وزیر امور خارجه: سلاح هسته‌ای را حرام شرعی می‌دانیم

سفر مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به ایران ارتباطی با مکانیزم ماشه ندارد/ اجازه نمی‌دهیم رژیم صهیونیستی و آمریکا اهداف آژانس را به سخره و آن را به بازی بگیرند

تهران (پانا) - وزیر امور خارجه با بیان اینکه کار با آژانس انرژی اتمی براساس اصل شفافیت است، تاکید کرد براساس فتوای مقام معظم رهبری به دنبال سلاح هسته‌ای نبوده و نخواهیم بود. آن را از هم نظر عقیدتی و هم از نظر استراتژیک و ملاحظات راهبردی به ضرر کشور می‌دانیم و همانطور که رهبری اعلام کرده‌اند سلاح هسته‌ای را حرام شرعی می‌دانیم.

کد مطلب: ۱۱۱۷۸۱۷
لینک کوتاه کپی شد
وزیر امور خارجه: سلاح هسته‌ای را حرام شرعی می‌دانیم

به گزارش روابط عمومی وزارت امور خارجه، مراسم افتتاح رسمی میز خدمت کنسولی امروز با حضور محمدجواد ظریف در ساختمان شماره ۳ وزارت امور خارجه برگزار شد. محمدجواد ظریف در این مراسم به سفر مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به ایران اشاره کرد و گفت: «این سفر ارتباطی با مکانیزم ماشه ندارد. البته مکانیزم ماشه اصطلاح غلطی است که آمریکایی‌ها باب کرده‌اند همانطور که ۱۳ کشور اعلام کردند با اقدام و موضوع آمریکا مخالف هستند. آن‌ها معتقدند که آمریکا حق ورود به این موضوع را ندارد. دو موضوع وجود دارد؛ یک زمان می‌گویند استدلال شما غلط است ولی زمانی هم می‌گویند شما حق ورود به این اتاق را نداری که بخواهی این استدلال را بکنی. همه به آمریکا می‌گویند شما را به این اتاق راه نمی‌دهیم نه آنکه وارد این اتاق شده‌ای و حرف‌هایت درست نبوده است.»

وزیر امور خارجه ادامه داد: «آمریکا شرایط بسیار بدی دارد. کار با آژانس براساس اصل شفافیت است. براساس فتوای مقام معظم رهبری به دنبال سلاح هسته‌ای نبوده و نخواهیم بود. آن را از هم نظر عقیدتی و هم از نظر استراتژیک و ملاحظات راهبردی به ضرر کشور می‌دانیم و همانطور که رهبری اعلام کرده‌اند سلاح هسته‌ای را حرام شرعی می‌دانیم. سابقه تاریخی نشان می‌دهد که ما قربانی تسلیحات شیمیایی بوده‌ایم اما هیچ گاه از سلاح شیمیایی استفاده نکردیم. ایران همیشه آماده همکاری با آژانس بوده است. اجازه نمی‌دهیم کسانی که هم مخالف اهداف آژانس هستند و هم با داشتن سلاح هسته‌ای، مخل صلح و امنیت در منطقه هستند، یعنی رژیم صهیونیستی و آمریکا که استفاده کننده از سلاح هسته‌ای است، بخواهند اهداف آژانس را به سخره بگیرند و آن را به بازی بگیرند. گفت‌وگوهای زیادی با آژانس داشتیم و این سفر هم در ادامه همین گفت‌وگوهاست.»

ظریف به پول‌های کشورمان در کره جنوبی اشاره کرد و گفت: «منتظریم دولت کره و شرکت‌ها و بانک‌های کره‌ای این کار را انجام دهند. آن‌ها موظف به این کار هستند. ما این کار را مسیرهای مختلف پیگیری می‌کنیم. یکی از این مسیرها مذاکرات است ولی مسیرهای حقوقی هم باز است.»

وی گفت: «به مناسبت هفته دولت، همکاران ما در بخش کنسولی، میز خدمت کنسولی را گسترش دادند. این میز قبلا نیز در گذشته بود و مربوط به اسناد بود ولی الان همه خدمات کنسولی که حدود ۴۰۰ خدمت است، در این میز ارائه می‌شود. ارباب رجوع بدون مجبور شدن برای حضور در دفاتر، در این میز خدمت می‌توانند کارشان انجام دهند. امیدواریم این اقدام کمکی به ایرانیان باشد که نیازمند خدمات کنسولی وزارت امور خارجه هستند. با خدمت‌رسانی به شکل آنلاین و اینترنتی، ضرورت مراجعه به وزارت خارجه و نمایندگی‌ها کمتر می‌شود هرچند سامانه‌هایی هم قبلا ایجاد کرده بودیم که بدون حضور، مردم بتوانند مسائل و امورشان را تا آنجا که قانون اجازه می‌دهد انجام دهند. هدف ما این است که در حوزه کنسولی و ایرانیان خارج از کشور که وزارت امور خارجه ارتباط مستقیم دارد، با حداقل مزاحمت حداکثر خدمات به مردم ارائه شود.»

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار