مسعود شکوهی: بهترین راهنما برای هدایت تحصیلی و شغلی دانش‌آموزان، مشاوران مدارس هستند

تهران (پانا) - مدیر کل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی، بهترین و امین‌ترین راهنمایان هدایت شغلی و تحصیلی را مشاوران مدارس دانست.

کد مطلب: ۱۰۴۸۶۳۵
لینک کوتاه کپی شد
مسعود شکوهی: بهترین راهنما برای هدایت تحصیلی و شغلی دانش‌آموزان، مشاوران مدارس هستند

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل معاونت پرورشی و فرهنگی، مسعود شکوهی گفت: همه ساله هفته‌ معرفی مشاغل با هدف شناسایی ظرفیت‌های شغلی و همچنین استعدادها و توانایی ها و رغبت دانش‌آموزان با توجه به ظرفیت‌های شغلی موجود مناطق، شهرستان‌ها و استان‌های کشور برگزار می‌شود تا دانش‌آموزان متناسب با این اطلاعات بتوانند انتخاب رشته تحصیلی صحیحی داشته باشند.

او ادامه داد: در سال‌های گذشته در حوزه معرفی مشاغل نمایشگاه‌های مدرسه‌ای، منطقه‌ای و استانی از اوایل بهمن ماه آغاز و تا اواسط اردیبهشت ماه ادامه داشت و بخش دیگری از کارها مربوط به برگزاری مسابقات بود که در رشته‌های مختلف مانند خوشنویسی، نقاشی و مقاله‌نویسی با موضوع معرفی مشاغل انجام می‌شد و همچنین بازدیدهای شغلی در این مدت به وفور انجام می شد، سعی بر این بود تا همه دانش‌آموزان این بازدیدها را در طول سال تحصیلی داشته باشند زیرا مهمترین تجربه آموزی که یک دانش‌آموز می‌تواند داشته باشد این است که از نزدیک یک فعالیت شغلی را مشاهده کند و به طور عینی در یابد که فارغ‌التحصیلان رشته‌های مختلف به چه کاری مشغول شده‌اند.

مدیرکل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: البته با توجه به برخی از اسناد بالاستی جهت‌گیری ما در معرفی مشاغل بیشتر معرفی فارغ‌التحصیلان رشته‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش بود که در این راستا جشنواره‌هایی از دست‌سازه‌های دانش‌آموزان فنی و حرفه‌ای و کاردانش داشتیم که از سوی معاونت آموزش متوسطه انجام می‌شد و ما نیز با آن‌ها مشارکت داشتیم.

او بیان کرد: امسال با توجه به شیوع ویروس کرونا در دستورالعملی که برای هفته مشاغل صادر کردیم و به استان‌ها ارسال شد تاکید شد تا استان‌ها امکان تورهای بازدید مجازی شغلی را برای دانش‌آموزان ایجاد کنند علاوه بر این سامانه ht.medu.ir را فعال کردیم که این سامانه ظرفیت بسیار خوبی دارد تا ما به والدین و دانش‌آموزان کمک کنیم که چگونه بین استعداد تحصیلی و استعداد روانشناختی خود و دنیای مشاغل ارتباط برقرار کنند تا در نهایت برای یک هدایت تحصیلی صحیح و آگاهانه آماده شوند.

شکوهی یادآورشد: همانطور که می‌دانید یکی از مهمترین سیاست‌های معاونت پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش تهیه اطلس مشاغل مناطق مختلف کشور است که در همین راستا محتوا های کوتاهی را مرتبط با مشاغل مختلف در قالب بروشور آماده کرده‌ایم که از طریق مشاوران مدارس برای دانش‌آموزان ارسال می‌شود.

او عنوان کرد: علاوه بر این مشاوران مدارس در فضای مجازی مصاحبه‌های فردی و گروهی با دانش‌آموزان یا اولیا دارند و کانال‌های مربوط به معرفی مشاغل را در شبکه‌های اجتماعی مختلف به آن‌ها معرفی می‌کنند.

مدیرکل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: در ضمن فصل آخر کتاب کار و فناوری پایه نهم مربوط به طرح ریزی تحصیلی و شغلی است که معلمان مربوطه آن را تدریس می‌کنند بنابراین فرآیند معرفی مشاغل در کتب درسی نیز پیگیری می‌شود.

او ادامه داد: آنچه در هفته معرفی مشاغل بسیار اهمیت دارد این است که ما بسته‌ای کامل از فعالیت‌هایی مهم مورد نیاز برای یک هدایت تحصیلی و شغلی آگاهانه را به دانش‌آموزان ارائه دهیم تا بتوانند به خوبی آینده تحصیلی و شغلی خود را از هم‌اکنون طرح‌ریزی و درک کنند که ورود به دنیای بزرگسالی نزدیک است و همچنین سعی می‌کنیم آن‌ها را از فضای آلوده طرح‌ریزی تحصیلی که بیشتر متمرکز بر برخی از رشته‌های خاص است دور کنیم تا بتوانند تصمیمات آگاهانه و عاقلانه‌ای بگیرند زیرا در تمام دنیا اعتقاد بر این است که وقتی شما مسیر تحصیلی و شغلی خاصی را انتخاب می‌کنید مسیر زندگی شما نیز بر همان پایه و اساس شکل می‌گیرد.

شکوهی عنوان کرد: بنابراین دانش‌آموزان باید ضمن پرهیز از شتابزدگی در انتخاب رشته تحصیلی بدانند که بهترین راهنما برای یک هدایت تحصیلی و شغلی مناسب مشاوران مدارس هستند و اگر قرار است دانش‌آموزان اطلاعاتی را در زمینه‌های مختلف تحصیلی و شغلی به دست بیاورند یا از آن‌ها آزمون‌های خاص گرفته شود امین‌ترین افراد مشاوران مدارس هستند. والدین نیز وظیفه دارند بستری را برای دانش‌آموزان فراهم کنند که آن‌ها به خودشناسی دست یابند و انتخاب رشته صحیح و آگاهانه داشته باشند.

مدیرکل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی وزارت آموزش و پرورش گفت: علاوه بر این امسال نیز آزمون‌های توانایی و رغبت را برگزار کردیم که اطلاعاتی را در حوزه‌های مختلف در اختیار دانش‌آموزان قرار می‌دهد که درک آن‌ها را نسبت به زمینه‌های مختلف شغلی که در رشته‌ها و زمینه‌های تحصیلی خلاصه می‌شود را می‌سنجد و می‌تواند یک زمینه مستعد برای هدایت تحصیلی و شغلی دانش‌آموزان باشد.

او ادامه داد: کار دیگری که قصد داریم انجام دهیم این است که دانش‌آموزان یک صفحه در سامانه جامع مشاوره داشته باشند و فضای این کار فراهم شده که دانش‌آموزان آنچه را در ۹ سال تحصیل خود به آن رسیده‌اند به عنوان طرح‌ریزی شغلی و تحصیلی خود وارد کنند تا مشاوران اطلاعات کامل‌تری از آن‌ها در اختیار داشته باشد.

شکوهی افزود: بیشتر جهت‌گیری‌های ما در هدایت تحصیلی شغلی جهت‌گیری‌های کارآفرینی است و اگر قرار است دانش‌آموزان وارد یک شغل شوند بهتر است که به عنوان کارآفرین باشند و علاوه بر این بتوانند دانش‌آموزان رزومه‌نویسی را یاد بگیرند بنابراین می‌توان گفت این یک بسته کامل مشاوره برای هدایت تحصیلی دانش‌آموزان است که شامل آزمون‌های توانایی و رفع معرفی مشاغل فیلم‌ها و کانال‌های شغلی است.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار