معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش کردستان خبر داد:

اجرای طرح«کوچ» اولویت اصلی حوزه تربیت بدنی در سال تحصیلی جدید

سنندج(پانا)- معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش کردستان اعلام کرد طرح کنترل وزن و چاقی دانش آموزان «کوچ» اصلی ترین برنامه این معاونت در سال تحصیلی جدید خواهد بود.

کد مطلب: ۱۱۲۱۴۱۲
لینک کوتاه کپی شد
اجرای طرح«کوچ» اولویت اصلی حوزه تربیت بدنی در سال تحصیلی جدید

به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش کردستان، افشین خوش گوار معاون تربیت بدنی و سلامت استان در نشست توجیهی- آموزشی پروژه کنترل وزن و چاقی دانش آموزان، «کوچ» که با حضور کارشناسان سلامت و کارشناسان تربیت بدنی شهرستان ها و مناطق در سالن کنفرانس اردوگاه شهید سلیمان خاطر سنندج برگزار شد، با بیان این مطلب گفت: با توجه به تبعات و آثار منفی که اضافه وزن و چاقی بر سلامت عمومی افراد جامعه دارد و آمار و ارقام نه چندان خوشایند چاقی در میان دانش آموزان، معاونت تربیت بدنی و سلامت به عنوان متولی سلامت دانش آموزان با تعریف پروژه کنترل وزن و چاقی در دانش آموزان تلاش می کند ضمن کنترل افزایش درصد دانش آموزان دارای اضافه وزن، با ارائه مشاوره های علمی و کاربردی تا پایان سال تحصیلی کاهش 3 درصدی دانش آموزان چاق را محقق کند.

وی افزود: این طرح با غربالگری و تعیین (BMI شاخص توده بدنی) تمام دانش آموزان آغاز می شود که زمان آغاز این مرحله 26مهر ماه همزمان با هفته تربیت بدنی تعیین شده است و بایستی تا 15 آبان ماه BMI تعیین شده در سامانه سناد دانش آموزی بارگذاری شود.

معاون تربیت بدنی و سلامت با بیان این که در مرحله دوم بر اساس استانداردها و معیارهای تعیین شده، دانش آموزان دارای اضافه وزن و چاق مشخص می شوند، گفت: در مرحله سوم که مهم ترین مرحله این طرح است، ضمن توجیه و آگاه سازی والدین نسبت به وضعیت وزنی فرزندشان، مشاوره های علمی و عملی لازم در حوزه های مختلف از جمله تغذیه، خواب کافی، ورزش روزانه، آشنایی با نحوه تعیین شاخص توده بدنی و موارد دیگر ارائه می شود و پس از حدود 3 ماه غربالگری ثانویه یا سنجش شاخص توده بدنی مختص دانش آموزانی که در مرحله اول، چاق و دارای اضافه وزن تشخیص داده شده اند، به عمل آید تا میزان اثرگذاری مشاوره ها و اقدامات مرحله ای بر کاهش وزن مشخص شود.

خوش گوار خاطرنشان کرد: چارچوب طرح به گونه ای تدوین شده است که هم در اسفند و در هفته نیکوکاری و هفته درخت کاری، دانش آموزان و خانواده های آنان مورد قدردانی قرار می گیرند و هم این که در اختتامیه طرح در اردیبهشت ماه و در هفته سلامت از دانش آموزان موفق در کاهش وزن با اهدای مدال و احکام قهرمانی قدردانی می شود.

وی افزود: با توجه به اهمیت موضوع طرح و تأثیر آن بر سلامت نسل آینده کشور، لازم است در چارچوب طرح و بر اساس ساختار آن در سطح شهرستان ها و مناطق بسترسازی لازم برای اجرای بهینه و مطلوب آن صورت گیرد.

معاون تربیت بدنی و سلامت استان، نقش مدیران مدارس در تحقق اهداف پروژه کوچ را بسیار محوری و مهم عنوان کرد و گفت: بایستی آگاه سازی و توجیه مدیران مدارس به عنوان اولین اقدام اجرایی در سطح شهرستان در اولویت قرار گیرد و معلمان تربیت بدنی و مراقبین سلامت در کنار آموزگاران پایه، مسئول نظارت و تعیین شاخص توده بدنی دانش آموزان خواهند بود.

خوش گوار از قدسنج و ترازوی دیجیتال به عنوان ابزار فیزیکی مورد نیاز پروژه نام برد و گفت: در این راستا از محل اعتبارات وزارتی 600 پک در حال تهیه و توزیع است که تا قبل از مهرماه در اختیار شهرستان ها و مناطق و با اولویت مدارس کم برخوردار و محروم قرار می گیرد.

وی به نحوه اجرای طرح در دوران کرونا اشاره کرد و گفت: در وضعیت های سفید و زرد، تأکید بر تعیین توده و شاخص بدنی در مدرسه است و در وضعیت قرمز نیز خانواده ها بایستی با اعلام وزن و قد فرزند خود به مدیر مدرسه یاریگر اجرای این طرح باشند و در واقع نقش خانواده ها هم در غربالگری و به ویژه در مرحله مشاوره باید خیلی پررنگ و مؤثر دیده شود و مفاد پروژه به گونه ای تدوین شده است که هم مدرسه محور و هم خانواده محور است و به همین دلیل بایستی جریان سازی موضوع تا سطح مدرسه و بعد از آن تا سطح خانواده ها تسری یابد.

خوش گوار در پایان سخنانش از کارشناسان سلامت و تربیت بدنی خواست از تمام ظرفیت های درون و برون سازمانی تعریف شده در شیوه نامه طرح استفاده کنند و با بسیج این ظرفیت ها و ایجاد تعامل و هم افزایی گامی مهم و مؤثر در جهت سلامت نسل آینده کشور بردارند.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار