رئیس سازمان حفظ نباتات کشور هشدار داد:

احتمال ورود ملخ صحرایی به کشور در اواخر بهمن‌ماه

تهران (پانا) -  رییس سازمان حفظ نباتات کشور از احتمال ورود ملخ صحرایی در اواخر بهمن و اوایل اسفندماه سال جاری به نوار جنوبی کشور خبر داد.

کد مطلب: ۱۱۶۲۲۲۸
لینک کوتاه کپی شد
احتمال ورود ملخ صحرایی به کشور در اواخر بهمن‌ماه

به گزارش روز سه شنبه وزارت جهاد کشاورزی، «کیخسرو چنگلوایی» در خصوص احتمال ورود ملخ صحرایی به کشور، افزود: با توجه به ارزیابی وضعیت کنونی ملخ صحرایی در مناطق تولید مثل زمستانه در کشورهای شاخ آفریقا و شبه جزیره عربستان و شرایط آب و هوایی به احتمال زیاد از اواخر بهمن ماه تا اوایل اسفند امسال، حرکت سراسری ملخ صحرایی از شبه جزیره عربستان به سمت نوار جنوبی کشورمان آغاز خواهد شد.

وی بر اهمیت فعال کردن شبکه‌های مراقبت و پیش‌آگاهی و ردیابی تاکید و اظهارداشت: به منظور پیگیری ردیابی و پیشرفت مطلوب عملیات مبارزه با آفت ملخ صحرایی به سرعت نسبت به تشکیل جلسات منظم و هفتگی ستاد ملخ صحرایی استان با دستور کار مدیریت ملخ صحرایی اقدام شود.

رییس سازمان حفظ نباتات کشور با تاکید بر استفاده از همه امکانات اجرایی استانی جهت آمادگی مبارزه با ملخ صحرایی تصریح کرد: همه امکانات اجرایی استان‌ها به همراه نیروهای کارآمد و باتجربه با در نظر گرفتن سطوح آلوده و قابل مبارزه، بسیج و در راستای کنترل بهینه و موثر آفت بکار گرفته شوند.

چنگلوایی گفت: در صورت گسترش آلودگی آفت لازم است با استفاده از تمامی ظرفیت‌های سایر دستگاه‌ها و در صورت لزوم نیروهای نظامی و انتظامی، سپاه، ارتش و بسیج جهت مبارزه با ملخ صحرایی اقدام شود.

در سال ۹۸ هجوم ملخ صحرایی توسط دیده بانی سازمان حفظ نباتات کشور در استان‌های جنوبی کشور ثبت شد و نزدیک به یک میلیون هکتار تحت مبارزه قرار گرفت.

در ۳۰ بهمن سال ۹۷ مبارزه با ملخ صحرایی در سطح ۷۵۰ هزار هکتار از ۹ استان شامل سیستان و بلوچستان، هرمزگان، جنوب کرمان، بوشهر، فارس، خوزستان، کهگیلویه و بویر احمد، ایلام و خراسان جنوبی عملیاتی شد.

ملخ‌های صحرایی در مسیر حرکت خود با تغذیه از سبزینه‌های مختلف جنگل‌ها، باغ‌های میوه، علوفه، غلات، صیفی و مراتع را از بین می‌برند و با توجه به قدرت تخریبی بالایی که دارند باعث قحطی در منطقه مورد هجوم می‌شوند.

امسال اولین دستجات ملخ از کویت، هند و پاکستان به کشور ما سرازیر شدند و از ابتدای آبان ماه امسال تاکنون، مبارزه با آفت ملخ صحرایی در سطح ۱۱۹ هکتار از اراضی دو استان هرمزگان و بوشهر انجام شد.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار