امروز: جمعه 17 اردیبهشت 1400 - 10:37 تبلیغات
خبرگزاری پانا
خبرگزاری پانا
  • خبرگزاری پانا
  • صفحه اصلی
  • آموزش و پرورش
      در حال بارگزاری
  • سیاسی
      در حال بارگزاری
  • اقتصادی
      در حال بارگزاری
  • اجتماعی
      در حال بارگزاری
  • فرهنگی
      در حال بارگزاری
  • ورزشی
      در حال بارگزاری
  • عکس
      در حال بارگزاری
  • ویدئو
  • رسانه‌های دیگر
      در حال بارگزاری
  • استانها
    • صفحه اصلی استان‌ها
    • آذربایجان شرقی
    • آذربایجان غربی
    • اردبیل
    • اصفهان
    • البرز
    • ایلام
    • بوشهر
    • تهران
    • شهرستانهای تهران
    • چهارمحال و بختیاری
    • خراسان جنوبی
    • خراسان رضوی
    • خراسان شمالی
    • خوزستان
    • زنجان
    • سمنان
    • سیستان و بلوچستان
    • فارس
    • قزوین
    • قم
    • کردستان
    • کرمان
    • کرمانشاه
    • کهگیلویه و بویراحمد
    • گلستان
    • گیلان
    • لرستان
    • مازندران
    • مرکزی
    • هرمزگان
    • همدان
    • یزد
  • آرشیو
  • درباره ما
  • ارتباط با ما

پانا

دندان عقل را چه موقع باید کشید؟

دندان عقل را چه موقع باید کشید؟

8/14/2013 1:00:00 PM
8/14/2013 1:00:00 PM
چهارشنبه 23 مرداد 1392 - 13:00

خبرگزای پانا:عنوان دندان عقل به خاطر عقل نیست بلکه به خاطر سن رویش این دندان است که در محدوده سنی ۱۷ تا ۱۸ سالگی است.

به گزارش پانا، یک دندانپزشک گفت: اگر دندان عقل بدشکل و بدجا قرار گرفته باشد و به علت عدم دسترسی مناسب، موجب پوسیدگی خود و دندان مجاورش شود، به بافت نرم آسیب برساند و باعث گیر غذایی شود باید آن را از دهان خارج کرد.

مصطفی فاطمی اظهار داشت: بررسی تکاملی در اجداد بشر در چند هزار سال پیش نشان داده که تعداد ۴ عدد دندان آسیای بزرگ در دهان این افراد وجود داشته است که البته وجود آنها را به رژیم غذایی آن روزگار نسبت داده‌اند.

این دندانپزشک ادامه داد: در بررسی‌های بعدی باستان‌شناسی این تعداد دندان کم کم رو به کاهش رفت. تا اینکه در حال حاضر در دهان مردم ۲ دندان آسیا و یک دندان -که در دهان بعضی‌ها هست و در دهان بعضی‌ها وجود ندارد- به چشم می‌خورد که به این دندان، دندان عقل می‌گویند.

عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی تصریح کرد: عنوان دندان عقل به خاطر عقل نیست بلکه به خاطر سن رویش این دندان است که در محدوده سنی ۱۷ تا ۱۸ سالگی است. فاطمی افزود: محل دندان عقل در انتهای دهان در هر ۴ نیمه فک است؛ در واقع هر فردی می‌تواند ۴ دندان عقل داشته باشد.

این دندانپزشک اظهار داشت: دندان عقل به واسطه محل قرارگیری و عدم دسترسی مناسب به سادگی در معرض پوسیدگی قرار می‌گیرد چرا که نگهداری و تمیز کردن آن سخت است. وی ادامه داد: جدای از این مطلب به واسطه فرآیند تکاملی، موارد زیادی از دندان عقل به صورت بد شکل یا بد جا قرار می‌گیرد یعنی یا شکل طبیعی ندارند یا در جای مناسبی رویش پیدا نمی‌کنند.

عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی گفت: تبعات این ویژگی‌ها باعث می‌شود که جدای از تمیز نشدن دندان، بافت نرم آزار ببیند و همچنین گیر غذایی بین دندان عقل و دندان جلویی - آسیای دوم - ایجاد شود که گاهی اصرار بر حفظ این دندان به بهای تخریب دندان مجاور می‌انجامد.

فاطمی تصریح کرد: اگر دندان عقل بدشکل و بدجا نباشد و فرد بتواند بهداشت دهان و دندان را حفظ کند و این دندان در جویدن نیز نقش داشته باشد لزومی به خارج ساختن آن نیست چرا که می‌تواند مثل یک دندان معمولی کاربرد داشته باشد.

فاطمی به بحث نهفتگی دندان عقل که به واسطه عدم تعادل یا عدم تناسب بین اندازه استخوان و اندازه دندان‌ها ایجاد می شود، اشاره داشت و گفت: به این دلایل دندان عقل نمی‌تواند در جای اصلی خود رویش کامل داشته باشد و به این علت تمام یا قسمتی از دندان، نروییده باقی می‌ماند که اصطلاحاً به عنوان نیمه نهفته، نهفته در نسج نرم (لثه روی آن را کاملاً پوشانده است) یا نهفته در نسج سخت (در داخل استخوان قرار گرفته باشد) تلقی می‌شوند.

عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی ادامه داد: به عنوان یک قاعده کلی اگر یک دندان در زمان طبیعی خود نروییده باشد، نهفته تلقی می‌شود و چنین دندان‌هایی نباید در دهان باقی بمانند.

فاطمی اظهار داشت: در مواردی که احتمال عوارض جراحی یا ترس بیمار وجود داشته باشد به شرط آنکه در رادیوگرافی یا شرایط موضعی ناحیه دندان عارضه‌ای مشاهده نشده باشد، می‌توان با معاینات منظم دوره‌ای این دندان نهفته را حفظ کرد.

این دندانپزشک ادامه داد: به هرحال رویکرد علمی در خصوص دندان‌های نهفته به واسطه احتمال بروز عوارض پاتولوژیک مانند کیست و تومور، خارج کردن این دندان‌هاست.

منبع : سلامت

 خبرگزاری پانا
اخبار مرتبط
  • اشتباهی که نباید بعد کشیدن دندان عقل مرتکب شوید

  • عدم رویش دندان «عقل» باعث تبدیل کیست‌های لثه به تومور می‌شود

نظرات
1- لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
2- نظرات حاوی مطالب توهین‌آمیز یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران و مغایر با قوانین کشور منتشر نمی‌شود.
3- نظرات پس از تایید منتشر می‌شود.
نظر شما با موفقیت ثبت شد

  • پربیننده ها
  • آخرین
  • سفیر ایران در سازمان ملل:تحریم‌ها حق حیات مردم را هدف قرار می‌دهد

  • فوری؛ عربستانی‌ها از استقلال شکایت کردند

  • ماجرای زنی که متهم به تامین مالی گروه داعش شد!

  • عامل ترک و خشکی پا کمبود این ویتامین است

  • حقایقی شگفت‌انگیز درباره چارلی چاپلین

  • روند صعودی کرونا؛ بیماری در 6 استان به اوج رسید

  • افزایش مبتلایان به کرونا در کشور؛ ۲۴۴۱ بیمار بستری شدند

  • سازمان هواشناسی هشدار داد؛ بارش شدید باران در ۱۰ استان

  • رگبار باران در ۱۴ استان کشور

  • دست زیدان از جام کوتاه ماند؛ فینال تمام انگلیسی شد

  • هیپنوتیزم با مغز چه می‌کند؟

  • تبریک روز معلم از سوی دانش آموز ناحیه ۴ اهواز/ فیلم

  • روزه‌داری باعث آب شدن چربی شکمی می‌شود؟

  • با این خوراکی خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی کاهش می‌یابد

  • مراسم احیای شب بیست و سوم رمضان در زابل

  • مراسم احیاء شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان در اهواز

  • ممنوعیت سفر در تعطیلات عید فطر

  • آمار کرونا در جهان تا ۱۷ اردیبهشت+اینفوگرافیک

  • نرخ طلایی دلار در اقتصاد ایران چند است؟

  • امروز؛ دور جدید مذاکرات وین برگزار می‌شود

  • شرایط پذیرش بدون آزمون دانشجوی دکتری در دانشگاه خوارزمی

  • نرخ طلایی دلار چند است؟

  • انتخابی جام جهانی 2022 باز هم به تعویق افتاد

  • سیگنال مثبت مصوبات سران قوا بر معاملات بورس

  • بابویی: روز قدس مبین و تجلی مبارزه با استکبار است

  • تخت‌روانچی: رژیم اسرائیل باید به پذیرش کنوانسیون منع سلاح شیمیایی وادار شود

  • توصیه‌های کرونایی؛ دست‌های خود را در طول روز به طور مکرر شست‌وشو دهید

  • خشم هواداران مادرید از ستاره بلژیکی؛ لطفا شماره 7 را اخراج کنید

  • واکنش آمریکا به ادعای آزادسازی دارایی‌های ایران

  • گلرو: روز قدس، نماد مسئولیت ملت‌های آزاده در قِبال فلسطین است

  • ۴۶ زندانی ایرانی در عمان آزاد می‌شوند

  • هشدار درباره پیامدهای کودک همسری؛ فقر عامل تبدیل ازدواج به تجارت نشود

  • کاریکاتور مقبولیت دارد چون صراحت بیان دارد

  • نیازمند رویه‌هایی متفاوت در تولید و تجارت هستیم

 
کلیه حقوق متعلق به خبرگزاری پانا است.
ارتباط با ما درباره ما
طراحی و اجرا : سماسیستم