معاون دانشگاه علامه طباطبایی

نمره نهایی دانشجویان در اختیار استادان است

تهران (پانا) - معاون آموزشی دانشگاه علامه‌طباطبایی درباره فرایند برگزاری امتحانات پایان ترم در این دانشگاه توضیح داد و گفت پاسخ‌های دانشجویان در لحظه در سامانه ثبت می‌شود.

کد مطلب: ۱۰۹۳۴۷۰
لینک کوتاه کپی شد
نمره نهایی دانشجویان در اختیار استادان است

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علامه طباطبایی، شجاع احمدوند با اشاره به برگزاری آزمون نیمسال جاری به صورت الکترونیکی گفت: آموزش‌های مجازی دو مرحله داشت، مرحله نخست برگزاری کلاس ها بود که با همه اُفت و خیزها و مشکلاتی که وجود داشت، با همراهی استادان و تحمل دانشجویان و با کیفیت قابل قبولی به پایان رسید.

وی افزود: مرحله دوم و نهایی که بسیار حائز اهمیت است، برگزاری آزمون های پایانی است. اگر برگزاری امتحان ها به هر دلیلی موفق نباشد تمام زحمت های دانشگاه و دانشجویان تحت تاثیر قرار می گیرد. دانشگاه تلاش کرده برای این مرحله، فرایندی به نسبت منطقی در پیش بگیرد. اولین کاری که انجام شد، تهیۀ یک دستورالعمل نهایی بود که در پی جلسه های متعدد انجام شد. در این دستورالعمل با توجه به اینکه سامانه ما قابلیت برگزاری ۱۲ نوع آزمون را دارد، روی چهار نوع آزمون، چهارگزینه ای، تشریحی، شفاهی و کیفی بیشتر تمرکز شد.

احمدوند ادامه داد: بررسی های متفاوتی انجام شد که این آزمون ها به چه صورتی برگزار شود که کمترین آسیب را وارد کند و امنیت بالایی داشته باشد. بعد از این مرحله پرسش های استادان و دانشجویان آغاز شد. در گام دوم تجهیز زیرساخت ها و ارتقای سرورها را با دو هدف در دستور کار قرار دادیم تا هم فایل های ضبط شده در دسترس دانشجویان قرار بگیرد و هم آزمون نهایی روی سیستم آموزش دانشگاه انجام شود. گام سوم این بود که ساختار این سیستم را با توجه به ویژگی ها و انتظارات استادان و دانشجویان تدوین شود.

معاون آموزشی دانشگاه گفت: در گام چهارم آموزش یک هزار و ۲۰۰ استاد و آشنایی آنها با تکنیک های برگزاری آزمون را در نظر گرفتیم تا مسئله‌ای برای بارگذاری سوالات امتحانی پیش نیاید. گام پنجم تهیه فایل های مختلف آموزشی برای استادان و دانشجویان بود تا با چگونگی برگزاری آزمون مجازی آشنا شوند. تمامی فایل های تهیه شده در یک زمان‌بندی منظم در اختیار دانشجویان و استادان قرار گرفت تا پاسخگوی دغدغه‌های آنها باشد. گام آخر برگزاری آزمون به صورت آزمایشی بود که در روزهای چهارم، پنجم و ششم تیرماه چهار مرحله آزمون در چهار زمان مختلف برگزار شد تا از ساختار برگزاری آزمون های نهایی مطمئن شویم و دانشجویان با خیال آسوده و بدون دغدغه در آزمون ها شرکت کنند.

وی در پاسخ به این سوال علت تاخیر در برگزاری آزمون‌های مقطع کارشناسی ارشد چیست، گفت: ۷ تیرماه نزدیک به ۲ هزار و ۳۰۰ دانشجو از ساعت ۸ تا ۱۰ صبح امتحان دارند که حدود یک هزار و ۷۰۰ نفر، از دانشجویان در مقطع کارشناسی، ۴۰۰ نفر در مقطع کارشناسی ارشد و حدود ۱۰۰ نفر در مقطع دکتری هستند. دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد و دکتری برای ارسال آزمون نیاز به بارگذاری فایل دارند که این کار باعث ترافیک بالا و وارد شدن فشار به سامانه می شود. به همین دلیل آزمون دانشجویان کارشناسی ارشد با ۴۰ دقیقه تاخیر برگزار می شود تا از ورود بار اضافی به سامانه جلوگیری شود و دانشجویان با خیال راحت‌تری در آزمون شرکت کنند. تاخیر ایجاد شده تنها برای راحتی دانشجویان است و این مدت تاخیر هم به همه دانشجویان اطلاع رسانی شده است.

احمدوند تصریح کرد: ما از ابتدا زیرساخت لازم و قوی را برای برگزاری کلاس‌های مجازی نداشتیم. چون از تمام ظرفیت های سامانه استفاده می شد، به طور طبیعی فشار بیشتری وارد می شد. به طور مثال در مقطعی فشار وارده به سامانه آنقدر زیاد بود که ما با قطع و وصلی هایی مواجه شدیم، پس برای کاهش و کنترل این مشکل تلاش کردیم نخست کلاس ها که مهمتر بود با مشکلات کمتری برگزار شود و در مرحله بعد فایل ها در دسترس دانشجویان قرار بگیرند. علت تاخیر ضعف زیرساخت ها و حجم بسیار زیاد اطلاعات در سامانه بود.

وی درباره اینترنت نیز گفت: به دلیل تناقضاتی که در واگذاری اینترنت رایگان به دانشجویان پیش آمد، توصیه اکید ما این است که دانشجویان از داشتن حجم اینترنت لازم برای برگزاری آزمون اطمینان پیدا کنند تا در زمان برگزاری آزمون با مشکلی روبه‌رو نشوند. سامانه به گونه ای طراحی شده است که پاسخ هر سوال در لحظه ثبت می شود و به طور مثال اگر دانشجو در حین آزمون دچار قطعی اینترنت یا برق شود مطمئن باشد که پاسخ سوالات قبلی در سامانه ذخیره شده است. اگر استثنائاتی هم پیش بیاید و دانشجویانی با مشکل مواجه شوند، جزئیات بعد از آزمون به دانشجویان اطلاع رسانی می شود. دانشجویان ما برای شرکت در آزمون هیچگونه نگرانی و اضطراب نداشته باشند.

به گفته احمدوند، نمره نهایی در اختیار استاد است و استاد در ارزیابی نهایی نقش ۱۰۰ درصدی ایفا می کند.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار