جزئیات اقدامات ناجا در مقابله با شیوع کرونا

تهران (پانا) - جانشین معاون هماهنگ کننده ناجا مهمترین اقدامات نیروی انتظامی برای مقابله با شیوع ویروس کرونا و عملیاتی کردن مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا را تشریح کرد و کشف بیش از ۲۰۰۰ عنوان مجرمانه در شبکه‌های اجتماعی و برخورد جدی با محتکران اقلام بهداشتی را از جمله این اقدامات برشمرد.

کد مطلب: ۱۰۶۱۴۰۹
لینک کوتاه کپی شد
جزئیات اقدامات ناجا در مقابله با شیوع کرونا

به گزارش سایت پلیس، سردار محمد شرفی در خصوص مهم‌ترین اقدامات نیروی انتظامی برای کنترل و مقابله با ویروس کرونا در کشور اظهارکرد: نیروی انتظامی به عنوان یک سازمان مهم اجتماعی و انتظامی در تمامی شئون جامعه تاثیرگذار است. از زمانی که موضوع شیوع ویروس کرونا در کشور مطرح شد، سازمان به عنوان یک عضو ثابت و تاثیرگذار در ستاد ملی مقابله با کرونا حضور داشت.

وی ادامه داد: نیروی انتظامی همچنین درتصمیم سازی‌ها در خصوص مقابله با کرونا بسیار تاثیرگذار بود که در این رابطه با تمام توان و با بهره گیری از افکار، منابع انسانی و ... پای کار آمد.

جانشین معاون هماهنگ‌کننده ناجا افزود: یکی از تصمیمات وزارت بهداشت در ستاد ملی مقابله با کرونا این بود که بستری فراهم شود تا بیماران در تمامی بیمارستان‌هایی که نیاز است، پذیرش شوند. این تصمیم واکنش شدید مردم بومی را به دنبال داشت اما توانستیم این موضوع را با برنامه‌ریزی دقیق به‌خوبی مدیریت کنیم.

شرفی افزود: یکی از وظایف مهم ما در این شرایط حفاظت از بیمارستان‌ها بود و باید کاری می‌کردیم که کادر درمان بتواند با آرامش، روحیه بالا و بدون دغدغه به فعالیت خود ادامه دهد بنابراین نیروهای ما با تمام توان و بهره گیری از ظرفیت های خود در سطح کشور در موضوع انتظامی، ترافیکی و اطلاعاتی حضور یافتند.

جانشین معاون هماهنگ‌کننده ناجا تصریح کرد: یکی دیگر از وظایف مهم نیروی انتظامی براساس پروتکل ستاد ملی مقابله با کرونا کنترل بازار، جلوگیری از احتکار و گرانفروشی اقلام پزشکی و مورد نیاز مردم بود. وزارت بهداشت به‌صورت جدی و در همان ساعات اولیه به ما اعلام کرد که باید با افرادی که ناجوانمردانه در این شرایط بازار را متشنج کرده‌اند، مقابله کنیم چرا که نظام سلامت را تهدید می‌کنند.

شرفی با بیان اینکه براساس اعلام وزارت بهداشت پلیس امنیت اقتصادی به همراه پلیس پیشگیری و یگان امداد در سطح کشور در خصوص مقابله با محتکران ورود پیدا کرد، گفت: در این راستا بیش از ۸۰۰ هزار نقطه در سطح کشور که در خصوص گرانفروشی و احتکار گزارش شده بود را به صورت دقیق مورد رصد و پایش قرار دادیم. در وهله اول بیش از ۱۸ میلیون اقلام بهداشتی شامل ماسک و دستکش و چندین هزار تن مواد ضدعفونی کننده را در سطح کشور کشف کردیم و تحویل دستگاه پزشکی دادیم.

کشف بیش از ۲۰۰۰ عنوان مجرمانه در شبکه‌های اجتماعی

جانشین معاون هماهنگ کننده ناجا همچنین به مداخله نیروی انتظامی در فضای مجازی اشاره و اظهارکرد: در شرایط بحرانی شیوع ویروس کرونا عده‌ای به صورت سازمان‌یافته و حرفه‌ای (معاندان) با تمام توان رسانه‌ای خود، منابع انسانی و پشتیبانی منابع مالی به این موضوع ورود پیدا کردند و در راستای ایجاد یأس و ناامیدی در سطح جامعه و نشان دادن ناکارآمدی جامعه پزشکی تلاش بسیاری کردند. در این شرایط نیروی انتظامی ( پلیس فتا و معاونت اجتماعی) با برنامه‌ریزی دقیق و اصولی ورود پیدا کرد به‌طوری که بیش از ۲۰۲۰ عنوان مجرمانه در شبکه های اجتماعی کشف و با مسببان آنها برخورد شد.

وی در خصوص اجرای طرح فاصله‌گذاری اجتماعی و نقش نیروی انتظامی در اجرای آن گفت: در این راستا ۱۹ هزار تیم انتظامی و ۱۷ هزار تیم در حوزه ترافیکی در سراسر کشور سازماندهی شد و خواسته ستاد ملی مقابله با کرونا و وزارت بهداشت در حوزه کاهش ترددها به نحو مطلوبی به سرانجام رسید همچنین در مبادی ورودی و خروجی شهرها در کنار سایر دستگاه‌های همسو ۶ میلیون غربالگری انجام شد.

شرفی همچنین در خصوص گندزدایی معابر اظهارکرد: با استفاده از ظرفیت‌های نیروی انتظامی توانستیم ۱۴ هزار مکان و بیش از ۱۲ هزار کیلومتر معابر را گندزدایی کنیم.

جانشین معاون هماهنگ کننده ناجا خاطرنشان کرد: نیروی انتظامی همچنین ۹ بیمارستان در سطح کشور، ۳۴ درمانگاه و ۷۰ تیم پزشکی و پرستاری را از ناجا در اختیار کادر درمانی قرار داد ضمن اینکه ۵۱ هزار بیمار نیز در بیمارستان‌های ناجا پذیرش شدند.

وی در ادامه تاکید کرد: همزمان با اعلام شیوع ویروس کرونا در سطح کشور به‌ویژه در مرزها دچار مشکلات بسیاری شدیم که اگر استمرار می‌یافت قطعا در تامین مایحتاج مردم کشور (تردد کامیون‌های حمل بار) نیز با مشکلاتی روبه رو می‌شدیم که با هماهنگی‌های وزارت بهداشت و رعایت پروتکل‌های بین‌المللی بلافاصله وضعیت را تغییر دادیم و توانستیم با برگزاری جلساتی با کشورهای مقابل و امضای تفاهمنامه‌ها شرایط موجود در مرزها را کنترل کنیم.

شرفی همچنین در خصوص اجرای طرح فاصله‌گذاری اجتماعی اظهارکرد: با شیوع ویروس کرونا تمام کسب و کارها تعطیل شد به‌طوری که تاکنون بسیاری از صنوف پرخطر اجازه فعالیت ندارند. در این راستا پلیس به خوبی ورود پیدا کرد و توانست این موضوع را سازماندهی کند. صاحبان کسب و کارها نیز با خادمان خود به خوبی همکاری کردند.

جانشین معاون هماهنگ کننده ناجا ادامه داد: صله رحم، دید و بازدیدهای نوروزی و برگزاری روز طبیعت از رسم و رسوم دیرینه مردم ایران است اما از زمان اعلام شیوع ویروس کرونا و کنترل اماکن عمومی از جمله تفرجگاه‌ها و پارک‌ها و اعلام محدودیت‌های تردد شاهد همکاری خوب مردم و در خانه ماندن آنها بودیم چرا که به این باور رسیده بودند که اگر برخلاف این امر عمل کنند امنیت و سلامت نیز به خطر می‌افتد.

شرفی افزود: کادر درمانی، سایر دستگاه‌ها و نهادهای مربوطه و بویژه مردم همچون رزمندگان دوران دفاع مقدس در این شرایط بحرانی با تمام توان پای کار بودند.

وی با اشاره به اینکه تمهیدات لازم برای جلوگیری از تجمعات به خوبی اندیشیده شده بود، اظهارکرد: در این راستا تمامی خدمات مربوط به گذرنامه ( تمدید، تخلف اقامتی اتباع، تمدید گواهینامه، معاینه فنی و ترخیص خودرو و ... ) نیز بدون حضور افراد و از طریق خدمات الکترونیک انجام می شد.

جانشین معاون هماهنگ‌کننده ناجا در ادامه گفت: در داخل ناجا نیز تمام اقدامات و خدمات مربوط به مراکز آموزشی و دانشگاهی نیز از راه دور انجام می‌شد به‌طوری که ۱۶ هزار دانش آموز که باید درجه‌دار می‌شدند تئوری خود را از طریق موبایل گذراندند، همچنین همایش سالیانه فرماندهان نیز که با حضور ۹۰۰ فرمانده در تهران برگزار می‌شد را توانستیم از طریق تماس ویدئو کنفرانسی (۱۴۰۰ نفر در ۱۰۴ نقطه در سطح کشور ) برگزار کنیم.

شرفی در ادامه گفت: نیروی انتظامی به دلیل انعطاف‌پذیری در ماموریت‌ها به‌خوبی توانست پس از اعلام شیوع ویروس کرونا در کشور انتخابات مجلس شورای اسلامی در اسفندماه همچنین ایام نوروز (ترددها، فاصله گذاری اجتماعی و ...) را به‌خوبی مدیریت کند که این انعطاف‌پذیری و آمادگی صد در صدی از مزیت و برجستگی‌های پلیس است.

وی ادامه داد: شیوع ویروس کرونا در کشور علاوه بر اینکه نظام تولید ، اقتصاد ، آموزش و ... را به شدت تحت تاثیر قرار داد، برکاتی نیز به دنبال داشت که در این راستا مرجعیت صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران حفظ شد و اعتبار و اعتماد مردم به نظام سلامت کشور نیز بالا رفت به طوری که مردم ایران اسلامی به هر شکلی که توانستند به کادر درمان ابراز ارادت کردند همچنین اتحاد، همسویی و هم افزایی در نظام نیز یکی دیگر از برکات شیوع این ویروس بود.

سردار شرفی تاکید کرد: البته در این راستا نعمت وجود مقام معظم رهبری و رهنمودهای ایشان نیز تاثیرات فراوانی داشت همچنین دولت و نیروهای مسلح خالصانه و با توان نیز پای کار بودند.

جانشین معاون هماهنگ‌کننده ناجا افزود: هوشمندسازی پلیس مورد تاکید فرمانده نیروی انتظامی است. در این زمینه پیشرفت‌های بسیاری داشته و زیرساخت‌ها را آماده کرده‌ایم اما با شیوع ویروس کرونا مصمم هستیم که در این راستا بیش از پیش تلاش کنیم.

شرفی به موضوع پساکرونا اشاره و تاکید کرد: با شیوع این ویروس منحوس حوزه بازرگانی و تجاری خصوصا قشر آسیب پذیر جامعه به شدت دچار مشکل شدند و دشمنان نیز در این زمینه با برنامه‌ریزی‌های اصولی و تاثیرگذاری بر افکار عمومی از هیچ کوششی فروگذار نخواهد کرد بنابراین شرایط پسا کرونا متفاوت‌تر از حال حاضر است که باید با آمادگی کامل خودمان را برای کمتر آسیب دیدن در شرایط پساکرونایی آماده کنیم.

وی در پایان ضمن تشکر از کادر درمان و همکاری خوب مردم در شرایط بحرانی شیوع ویروس کرونا خاطرنشان کرد: اکنون باید بیش از گذشته قدردان و خدمتگزار مردم ایران اسلامی باشیم چرا که مردم به‌خوبی با نیروهای خدمتگزار همراه و همسو بودند و برکاهش شیوع این ویروس منحوس نقش تاثیرگذاری داشتند.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار