذکور با کیفیتی هم‌تراز با نمونه‌ خارجی موجود، توان جمع آوری سنبل آبی را از سطح تالاب‌های استان دارد.

کفایی به اقدامات مناسبی که برای حذف سنبل آبی در برخی مناطق آلوده استان انجام گرفته شده اشاره کرد و افزود: با توجه به وسعت زیاد مناطق آلوده به ویژه در تالاب بین‌المللی انزلی و قدرت تکثیر بالای این گیاه خرید یا ساخت دستگاه دروگر را در اولویت برنامه های این سازمان قرر داد تا به صورت مکانیکی و با سرعت بیشتری با این گیاه مقابله شده و آن را از پهنه‌های آبی کشور حذف کنیم.

وی با تاکید بر منویات مقام رهبری در سالی که به شعار تولید، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها مزین شده است، گفت: با پیگیری اداره کل حفاظت محیط زیست، اراده سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور و استانداری گیلان، از قابلیت و توانمندی داخلی به ویژه صنایع دریایی شهید تمجیدی در ساخت این دستگاه دروگر استفاده شد.
بر این اساس اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان در سال ۹۹ با امضاء قراردادی با صنایع دریایی شهید تمجیدی، ساخت دستگاه دروگر سنبل آبی را با استفاده از توان و دانش متخصصین داخلی در دستور کار خود قرار داد و برای نخستین‌بار در کشور این دستگاه در صنایع دریایی شهید تمجیدی در استان گیلان ساخته شد.
ورود فاضلاب ها به تالاب انزلی از جمله تهدیدهایی است که تالاب با آن مواجه است؛ بیشتر فاضلاب های شهرستان های رشت و صومعه سرا و انزلی وارد این تالاب می شود و علاوه بر ایجاد مشکلات بهداشتی و ورود مواد شیمیایی مختلف به این تالاب و بازگشت آن به چرخه زندگی مردم، آثار زیان باری در حیات تالاب بر جای می گذارد.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار