در مراسم اختتامیه سی و چهارمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی؛

تارنمای" ویکی وحدت" رونمایی شد

تهران (پانا)- تارنمای "ویکی وحدت" روز دوشنبه در مراسم اختتامیه سی و چهارمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی در تهران رونمایی شد.

کد مطلب: ۱۱۳۵۸۴۸
لینک کوتاه کپی شد
تارنمای" ویکی وحدت" رونمایی شد

به گزارش ستاد خبری سی و چهارمین کنفرانس بین المللی وحدت، تارنمای "ویکی وحدت" در مراسم اختتامیه سی و چهارمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی که روز دوشنبه ۱۲ آبان ماه برگزار شد، رونمایی شد.
سخنران اصلی مراسم اختتامیه سی و چهارمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیس قوه قضاییه بود.
گفتنی است ویکی‌ تقریب مذاهب دانشنامه‌ای مجازی است که هدف آن بیان مفاهیم، واژگان، اصطلاحات، شخصیت ها، موسسات، کتب و ... در زمینه وحدت و تقریب مذاهب اسلامی و به دیگر عبارت متکفل تمامی تراث تولید شده در این زمینه می باشد. در این راستا، واژگانی نیز که برای فهم این هدف لازمند در این دانشنامه یاد خواهند شد.
آدرس اینترنتی تارنمای ویکی وحدت عبارت است از: www.wikivahdat.com
سیاست‌های این سایت شامل؛
۱ - با توجه به تفاوت های موجود در میان آراء و نظرات اندیشمندان مذاهب مختلف اسلامی، بنای نویسندگان بر این است که حتی الامکان از منابع دست اول و پذیرفته شده نزد دو فرقه بزرگ اسلامی (شیعه و سنی) استفاده شود.
۲ - در این میان باید نویسندگان از هرگونه اظهارنظرهای غیر علمی و مبتنی بر عصبیت و طرفداری کورکورانه دوری نموده و مطالبی که در حال بارگذاری آن ها در دامنه ویکی وحدت هستند را با توجه به سیاست اتحاد حداکثری میان مسلمانان و با رعایت امانت علمی منتقل نمایند.
۳ - یکی از سیاست های اصلی نویسندگان در این حوزه رویکرد استفاده حداکثری از محتوای تخصصی تولید شده در زمینه وحدت امت اسلامی و نیز پس از آن تولید محتواهای متقن در حوزه وحدت می باشد.
رهنمودها
رهنمودهای ویکی تقریب مذاهب به چهار بخش تقسیم می‌شوند: ۱. رهنمودهای محتوایی، ۲. رهنمودهای رفتاری، ۳. رهنمودهای ویرایشی، ۴. رهنمودهای طبقه‌بندی.
رهنمودهای محتوایی
محتوای ارائه شده در قالب ویکی وحدت (تقریب)، محتوایی است در راستای ایجاد وحدت هر چه بیش تر امت اسلامی و دور نمودن امت واحده اسلامی از هرگونه تفرقه و اختلاف مبتنی بر تعصب کورکورانه و ناشی از جهل نسبت به پیروان مذاهب اسلامی نسبت به یکدیگر. چنانچه در زمینه درج محتوا نیز اولویت با درج زندگی نامه و موضع گیری های تقریبی و وحدت آفرین چهره های برجسته شیعه و سنی است. همانند درج زندگی نامه و مواضع وحدت آفرین امام خمینی و مقام معظم رهبری، دبیران کل مجمع جهانی تقریب و یا ارگان های تقریی و وحدت آفرین در جهان اسلام، پیشگامان وحدت امت اسلامی، موسسات اسلامی همسو با فرهنگ وحدت اسلامی، کتاب ها و مقالات نگاشته شده در راستای وحدت امت اسلامی و مقابله با دشمنان جهان اسلام و نیز تراث مقارن موجود در جهان اسلام که از جهت علمی اندیشمندان جهان اسلام را با یکدیگر نزدیک کرده و مجال گفت وگوهای علمی صمیمانه را در میان ایشان فراهم می آورد.
رهنمودهای طبقه‌بندی
در زمینه اولویت های محتوایی و طبقه بندی مطالب بنابر اولویت ها و دغدغه های اساسی ویکی وحدت می توان موارد زیر را درباره موضوعات، اشخاص، جریان ها، موسسات و ... که در زمینه مساله وحدت امت اسلامی و تقریب میان مذاهب اسلامی فعالیت دارند، خاطر نشان ساخت:
- زندگی نامه اشخاص و چهره های مطرح در جهان اسلام (مشتمل بر تولد و وفات، تحصیلات، تخصص، اساتید و شاگردان)
- آثار ایشان (مشتمل بر کتب و آثار مهم آن فرد و یا موسسه)
- دیدگاه های کلی تقریبی ایشان (یعنی موضع گیری های مرتبط با ممکن بودن تقریب، ضرورت ان و نیز راهکارهای تقریبی)
- دیدگاه های خاص تقریبی فرد و یا جریان و یا نهاد(یعنی نظریه های تقریبی و حوزه، حکومت، علما، مردم، نخبگان، و نیز نقد و تحلیل آراء و نظریه های مطرح در عرصه تقریب)
- استدلالات مطرح در زمینه تقریب و وحدت (عقلی و نقلی)
که اولویت ابتدایی در مورد مسائل مرتبط با وحدت امور بالا هستند و امور ذیل در اولویت بعدی قرار دارند:
- روش علمی به کار گرفته شده توسط فرد و یا مجموعه
- شرایط سیاسی و اجتماعی زمانه و میزان اثرگذاری اش در دیدگاه تقریبی و وحدت آفرین وی
- جریانات و افراد همگرا و یا واگرا در زمینه وحدت امت اسلامی و تقریب.
- موسسات و یا سازمان های مطرح با رویکرد تقریبی و وحدت آفرین در جهان اسلام
در پایان مباحث مداخل دارای اولویت جهت ایجاد برای مخاطبین و نویسندگان گرامی مشخص شده است.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار