پیشرفت‌های پدافند شیمایی ایران از زبان سردار جلالی

رئیس سازمان پدافند غیرعامل: مجهزترین اورژانس پدافند شیمیایی خاورمیانه متعلق به ایران است/ ایران در حوزه درمان شیمیایی قطب آموزشی منطقه است

تهران (پانا) - رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور تاکید کرد باید الزامات جدی‌تر برای کنترل سلاح‌های شیمیایی در جهان ایجاد شود.

کد مطلب: ۱۰۹۳۷۴۶
لینک کوتاه کپی شد
پیشرفت‌های پدافند شیمایی ایران از زبان سردار جلالی

به گزارش پایداری ملی، سردار دکتر غلامرضا جلالی در همایش ملی پدافند شیمیایی که در سالن صدرای دانشگاه بقیه الله برگزار شد، با گرامیداشت شهدای هفتم تیر سردشت اظهار کرد: «دنیای به اصطلاح متمدن، سلاح‌های شیمیایی تولید می‌کند و در اختیار کسانی مانند صدام قرار می‌دهد و تعیین این روز در جهان برای مقابله با سلاح شیمیایی شاید بیشتر جنبه نمادین داشته باشد تا واقعی.»

وی افزود: «متهمان دیروز در بمباران سردشت کشورهای هستند و مشخص نیست چرا از مجازات عاملان آن و محاکمه‌شان خودداری شده است. چرا هنوز ماجرای هولوکاست که سالها از جنگ جهانی دوم می‌گذرد همچنان پیگیری می‌شود اما برای هولوکاست حلبچه و سردشت کاری در جهان انجام نمی‌شود.»

جلالی گفت: «به چه دلیل و با کدام منطق مواد شیمیایی خطرناک در اختیار صدام قرار گرفت تا این جنایت غیر انسانی رخ دهد؟ امروز غربی‌ها و مشخصا آمریکا موضع طلبکارانه دارند و این درحالی است که خودشان از داعش حمایت می‌کنند و سلاح شیمیایی در اختیار داعش قرار می‌دهند، اما به این بهانه که دولت سوریه از این سلاح استفاده کرده است به این کشور حمله می‌کنند. آیا اگر ناظران جهانی کور یا کر نباشند می‌توانند به خوبی این موضوع و شکل استفاده از آن را پیگیری کنند.»

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با اشاره به فتوای رهبری درباره حرام بودن کاربرد سلاحهای شیمیایی گفت: «امروز رزمندگان و جانبازان و کسانی که در مکتب شهید سردار حاج قاسم سلیمانی شهید رشد کردند اجازه نخواهند داد که این منطقه مجددا محل حضور جرثومه فساد یعنی آمریکا شود.»

سردار جلالی گفت: «امروز باید الزامات جدی‌تر و دقیق‌تری برای کنترل سلاح‌های شیمیایی و پیگیری موارد استفاده از آن در جهان ایجاد شود.»

وی در ادامه در جمع خبرنگاران گفت: «بمباران شیمیایی سردشت در سال ۶۶ بهانه‌ای شد تا به موضوع پدافند شیمیایی پرداخته شود. موضوع پدافند شیمیایی دو بخش دارد که یک بخش نگاه به کاربرد سلاح شیمیایی و مباحث حوزه مربوط به جنگ که در دفاع مقدس داشتیم و بخش دوم مربوط به صنعت شیمیایی کشور است که خوشبختانه ما امروز جزو قطب‌های شیمیایی در دنیا هستیم. بیش از ۵ تا ۶ هزار مرکز شیمیایی و پتروشیمیایی داریم؛ در واقع حوزه صنعت شیمیایی به عنوان موتور محرکه اقتصاد کشور برای ایجاد محصولات بسیار متنوع در حوزه‌های مختلف استفاده می‌شود لذا الزامات توسعه این صنعت، ایمنی، امنیت و پدافند شیمیایی است که باید به آن توجه شود.»

مجهزترین اورژانس پدافند شیمیایی خاورمیانه را داریم

رئیس سازمان پدافند غیرعامل خاطرنشان کرد: «ما استقرار صنایع شیمیایی در جوار شهرها یا باقی‌ماندن مراکز پرخطر شیمیایی در درون مرکز شهرها را به عنوان یک چالش جدی می‌دانیم به همین دلیل باید این مراکز به فضای بیرون شهرها منتقل شوند یا اگر ممکن نباشد حتماً باید الزامات شدیدتر پدافند شیمیایی نسبت به آنها انجام شود. ما توانستیم نظام جامع پدافند شیمیایی کشور را طراحی و بخش‌های مختلف آن را در قالب یک اکوسیستم پدافند شیمیایی آماده و اجرا کنیم. بیمارستان حضرت بقیة الله الاعظم(عج) که در آن حضور داریم، قطب درمان مصدومیت‌های شیمیایی است. مسئولیت آموزش، پژوهشی و انجام خدمات درمانی در این بیمارستان انجام می‌شود و در بیمارستان‌های استانی که مراکز شیمیایی هستند نیز این آموزش‌ها ارائه می‌شود.»

فرمانده سازمان پدافند غیرعامل گفت: «ما مجهزترین اورژانس پدافند شیمیایی خاورمیانه را داریم که این مسئله بسیار مهم است. درباره پدافند شیمیایی در حوزه صنعت شیمیایی، خوشبختانه کارخانجات در بخش دفاعی و خصوصی کشور وجود دارد که تجهیزات حفاظت شیمیایی و بهداشتی اعم از لباس، ماسک، فیلتر و بیمارستان و تجهیزات مربوط به آمبولانس را خودمان تولید کردیم و در این زمینه خودکفا هستیم و در موضوع مقابله با کرونا نیز از این ظرفیت‌ها خیلی استفاده شد.»

جلالی گفت: «به دلیل اهمیت انجام منظم آموزش‌ها در این زمینه، لازم است که رزمایش‌های جدی داشته باشیم که در سال ۹۹ هم رزمایش‌های استانی و هم رزمایش‌های تخصصی در مراکز پرخطر شیمیایی‌ برای ایجاد توانایی مقابله با هرگونه تهدید در این زمینه را خواهیم داشت. زمان این رزمایش‌ها هم باید بخاطر مسئله کرونا تنظیم شوند و ما تقویم آموزشی آن را دنبال می‌کنیم و زمان آن نیز اعلام خواهد شد. کشور ما در حوزه درمان شیمیایی قطب آموزشی منطقه است و ما تولید کننده پروتکل‌های درمانی خوبی هستیم و پایگاه‌های آموزشی درمانی را در منطقه برای کشورهای مختلف ایجاد می‌کنیم.»

سردار جلالی همچنین گفت: «آلمان، فرانسه و انگلیسی‌ها جزو متهمین و شریک جرم صدام در بمباران سردشت و شهر حلبچه هستند و نظام بین‌الملل امروز باید مباحث حقوقی این را دنبال کند. پیشنهاد ما تشکیل دادگاه بین‌المللی برای بررسی کسانی است که به صدام در بمباران سردشت و حلبچه کمک کردند که این موضوع باید دنبال شود. فتوای رهبر معظم انقلاب به عنوان حرمت تولید و کاربرد سلاح‌های کشتار جمعی می‌تواند مبنای خوبی برای سیاست خارجی کشور باشد و این پیمان را تعمیم بدهد.»

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار