در برنامه زنده نگاه روز از شبکه استانی فارس؛

حکیم‌زاده: نگران کلاس اولی‌ها هستیم

نگرانی و دغدغه بیش از حد خانواده‌ها ممکن است بازخوردهای منفی در کودکان داشته باشد

تهران (پانا) - معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش، ضمن اعلام آمادگی کامل برای شروع سال تحصیلی آتی در هر شرایطی ،گفت که در آینده پس از کرونا نیز باید از فضای فن آوری و ظرفیت‌هایی مانند صدا و سیما بهره ببریم.

کد مطلب: ۱۱۶۸۸۵۳
لینک کوتاه کپی شد
حکیم‌زاده: نگران کلاس اولی‌ها هستیم

به گزارش روابط عمومی معاونت ابتدایی به نقل از اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش فارس، رضوان حکیم زاده باحضور در برنامه زنده تلویزیونی «نگاه روز» از شبکه استانی فارس، گفت: از آنجا که امسال مدارس زودتر از هر سال در اواسط شهریورماه بازگشایی شد و با توجه به اینکه خانواده ها دغدغه های زیادی برای درگیری بیش از حد فرزندانشان در فضای مجازی داشتند، لذا ایام نوروز فرصتی برای استراحت معلمان، خانواده ها و دانش آموزان عزیز است.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش افزود: در ایام نوروز برای دوره ابتدایی برنامه خلاقانه ای با عنوان «عید و هنر و داستان» با هدف فراهم کردن فرصت بروز خلاقیت هنر در دانش آموزان در کنار فعالیت های داستان خوانی، داستان گویی و داستان نویسی پیش بینی شده که در چند سال گذشته نیز اجرا شده بود و برای سال جدید محور هنر نیز به آن افزوده شده است.

حکیم زاده افزود: بر این اساس دانش آموزان عزیز می توانند خلاقیت های خود را در زمینه های نقاشی، عکاسی، داستان خوانی و فیلم به شکل مستند یا داستانی در قالب موضوعاتی چون دلتنگی برای مدرسه ، دنیای با کرونا، دنیای بدون کرونا ، ترویج همدلی و مدرسه سازی بروز دهند.

وی با اشاره به اینکه تکالیفی به شکل سنتی برای ایام عید در نظر گرفته نشده است گفت: در ایام عید آموزشی در فضای مجازی نخواهیم داشت و قرار نیست دانش آموزان تکالیف خاصی انجام دهند، فقط می توانند آثار خلاقانه خود را تولید کنند.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به شرایط ناشی از شیوع کرونا، گفت: تا کنون با همت بلند و ایثار همکارانمان جریان آموزش تعطیل نشد ، خصوصا در استان فارس این کارخیلی جدی دنبال شد و درسنامه های با کیفیتی تدوین و توسط راهبران آموزشی و آموزگاران عشایری به مناطق دوردست توزیع شد و در دسترس دانش آموزانی که امکانات فن آورانه ندارند برای پی گیری جریان آموزش قرار گرفت.

حکیم زاده در ادامه با بیان اینکه پایه اول و دوم سواد پایه محسوب می شود و بسیار متفاوت است گفت: مدرسه جایی بیشتر از آموزش صرف مفاهیم ریاضی، علوم و حتی زبان آموزی است و دانش آموزان در مدارس در واقع مهارت های ارتباطی و اجتماعی را می آموزند.

کودک از طریق گوشی یا تبلت نمی‌تواند حروف الفبا را به طور کامل یاد بگیرد

وی گفت: تصور اینکه کودکی که شناختی از دنیای مدرسه ندارد از طریق گوشی یا تبلت حروف الفبا را به طور کامل یاد بگیرد غیر قابل قبول است، حتی کشورهایی که در امر آموزش پیشرو هستند، علی رغم اینکه دسترسی های خوبی در زمینه های فن آورانه از جهت سرعت و پهنای باند دشتند مدارس را در دوره ابتدایی با حفظ پروتکل های بهداشتی بازگشایی کردند .

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: ما نیز به دلیل دغدغه جدی که راجع به آموزش دانش آموزانمان داشتیم در ستاد ملی کرونا پیشنهاد کردیم و تصویب شد و در مناطق روستایی، عشایری و حاشیه شهر که خانواده ها نمی توانند کمک کننده باشند به صورت محدود توانستیم جریان آموزش را به صورت حضوری برای پایه های اول و دوم برگزار کنیم.

وی بیان کرد: ما به شدت نگران سطح سواد یک نسل هستیم و کودکانی که امروز کلاس اول هستند اگر پایه سواد ضعیفی داشته باشند بناهای بعدی خوب شکل نخواهد گرفت و ممکن است در آینده آنها تاثیرگذار باشد لذا امیدواریم با ارزیابی صحیح و برنامه های مداخله ایی بتوانیم تا حد زیادی نگرانی ها را برطرف کنیم.

حکیم زاده گذراندن دوره پیش دبستانی برای آمادگی ورود به مدرسه و موفقیت های بعدی را ضروری دانست و گفت: در این راستا امسال دوره پیش دبستانی رایگان را در فضای مجازی راه اندازی کردیم

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش افزود: گروه هایی در شبکه شاد تشکیل شد و بسته های آموزشی به خانواده ها ارائه شد و آنها می توانند با ناظری که در شبکه مجازی است ارتباط بگیرند و بر روند پیشرفت نو آموزان خود نظارت کنند.

حکیم زاده با بیان اینکه اگر فرزندانمان را بدون برنامه رها کنیم در واقع این خود به معنای زیر پا گذاشتن حقوق کودکان است گفت: بیش از 60 درصد نوآموزانمان در سراسر کشور در این دوره ثبت نام کردند و در بعضی استان ها به طور صد در صد شرکت کننده داشتیم.

وی با اشاره به اینکه سومین همایش هویت کودکان ایران اسلامی به میزبانی استان فارس برگزار خواهد شد گفت: شاید هیچ مکانی به اندازه استان فارس همه عناصر فرهنگ ایرانی اسلامی را یک جا در خود جمع نکرده و خوشبختانه با تمهیداتی که در استان فراهم شده امیدواریم بتوانیم در سال آینده به شکل موفقیت آمیزی سومین همایش هویت کودکان ایران اسلامی در استان فارس برگزار کنیم.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش افزود: سرآمدانی در عرصه های مختلف علمی، هنری، فرهنگی و ادبی در این استان هستند و از همه مهمتر وجود مبارک بارگاه برادر بزرگوار امام رضا (ع) حضرت شاه چراغ جلوه دیگری میدهد و همه عناصر فرهنگی، ملی، مذهبی ما در استان فارس یکجا جمع شده اند و لذا این استان یکی از بهترین مکان هایی است که می تواند میزبان این همایش باشد.

حکیم زاده ادامه داد: همایش هویت کودکان ایران اسلامی در دوره پیش دبستانی در واقع ارائه مجموعه آثاری است که در محور بحث تعلّق به هویت ایران اسلامی از برنامه های ماست و در دو بخش علمی و تجربی برگزار می شود.

وی در خصوص نحوه ارزیابی نهایی دانش آموزان نیز گفت: ما در سال گذشته تجربه بسیار موفق از برگزاری حضوری برخی از آزمون ها داشتیم و امسال هم مصمم هستیم با هماهنگی با وزارت بهداشت ارزیابی حضوری را از میزان یادگیری دانش آموزان در دوره ابتدایی خصوصا در پایه های اول و دوم داشته باشیم.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش افزود: ما نگاهمان به امتحان به عنوان آزمونی در پایان یک دوره نیست بلکه ارزیابی می کنیم برای یادگیری و لذا در دوره ابتدایی به شکل سنتی اصلا امتحان نداریم و ارزیابی های عملکردی داریم.

وی همچنین با اشاره به برگزاری همایش ملی آموزش در دوران همه گیری کرونا در فارس، گفت: این همایش با هدف برنامه ریزی برای آینده بود که در مواجه با کرونا چه درس ها،تجربه ها و چالش ها و فرصت هایی ایجاد شده تا بتوانیم در آینده از آنها استفاده کنیم .

حکیم زاده با بیان اینکه آموزش های پسا کرونا قطعا آموزش های ترکیبی خواهند بود گفت: آموزش ها نه لزوما صد درصد سنتی و نه صد درصد مجازی خواهند بود، البته با توجه به اینکه هیچ چیزی جایگزین آموزش حضوری خصوصا در بعد اجتماعی تربیت نخواهد بود.

وی با اعلام آمادگی کامل برای بازگشایی مدارس در سال آینده در هر شرایطی گفت: لازم است در آینده پس از کرونا نیز از فضای فن آوری و ظرفیت هایی مانند صدا و سیما که با راه اندازی مدرسه تلویزیونی کمک شایانی در شرایط ایجاد شده داشتند بهره ببریم.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش از خانواده ها خواست تا با معلمان همراه باشند و انتظارات بیش از حد نداشته باشند ، چرا که نگرانی و دغدغه های بیش از حد آنها ممکن است بازخوردهای منفی به کودکان هم منتقل کند و باید باورشان نسبت به توانمندی هایشان را حفظ کنیم و اگر مشکلی دارند خانواده ها صبوری کنند و آرامش خود را حفظ کنند.

حکیم زاده ضمن تشکر از تلاش های ارزشمند معلمان خطاب به این عزیزان گفت: نقش معلم فقط ارائه آموزش نیست و ارزیابی میزان یادگیری بسیار مهم است خصوصا باید به یادگیری دانش اموزانی که می دانند از طرف خانواده ها حمایت نمی شوند بیشتر اهمیت دهند و مواظب حفظ سلامت خود نیز باشند.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار