در گفت و گوی پانا با عضو هیات مدیره اتحادیه چلوکبابی‌ها مطرح شد:

با شیوع کرونا 50 تا 80 درصد اصناف دچار رکود شده‌اند

رستورانها فقط از ۲۰ درصد ظرفیتشان استفاده می‌کنند/ تمامی پروتکل‌های بهداشتی در صنوف تهیه غذا رعایت می‌شود

تهران (پانا)‌- عضو هیات مدیره اتحادیه چلوکبابی‌ها با اشاره به رعایت تمام پروتکلهای بهداشتی در این صنف می‌گوید به مردم اطمینان خاطر داده می شود که غذایی که در رستورانها سرو می‌کنند کاملا بهداشتی و سالم است و کلیه کارگران در این صنف از ماسک و مواد ضدعفونی کننده استفاده می‌کنند.

کد مطلب: ۱۰۹۷۶۸۱
لینک کوتاه کپی شد
با شیوع کرونا  50 تا 80 درصد اصناف  دچار رکود شده‌اند

محمدرضا باباخانی عضو هیات مدیره اتحادیه چلوکبابی‌ها در گفت و گو با پانا در پاسخ به این سوال که وضعیت چلوکبابی‌ها در تهران چگونه است و ایا فعال هستند یا خیر گفت:‌«اکثر چلوکبابی‌ها برای جلوگیری از بیکاری فعالیت خود را آغاز کرده‌اند اما با مشکلات فراوانی مواجه هستند.»

فقط از 20 درصد ظرفیت رستوران‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد

وی افزود:«از اسفند سال گذشته به دلیل شیوع کرونا قرنطینه آغاز شده بود و تا اردیبهشت ادامه داشت.صنف رستوران و تالارداران جهان به دلیل کرونا 80 میلیارد دلار دچار خسارت شدند. در ایران نیز متاسفانه بسیاری از تالارهای اجاره‌ای ورشکست و بسته شد‌ه‌اند و درصد رستورانهای در حال فعالیت به 20 درصد سابق رسیده است.»

باباخانی گفت: «خوشبختانه دولتها برای جلوگیری از فقر،‌گرسنگی و بدبختی در جامعه با بازگشایی اصناف سعی کردند که از فلج شدن اقتصاد جلوگیری کنند.»

استفاده دائم از مواد ضدعفونی کننده و ماسک در چلوکبابی‌ها

عضو هیات مدیره اتحادیه چلوکبابی‌ها در پاسخ به این سوال که پروتکل‌های بهداشتی شامل چه مواردی می‌شود، گفت:«در چلوکبابی‌ها تمام موارد و پروتکلهای بهداشتی که شامل استفاده از مواد ضدعفونی کننده و ماسک است رعایت می‌‌شود.»

تب‌سنجی کارگران در رستوران‌ها و کبابی‌ها

وی افزود: «از کارگران تست کرونا گرفته شده و هر روز تبشان به وسیله تب‌سنج کنترل می‌شود که مبتلا نباشند. همه کارگران از ماسک استفاده می‌کنند و در سرویسهای بهداشتی افرادی را موظف کردند که مرتبا سرویس‌ها ضدعفونی می‌شود.»

احتمال آلودگی غذا به کرونا غیرممکن است

باباخانی ادامه داد:« از طرفی چون غذا در دمای بالا پخت می‌شود و تماس دست و نزدیک با افراد وجود ندارد احتمال مبتلا شدن به این بیماری با سرو غذا تقریبا غیرممکن است.»

عضو هیات مدیره اتحادیه چلوکبابی‌ها به ضرورت همکاری سازمان امور مالیاتی با اصناف در این برهه از زمان تاکید کرد و افزود: « با شیوع کرونا و قرنطینه سه ماهه 50 تا 80 درصد اصناف در کارشان دچار رکود شده‌اند بنابراین از سازمان امور مالیاتی درخواست می‌کنیم که در اخذ مالیات تخفیفات لازم را به اصناف بدهد.»

وی به فرهنگسازی در زمینه رعایت پروتکلهای بهداشتی توسط مردم اشاره کرد و افزود:« مردم باید تلاش کنند تا پروتکلهای بهداشتی و فواصل اجتماعی را رعایت کنند تا شیوع این بیماری به حداقل ممکن برسد.»

باباخانی به همکاری دستگاه‌های زیربط با اصناف اشاره کرد و گفت: « سازمان امور مالیاتی در اخذ مالیات از اصناف همکاری‌های لازم را انجام دهد. سازمان امور مالیاتی در سال 98 و 99 که دچار بحران شدیم از نظر مالیاتی تخفیف دهند و تامین اجتماعی هم در زمینه بیمه بیکاری کارگران تلاش کند و کارگران را مورد حمایت قرار دهد.»

عضو هیات مدیره چلوکبابی‌ها افزود:«مجوز از وزارت بهداشت گرفته شده و تمام پروتکلهای بهداشتی رعایت می‌شود. آنچه که وزارت بهداشت تاکید دارد به طور کامل رعایت می‌شود. تمام ظرفها ضدعفونی می‌شود و حتی نان‌هایی که تهیه می‌کنیم به شکل بسته‌بندی شده است.»

وی در پاسخ به این سوال که حیات اقتصادی چلوکبابی‌ها را با توجه به روندی که بیماری کرونا طی می‌کند، چگونه ارزیابی می‌کنید، گفت:« طبیعی است که فروش کاهش یافته و درآمد نیز کم شده است بنابراین با توجه به اینکه 50 تا 80 درصد اصناف در کارشان دچار رکود شده اند وزارت دارایی باید نهایت همکاری را در اخذ مالیات از اصناف داشته باشد و ملاک سالهای گذشته قرار ندهند.»

باباخانی به رونق بعضی از کسب و کارها در این ایام اشاره کرد و گفت:‌«بسیاری از کسب وکارها در این ایام رونق گرفته‌اند.مردم مواد ضدعفونی کننده، ماسک و دارو می‌خرند. اما متاسفانه صنف چلوکبابی‌ها، رستوران‌ها و تالارها 5 ماهی است که دچار ضرر و زیان شده‌اند. در این شرایط عروسی و مهمانی و عزا برگزار نمی‌شود و همچنین هتلها و مراکز مذهبی تقریبا غیرفعال هستند،‌بیشتر رستورانها و هتلهای ایران در مشهد واقع شده‌اند که در این شرایط کسی به مسافرت نمی‌رود.»

وی در پاسخ به این سوال که مردم چگونه اطمینان خاطر داشته باشند که غذای سالم تحویل می‌گیرند وبا توجه به اینکه اعتماد دو طرفه بین مردم و این واحدهای صنفی باعث رونق کسب و کار می‌شود برای ایجاد این ارتباط دو طرفه چه اقدامی باید انجام شود، گفت:« به مردم این اطمینان خاطر را می‌دهیم که تمام پروتکلهای بهداشتی مانند گذشته رعایت رعایت می‌شود و همه کسانیکه که به هر رستورانی که قبلا می‌رفتند مراجعه کنند و از غذای رستوران با اطمینان خاطر سرو کنند.»

مردم عدم رعایت پروتکل های بهداشتی از سوی صنوف را از طریق سامانه ۱۹۰ وزارت بهداشت و ۱۲۴ اصناف گزارش دهند

گفتنی است به تازه‌گی جمشید گلپور «دبیر هیات عالی نظارت بر سازمان‌های صنفی کشور» رعایت پروتکل‌های بهداشتی را برای کلیه صنوف ایران الزام آور اعلام کرد و گفت: تنها راه مقابله با ویروس کرونا رعایت پروتکل‌های بهداشتی از جمله رعایت فاصله اجتماعی و ماسک زدن در مجامع عمومی است.»

گلپور از کلیه اتحادیه‌های صنفی کشور و صنوف خواست برای حفظ سلامتی خود و مردم پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند و از مردم خواست در صورت مشاهده عدم رعایت پروتکل‌ها از سوی صنوف گزارش خود را از طریق سامانه ۱۹۰ وزارت بهداشت و سامانه ۱۲۴ وزارت صمت ثبت نمایند تا در اسرع وقت از طریق بازرسان مربوطه موضوع بررسی شود.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار