مدیر تولیدات موسیقی و سرود صدا و سیما: برای مدیران سرود تولید نمی کنیم

ادعایی نداریم که سرودی تولید کرده ایم که می‌تواند در همه مدارس توسط دانش آموزان خوانده شود/

تهران (پانا) - نشست خبری آلبوم سرود «تا قله» ظهر امروز با حضور بشیر بی آزار مدیر تولیدات دفتر موسیقی و سرود سازمان صدا و سیما، نماینده مرکز رسانه‌ای و عملیات ویژه سازمان تبلیغات اسلامی و تعدادی از دست اندرکاران این پروژه در محل دفتر موسیقی و سرود سازمان صدا و سیما برگزار شد.

کد مطلب: ۱۱۶۱۳۹۳
لینک کوتاه کپی شد
مدیر تولیدات موسیقی و سرود صدا و سیما: برای مدیران سرود تولید نمی کنیم

بشیر بی آزار مدیر تولیدات دفتر موسیقی و سرود سازمان صدا و سیما در بخشی از این نشست با اشاره به اینکه فعالیت سرود دفتر موسیقی صداو سیما در چند سال اخیر با کم لطفی هایی روبرو بوده است، گفت: سرود در دوره‌های گذشته خیلی مورد کم لطفی و بی مهری قرار گرفته است کما اینکه در این حوزه ما فقط سرودهایی را به خاطر داریم که یا مربوط به سرودهای سالهای اول انقلاب یا فقط در گروه‌های مدارس خلاصه شده است.

وی با اشاره به تغییر نگاه دفتر موسیقی به ژانر موسیقی اظهار کرد: در دوره جدید مدیریت دفتر موسیقی سرود سازمان صدا و سیما برنامه‌های ویژه ای برای ورود به سرود طراحی کرده که نتیجه آن تولید ۳۰ درصد از محصولات موسیقایی این مجموعه به سرود اختصاص داشته است.

بی آزار ادامه داد: امروز ما در حوزه تولید و انتشار و حمایت ورود ویژه کردیم و در این زمینه نیز با مجموعه‌ها و مراکز دیگری وارد گفتگو و تعامل شده ایم که این آثار در حوزه موسیقی با کلام، موسیقی بی کلام و موسیقی آکاپلا پیش روی مخاطبان قرار می‌گیرد. آلبوم «تا قله» هم اولین آلبوم دفتر موسیقی سازمان صدا و سیماست که در ژانر سرود تولید شده و در این زمینه نیز با گروه‌ها و هنرمندان مختلفی کار کردیم و بنا داریم با حمایت انتشارات سروش و همکاری سازمان تبلیغات اسلامی آن را به مردم عزیز ارائه دهیم.

وی در بخش دیگری از این نشست با اشاره به این مطلب که در زمینه تولیدات موسیقی با مشکلات زیادی روبه رو هستیم،تصریح کرد: قطعاً می‌دانیم در مقابله با جریان تهاجم فرهنگی با کار بسیار سختی مواجه هستیم که باید در این زمینه بررسی‌های زیادی صورت پذیرد. ما تلاش می‌کنیم تا در عرصه موسیقی با در نظر گرفتن چارچوب‌های نظام جمهوری اسلامی ایران واقعاً رقابت سختی را پیگیری کنیم.

مدیر تولیدات موسیقی صداو سیما اضافه کرد: ما در حال رقابتی هستیم نابرابر، گروه سنی کودک و نوجوان ما در معرض متنوع‌ترین آثار موسیقایی است و ما می‌بایست بتوانیم بنا به ظرفیت خودمان تامین کننده گوش شنیداری آنها باشیم. به طور حتم ما روندی را شروع کردیم و اصلاً هم برای ارائه گزارش مدیریتی این کارها را نمی‌کنیم. در این زمینه هم هنوز ادعایی نداریم که سرودی تولید کرده ایم که می‌تواند در همه مدارس توسط دانش آموزان خوانده شود. بنابراین شما حتم داشته باشید ما برای مدیران بالا دستی کارها را تولید نمی‌کنیم. ما اکنون در حال حرکت روی مسیری هستیم که به معنای واقعی شنیده شده و مخاطبان بتواند با این آثار ارتباط برقرار کند. حتی می‌توان گفت بر اساس این چارچوب فکری تلاش کردیم تا از میزان تولیدات کاسته و به کیفیت توجه بیشتری داشته باشیم

وی تاکید کرد: ما اکنون تولیداتی داریم که توانسته در حوزه موسیقی کودک و نوجوان تاثیر خود را داشته باشد و از شما عزیزان رسانه‌ای می‌خواهم که با این پیش فرض که می‌خواهیم برای ارائه رزومه کاری کنیم وارد نقد و بررسی آثارمان نشوید. چون به هیچ عنوان چنین رویکردی در دفتر موسیقی سازمان صدا و سیما نیست و حتی سعی کردیم جلوی تولیدات این چنینی را بگیریم. ما قطعاً تلاش‌های زیادی را برای اصلاحات انجام می‌دهیم و فکر می‌کنیم اگر پیش فرض‌ها را کنار بگذاریم می‌توانیم به نقطه روشنی برسیم.

سرود نباید تنها به محله ها و مسجدها محدود شود

در بخش دیگری از این نشست امید رهبران یکی از آهنگسازان و تنظیم کنندگان این آلبوم گفت: من افتخار این را داشتم تا در تولید ۲ قطعه با گروه سازنده همراهی داشته باشم. به هر حال این آلبوم با مضمون به آینده تولید شده و می‌تواند به عنوان یکی از ظرفیت‌های مهم موسیقی در حوزه سرود مورد توجه قرار گیرد.

وی خاطرنشان کرد: به نظرم ظرفیت سرود آن قدر ظرفیت زیادی است که باید خیلی جدی تر از اینها به آن نگاه شود. متاسفانه دم دستی ترین اتفاقات در این زمینه پیش می‌آید که دربرگیرنده ضعف‌های زیادی استمحمدرسولی یکی دیگر از عوامل آلبوم «تا قله» نیز در این برنامه ضمن ارائه توضیحاتی درباره قطعه‌ای که در این اثر به عنوان شاعر حضور داشته، بیان کرد: به نظرم ظرفیت سرود آن قدر ظرفیت زیادی است که باید خیلی جدی تر از اینها به آن نگاه شود. متاسفانه دم دستی ترین اتفاقات در این زمینه پیش می‌آید که دربرگیرنده ضعف‌های زیادی است. این خوب است که استعدادهای مرتبط با سرود در مساجد و محله‌ها ظهور و بروز پیدا می‌کند اما این خوب نیست که چنین استعدادها و محصولاتی در همین چارچوب باقی بماند. بنابراین مجموعه‌هایی چون دفتر موسیقی سازمان صدا و سیما می‌توانند کمک خیلی خوبی به ارتقای کیفیت سرود داشته باشد.

در ادامه این نشست حکمت الله صادقی سرپرست گروه سرود «اسرا» هم با اشاره به مشارکتی که در تولید آلبوم صورت گرفته، بیان کرد: ما از دوستان انتظار داریم که تولیدات دفتر موسیقی و سرود سازمان صدا و سیما از رشد کمی و کیفی بیشتری برخوردار باشد و امیدوارم تولید آلبوم قله بتواند نقطه شروعی برای فعالیت‌های مستمر در حوزه سرود باشد.

حسین صیامی یکی از آهنگسازان آلبوم «تا قله» نیز در این نشست گفت: مقوله سرود خیلی به مقوله فرهنگی کشور ما نزدیک است. البته طی سال‌های اخیر حسب فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر توجه بیشتر به سرود، کارهای بیشتری تولید شده اند.اما چه خوب بود که قبل از فرمایشات ایشان ما کارهای کیفی در حوزه سرود را تولید می‌کردیم تا دغدغه‌ای در این حوزه وجود نداشته باشد.

وی افزود: به هر حال قالب تولیدات موسیقایی که در حوزه سرود صورت گرفته بر اساس ذائقه مدیران صورت گرفته است که شاید خود آن مدیر هم حالی برای شنیدن دوباره آن نداشته باشد اما من فکر می‌کنم این آلبوم از جمله تولیداتی است که می‌تواند مورد توجه گروه سنی نوجوان قرار گیرد. این آلبوم یک مزیت محتوایی هم دارد و به نظرم دست گذاشته روی یکی از قله‌های موضوع گام دوم انقلاب که امید به آینده است. این یک اتفاق بسیار مهم است که می‌تواند مورد توجه قرار گیرد. همین ماجرای فرصت دادن به نسل بعدی و پویایی نسل جدید یکی از مهم‌ترین نکاتی است که در این مجموعه مورد توجه قرار گرفته اند. این آلبوم مجموعه‌ای برای حضور و پویایی نسل نوجوان است که امیدوارم بتواند مورد توجه مخاطبان قرار گیرد.

علی مددی نیز با اشاره به وضع سرود در کشور گفت : ما چیزی به عنوان گروه سرود در سازمان تبلیغات اسلامی نداریم اما اینجا احساس وظیفه کردیم که باید به مقوله سرود وارد شویم. چرا که این گونه هنری یکی از مهم‌ترین جریان‌های هنری کشور است که می‌بایست در سطح کشور به آن توجه شودوی درباره فعالیت‌های مرکز رسانه‌ای و عملیات ویژه سازمان تبلیغات اسلامی توضیح داد: ما چیزی به عنوان گروه سرود در سازمان تبلیغات اسلامی نداریم اما اینجا احساس وظیفه کردیم که باید به مقوله سرود وارد شویم. چرا که این گونه هنری یکی از مهم‌ترین جریان‌های هنری کشور است که می‌بایست در سطح کشور به آن توجه شود.

یادآور می شود، آلبوم سرود «تا قله» که به‌همت دفترموسیقی و سرود سازمان صداوسیما جمهوری اسلامی ایران و مرکز رسانه‌ای و عملیات‌های ویژه سازمان تبلیغات اسلامی تهیه و تولید شده است در ۱۰ قطعه با اجرای گروه‌های سرود نجم الثاقب، طاها لارستان، نبی اکرم (ص)، وصال، اسراء، آوای مهر طاها، شمیم ولایت، رایةالزهرا (س)، میثاق تهران و شهید فرجی به‌مخاطبان ارائه خواهد شد. این اثر در سال ۱۳۹۹ توسط جمعی از هنرمندان توانمند عرصه سرود کشور به‌منظور ایجاد حس انگیزشی بیشتر برای آینده ایران در نوجوانان، ترویج فرهنگ سرود و همچنین کمک به پیشرفت گروه‌های سرود کشوری، ویژه نوجوانان تهیه و تولید شده است.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار